Μακαρόνια: Το comford food που λατρεύουν οι Έλληνες

Είναι αλήθεια πως οι Έλληνες αγαπάμε τα ζυμαρικά και τα καταναλώνουμε με χαρά, σε άπειρους συνδυασμούς. Εξάλλου, είναι σύνηθες να συνοδεύουμε κάποιες από τις πιο σημαντικές στιγμές μας γύρω από το οικογενειακό τραπέζι ή να τα έχουμε συνδυάσει με αγαπημένες μαμαδίστικες συνταγές.

Εδώ και έναν αιώνα τα μακαρόνια MISKO έχουν κατακτήσει τις καρδιές όλων, μεταμορφώνοντας το πιο αγνό και 100% ελληνικό σιτάρι σε κάθε είδους σχήμα και γεύση, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι των επιλογών των καταναλωτών της κατηγορίας. Τόσο που εύλογα αναρωτιέται κανείς αν τα MISKO τελικά είναι μακαρόνια, ή.. τα μακαρόνια είναι MISKO!

Φέτος η MISKO, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ζυμαρικών, αποκαλύπτει τα μυστικά της απόλαυσης. Μέσα από τα δεδομένα του misko.gr, του αγαπημένου προορισμού για συνταγές ζυμαρικών, σκιαγραφεί το προφίλ των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου που αναζητούν μαγειρική έμπνευση. Με 1.400.000 επισκέπτες το χρόνο, και περισσότερες από 550 διαφορετικές συνταγές ζυμαρικών το misko.gr αποτελεί το πληρέστερο website της κατηγορίας και μια πηγή έμπνευσης για όλους τους Έλληνες, που στην κατά κεφαλήν κατανάλωση ζυμαρικών σκοράρουμε 2οι στην Ευρώπη με 12.2kg το χρόνο, πίσω μόνο από τους δικαιωματικά πρώτους Ιταλούς.

Ένας στους τρεις λοιπόν επισκέπτες, αναζητά ιδέες για νέες συνταγές κυρίως το Σαββατοκύριακο και οι αναζητήσεις επικεντρώνονται στις συνταγές της Γαριδομακαρονάδας, της Καρμπονάρας και φυσικά στην αγαπημένη όλων συνταγή, τα Μακαρόνια με κιμά.
Τις καθημερινές που ο χρόνος περιορισμένος, προτιμώνται κυρίως Μακαρόνια με απλή κόκκινη σάλτσα, ο Φιδές και τα λαχταριστά Κανελόνια με κιμά.
Όπως ήταν αναμενόμενο η ώρα της ημέρας με τις περισσότερες επισκέψεις είναι το μεσημέρι (01.00μμ), με το 53% των χρηστών να επισκέπτονται το website μεταξύ 12:00μμ και 7:00μμ.

Έμπνευση για συνταγές αναζητούμε προφανώς ανάλογα με την εποχή αλλά και την περίσταση, όπου σε καθεμία από τις τέσσερις εποχές ξεχωρίζουν:
• η Καρμπονάρα, τα μακαρόνια με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια και οι μακαρονοσαλάτες το καλοκαίρι,
• το Κριθαράκι στο φούρνο και ο Φιδές σούπα το Φθινόπωρο,
• η Γαριδομακαρονάδα λόγω Καθαράς Δευτέρας και το Σουφλέ Ζυμαρικών το Χειμώνα,
• ενώ την άνοιξη το ενδιαφέρον στρέφεται στα Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα, τα τορτελίνι αλά κρεμ, το παραδοσιακό παστίτσιο και στο Κριθαρότο με γαρίδες.

Και μπορεί οι γιορτές και οι αργίες να έχουν συνδυαστεί με συγκεκριμένα παραδοσιακά πιάτα, τα μακαρόνια όμως φαίνεται να μη λείπουν από τα εορταστικά τραπέζια.

Ειδικά στις περιόδους νηστείας, τα ζυμαρικά έχουν την τιμητική τους, με τη Γαριδομακαρονάδα, το Κριθαρότο Γαρίδας και το Χταπόδι με Κοφτό Μακαρονάκι να σκοράρουν πολύ ψηλά στις αναζητήσεις.

Το Πάσχα, εκτός από το αρνάκι και το κατσικάκι, τα Σουφλέ Ζυμαρικών με Μπέικον και Τυριά, οι Μακαρονοσαλάτες και το Κοφτό Μακαρονάκι με Καλαμάρι παίρνουν θέση στο γιορτινό ή νηστίσιμο τραπέζι ανάλογα.

Ακόμα όμως και τα Χριστούγεννα, εκτός από την παραδοσιακή γαλοπούλα, οι χρήστες αναζητούν συνταγές για Καρμπονάρα, Μακαρόνια με Κιμά και Σουφλέ με Σπανάκι.

Είτε πρόκειται για απλές και γρήγορες συνταγές, είτε για πιο περίπλοκες ή εορταστικές …για όλες αυτές τις συνταγές… τα μακαρόνια είναι MISKO!

Read More

And More