Καλό κρασί, lounge μουσική και υπέροχες γεύσεις! Τι άλλο θέλει ένα κορίτσι για να είναι ευτυχισμένο;

Θέλω να φύγω από το γραφείο, θέλω να σχολάσω. Πληκτρολογώ και ονειρεύομαι μια ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ του Κτήματος Κυρ Γιάννη. Να αράξω κάπου όμορφα, να ανασάνω το καλοκαίρι και με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι να ξεπλύνω τις τοξίνες από τον εγκέφαλό μου. Το Gardenista ονειρεύομαι…

Κοντά στο γραφείο, Χαλάνδρι. Δεν θα μου πάρει χρόνο να φτάσω και η lounge μουσική του θα είναι ότι πρέπει για τα τύμπανά μου που κακοποιούνται από τη βοή της Κηφισίας. Σε πράσινο φόντο, στο φυσικό μου περιβάλλον θα καλοπιάσω τον ουρανίσκο μου με 100% Sauvignon Blanc του 2018 και μεσογειακή κουζίνα υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

Salmon brioche. Η ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ μου του Κτήματος Κυρ Γιάννη ζευγαρώνει απόλυτα. Ψωμάκι brioche από μελάνι σουπιάς με guacamole, handmade μαρινέ σολομό, αγγούρι, τομάτα και φρέσκια πράσινη σαλάτα με κινόα. Το απόλυτο food pairing. Η απόλυτη ευτυχία. Και το γραφείο μοιάζει μια μακρινή ανάμνηση. Αναπνέω τη φύση του Gardenista και τιμάω τις γουλιές μου. Και τις σετάρω με την σαλάτα μου, που τη λένε Alice. Χα! Φρεσκοκομμένο τραγανό iceberg, καπνιστή πανσέτα, φρέσκο Ιβηρικό λουκάνικο chorizo, παρμεζάνα, καλαμπόκι, τοματίνια, κρουτον, pop corn χοιρινού και Ceasar’s dressing. Στον δικό μου Παράδεισο αυτή είναι η εκδοχή της Ceasar’s Salad. Cheers!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο λυτρωτικό από ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί, μετά την πίεση της δουλειάς, καλοκαίρι στην Αθήνα. Λευκός ξηρός. ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ αγαπημένη για μένα παρακαλώ. Με την υπογραφή του Κτήματος Κυρ Γιάννη που γνωρίζει από κρασί, σέβεται και αγαπά το αποτέλεσμα.

Έχω βρεθεί στους Αμπελώνες του σε κάποιο δημοσιογραφικό ταξίδι. Έχω απολαύσει τη φιλοξενία του, έχω υποκλιθεί στον επαγγελματισμό και στο ήθος τους και ο ουρανίσκος μου έχει αναγνωρίσει το υψηλό επίπεδο στα κρασιά του. Η ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ όμως παραμένει από τα αγαπημένα μου.

Κι εδώ νομίζω είναι η σωστή στιγμή, με ένα ποτήρι στα χέρια να ακούσουμε τον ήχο της συνάντησης δύο ποτηριών και να σου κάνω ένα γρήγορο master class food pairing. Λοιπόν, η ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ, συνδυάζεται με φρέσκες σαλάτες, πιάτα με πιπεριές, αγκινάρες, αρακά, τοματόσουπα, αχνιστά όστρακα και ωμά ψάρια, πιάτα με βασιλικό και λεμονάτο κοτόπουλο. Όστρακα, πουλερικά μαγειρευτά λευκά, σαλάτες λαχανικών ανάμικτες, σαλάτες λαχανικών απλές.

Μην προσπερνάς έτσι τους συνδυασμούς. Έχω βρεθεί σε “μάθημα” food pairing και είναι όντως μαγικό όταν καταφέρνεις να συνδυάσεις σωστά το κρασί σου με το φαγητό σου. Ξεκάθαρη έκρηξη απόλαυσης! Οπότε λέω να παραγγείλω ένα Gardenista Bowl. Μμμμμ… Μαύρα ρεβίθια, μοβ καρότο, κίτρινο καρότο, πορτοκαλί καρότο, λαχανίδα (kale), edamame beans, αβοκάντο, λιναρόσπορο, dressing από σιρόπι αγαύης. Cheers to happiness!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read More

And More