Lidl Ελλάς και Εθνική Λυρική Σκηνή συμμαχούν για το περιβάλλον, μέσα από μια παράσταση που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους

Ο ρυθμός με τον οποίο επέρχεται η κλιματική αλλαγή είναι ραγδαίος, όπως ραγδαίες θα πρέπει να είναι και οι κινήσεις που θα χρειαστεί να κάνουμε για να την αντιμετωπίσουμε.

Πλέον, ακούμε κάθε μέρα για ανθρώπους που αφήνουν τα σπίτια τους λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή που ζουν, ενώ από το 2011 τα δικαστήρια τα Νέας Ζηλανδίας, έχουν εκδικάσει 11 υποθέσεις ανθρώπων που ζήτησαν προσφυγικό άσυλο λόγω της κλιματικής αλλαγής που είναι πιο έντονη ακόμα στα νησιά του Ειρηνικού ωκεανού. Η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει συνεχώς και ολόκληρα νησιά, πολιτισμοί και κουλτούρες κινδυνεύουν να χαθούν.

Οι μεγαλύτερες γενιές ίσως να μην αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης, αλλά ευτυχώς, υπάρχουν πάντα τα παιδιά, οι έφηβοι και οι νέοι, που δεν έχουν χάσει την ελπίδα τους και είναι αποφασισμένοι να αντιστρέψουν την κατάσταση. Πριν από λίγους μόλις μήνες, μαθητές σε όλη την Ευρώπη, άφησαν για λίγο τις σχολικές αίθουσες και ξεχύθηκαν στους δρόμους, κρατώντας στα χέρια τους πλακάτ με τα οποία απαιτούσαν να συμμετάσχουν όλοι στον αγώνα τους για την σωτηρία του περιβάλλοντος αλλά και του πλανήτη μας.

Αυτός ο αγώνας όμως, απαιτεί να κάνουμε αλλαγές στην καθημερινότητά μας και είναι πολύ πιο εύκολο απ’ όσο νομίζουμε. Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα επισκεφτείς το LIDL της γειτονιάς σου, για τα ψώνια της εβδομάδας, παρατήρησε πιο προσεκτικά τα προϊόντα, τις οδηγίες και τις μεθόδους που θα σε οδηγήσουν σε ένα μέλλον που αντιμετωπίζει τα ζητήματα της οικονομίας των τροφίμων και καλλιεργεί μια νέα οικολογική συνείδηση της καθημερινότητας. Δες τα ψώνια σου σαν μια εκπαίδευση στην οικολογία, αφού δεν μπορείς να επιστρέψεις στα σχολικά θρανία.

Η αλυσίδα σούπερ-μάρκετ που δραστηριοποιείται εδώ και 20 χρόνια στην χώρα μας, πάει αυτήν την εκπαίδευση ένα βήμα παραπέρα και σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, δημιουργεί μια παράσταση μουσικού θεάτρου, η οποία θα πραγματεύεται με έξυπνο και ευφάνταστο τρόπο θέματα οικολογίας αλλά και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της Lidl Ελλάς.

Η συνεργασία της Lidl Ελλάς με την ΕΛΣ ξεκίνησε το 2018, με την Lidl Ελλάς να είναι χορηγός των εκπαιδευτικών εργαστηρίων μουσικής, μουσικού θεάτρου και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Αυτή τους η συνεργασία επισφραγίζεται φέτος και μέχρι το 2021 με μια παράσταση αφιερωμένη στο περιβάλλον.

Θέματα όπως η μείωση του πλαστικού, η σπατάλη τροφίμων και η κυκλική οικονομία θα παρουσιαστούν στα παιδιά με τρόπο παιγνιώδη και ψυχαγωγικό, αναπτύσσοντας παράλληλα την οικολογική τους συνείδηση, αλλά και την καλλιτεχνική τους παιδεία. Όλα αυτά θα έχουν ως μουσική επένδυση τις Τέσσερις Εποχές του Βιβάλντι. «Οι «4 Εποχές» είναι για τη Lidl Ελλάς και την Εθνική Λυρική Σκηνή ακριβώς αυτό. Μια συνολική πρόκληση που είναι ταυτόχρονα και πρόσκληση ευαισθητοποίησης, κυρίως της επόμενης γενιάς, για το μέλλον του πλανήτη μας», επισήμανε η Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Ελλάς.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ΕΛΣ συνεργάζεται με μια ιδιωτική εταιρεία και σημαντικό ρόλο σε αυτό, έπαιξαν οι κοινοί τους στόχοι και ανησυχίες όσο αφορά στο περιβάλλον.

«Όταν μοιράζεσαι κοινούς στόχους και οράματα τότε η συνεργασία με φορείς που δραστηριοποιούνται σε έναν εντελώς διαφορετικό κλάδο από εκείνον του πολιτισμού μπορεί να γίνει δημιουργική και παραγωγική με αμοιβαία οφέλη», ανέφερε ο Αλέξανδρος Ευκλείδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ.

Αλέξανδρος Ευκλείδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ / Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Ελλάς / Γιώργος Κουμεντάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ.

Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 37 παραστάσεις ανά έτος για τις 2 θεατρικές περιόδους Νοέμβριος 2019 – Ιούλιος 2020 και Νοέμβριος 2020 – Ιούλιος 2021 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, ενώ την επόμενη χρονιά η παραγωγή θα περιοδεύσει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος.

Το μέλλον του πλανήτη, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι το σπίτι μας, όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό, είναι ακόμα στα χέρια μας, αρκεί να θέλουμε όντως να δράσουμε. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε τις επόμενες γενιές. Το θέατρο, η μουσική και οι τέχνες εν γένει είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό.

Επισκεφθείτε και τα:

www.lidl-hellas.gr

www.lidl-axizei.gr

www.facebook.com/lidlgr/

www.twitter.com/Lidl_Hellas_

www.instagram.com/lidl_hellas

https://www.youtube.com/user/lidlhellas

Read More

And More