Mad About Arts by Campari: Ο πιο ανατρεπτικός θεσμός τέχνης, μοίρασε τα πρώτα του βραβεία

Το βράδυ της 3ης Ιουνίου απονεμήθηκαν για πρώτη φορά τα βραβεία του πιο ανατρεπτικού θεσμού, ο οποίος αναδεικνύει Έλληνες δημιουργούς και καλλιτέχνες τιμώντας την έμπνευση, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, φιλοδοξώντας να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα.

Το Mad About Arts by Campari, δεν θυμίζει σε τίποτα ανάλογους θεσμούς που έχουμε δει κατά το παρελθόν στη χώρα μας, αφού επιλέγει να σκεφτεί εκτός πλαισίων και να βραβεύσει στην ίδια βραδιά ανθρώπους, οι οποίοι υπηρετούν την τέχνη με πολύ διαφορετικό τρόπο ο ένας από τον άλλο. Το Campari, το πιο διαχρονικό bitter, είναι θερμός υποστηρικτής της τέχνης, αφού εκφράζει και εκφράζεται μέσα από αυτήν, κάτι που είναι εμφανές και στις καμπάνιες που λανσάρει κάθε χρονιά, αλλά και στις ταινίες μικρού μήκους που σκηνοθετούν γι’ αυτό μερικοί από τους πιο πρωτοπόρους σκηνοθέτες της νέας γενιάς.
Σε αυτή του την προσπάθεια βρήκε σύμμαχο το μεγαλύτερο ελληνικό μουσικό κανάλι, το MAD και οι δυο τους φρόντισαν για τη «γέννηση» μιας πρωτοβουλίας που δίνει χώρο σε κάθε μορφή τέχνης, στον αντίποδα οτιδήποτε μαύρου, αρνητικού απαισιόδοξου υπάρχει εκεί έξω.

 

Οι κατηγορίες ήταν τόσο unexpected, όσο είναι και η ίδια η τέχνη

-Photography & Direction
-Fashion
-Art & Design
-Gastronomy
-Mixology
-Music
-Performance Art
-Unexpected Artist Of The Year

Δεν έχουμε συνηθίσει ανθρώπους από τόσο διαφορετικούς κλάδους να βραβεύονται την ίδια βραδιά, το Campari με το Mad, όμως το κατάφεραν, αφού οι διάφορες μορφές της τέχνης αλληλεπιδρούν και ανακατεύονται συνεχώς η μια με την άλλη. Ένα ωραίο πιάτο απογειώνεται με το κατάλληλο ποτό δίπλα του κι ένα τραγούδι χρειάζεται τον σωστό σκηνοθέτη για να του δώσει μορφή. Η τέχνη έχει μεγάλη γκάμα και τα ωραιότερα πράγματα συμβαίνουν εκεί που δεν το περιμένεις. Κάπως έτσι βραβεύτηκε και ο Unexpected Artist Of The Year, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει ήδη βρει αυτό που τον εκφράζει και κρύβεται στα σχήματα που φτιάχνει με σύμμαΧό του το φως αλλά και στον μαξιμαλισμό των φιγούρων που συναντάμε κάθε μέρα γύρω μας. Όνειρό του; Να σχεδιάσει το δικό του πάρκο.

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο πάντα λαμπερός Σάκης Ρουβάς, ενώ τον κόσμο υποδέχτηκαν με χαμόγελα και κέφι οι ambasadors του Campari, Ανούσα Μελά και Γαβριήλ Νικολαϊδης. Και η κριτική επιτροπή όμως, δεν υστερούσε σε λάμψη, ταλέντο αλλά και κύρος. Οι Σάκης Ρουβάς, Άρης Βεζενές, Ορσαλία Παρθένη, Βασίλης Βελισκιώτης, Κώστας Βογιατζής, Μαρίνα Βρανοπούλου, Λέλος Γεωργόπουλος, Ρεγγίνα Κουρή, Νίκος Υφαντής και Καλλιόπη Χαραλάμπους και Κωνσταντίνος Ρήγος ως επικεφαλής της επιτροπής, ένωσαν τις δυνάμεις τους και διάλεξαν τους καλύτερους.

Εκείνες που έκλεψαν τις εντυπώσεις όχι μόνο με το ταλέντο τους αλλά και με τους λόγους τους ήταν οι γυναίκες νικήτριες, πολλές από τις οποίες δεν παρέλειψαν να αναφέρουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το φύλο τους σε ό, τι κάνουν, αφού καταφέρνουν να διαπρέπουν σε ανδροκρατούμενους πολλές φορές χώρους.

Την βραδιά άνοιξε η Πένυ Μπαλτατζή με την μπάντα της, ενώ μια έκπληξη περίμενε τους καλεσμένους μετά το τέλος των βραβεύσεων. Στην σκηνή βγήκαν οι ΜΕΛΙSSES που ξεσήκωσαν τον κόσμο με τα ταγούδια και την ενέργειά τους.

Το Mad About Arts by Campari, ήρθε για να μείνει, γιατί η τέχνη θα χρειάζεται πάντα μια έξτρα ώθηση, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για unexpected μορφές τέχνης, εκείνες που βλέπουμε παντού γύρω μας, που τις γευόμαστε και που ζούμε μαζί τους.

Ένας σύγχρονος και φρέσκος τρόπος ανάδειξης νέων καλλιτεχνών ήρθε στην Ελλάδα…για να μείνει!

Απολαύστε Υπεύθυνα

Read More

And More