Η συνήθεια του Αγίου Βαλεντίνου, έγινε λατρεία;

Η συνήθεια του Αγίου Βαλεντίνου, έγινε λατρεία; | tlife.gr

Είναι πάντα μια ιδιότυπη αλλά και γλυκιά εμφύλια διαμάχη, γεμάτη πάθος, λουλούδια, σοκολατάκια και επιχειρήματα. Οι εκδηλωτικοί, οι εκφραστικοί και οι …ολίγον παρορμητικοί, θέλουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να στήνουν ξεχωριστά γεγονότα και απίθανες εκπλήξεις στους συντρόφους τους. Η αντίθετη πλευρά αντιστέκεται σε αυτήν την παρόρμηση με ένα δυνατό επιχείρημα το οποίο υποστηρίζει ότι τα δυνατά αισθήματα δεν εκδηλώνονται με εθιμοτυπικό τρόπο και δεν περιορίζονται στα ασφυκτικά όρια ενός μόνο εικοσιτετραώρου. Η αλήθεια είναι πως η ημερομηνία είναι ορόσημο και πως τότε έληξαν αλλά και ξεκίνησαν σχέσεις.

Η ημέρα καθιερώθηκε  και κανείς δεν μπορεί να την προσπεράσει έτσι «ανώδυνα»
Αρχικά, οι συνομιλίες με sms και αργότερα η πιο άμεση επικοινωνία μέσω messenger, Viber κ.λ.π διευκόλυναν σταδιακά την κατάθεση αυθόρμητων συναισθημάτων. Παλιά ήταν αδύνατον να βρεις το τηλέφωνο εντελώς άγνωστου προσώπου όσο και αν ήθελες να επικοινωνήσεις μαζί του. Δύσκολο ήταν ακόμη και να τηλεφωνήσεις στο σταθερό για να παραδεχθείς με τη δική σου φωνή πράγματα που δεν ανέφερες ποτέ και σε κανέναν.

Άρα, βρισκόμαστε ακριβώς στην εποχή μιας απλοποιημένης και εύκολης επικοινωνίας όπου ο κάθε ένας μπορεί να εκφραστεί πιο ελεύθερα και όχι παίρνοντας «κουράγιο» από τον συμβολισμό μιας μέρας.  Έτσι, μαζί με την επικοινωνία διευκολύνεται και ο …έρωτας.

Αφού και φέτος (να είμαστε καλά) πλησιάζει ακόμη μια 14η Φεβρουαρίου, είναι βέβαιο ότι θα δούμε ξανά μπροστά μας, αρκετά λουλούδια, ανθοδέσμες, μπαλόνια  με σχήματα καρδούλες και άλλα …κόκκινα. Θα βρούμε και ευφάνταστες ιδέες, ωραία στιχάκια, μικρές και απλές εκπλήξεις που είτε κανένας ποτέ δεν είχε σκεφτεί έως τώρα, είτε δύσκολα μπορούσε να τις σκεφτεί και να τις οργανώσει.

Αναγνωρίζοντας ότι το απλό δεν είναι απλό πράγμα, αναζητήσαμε αρκετές μέρες νωρίτερα κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό, έτσι για να δώσουμε ιδέες αλλά και να τις αναδείξουμε ενόψει Αγίου Βαλεντίνου. Επιλέξαμε αρχικά την πρωτοβουλία του CRYSTAL BLUE HOTEL+SUITES να τοποθετήσει έναν μουσικό σε ένα πολυτελέστατο δωμάτιο και με ένα βιολί στο χέρι, εκείνος να παίξει ζωντανά, τη στιγμή ενός σύντομου γυρίσματος λίγων  μόνο δευτερολέπτων, την πασίγνωστη μελωδία του LOVE STORY.

Γιατί στον έρωτα και τον πόλεμο επιτρέπονται όλα. 

READ more