“Μοιράσου το καλό” με ένα… share!

Τι σχέση μπορούν να έχουν ένα κορίτσι από το Ζαγόρι, ένα άλλο από την Κατερίνη και μια εταιρία που παραμένει πιστή στην κοινωνική προσφορά, που μετρά… πολλά χρόνια. Η απάντηση κρύβεται σε μια φράση: Φυλλάδιο Προσφοράς #apotalidl.

Δεν είναι ένα φυλλάδιο προσφορών σαν όλα τα άλλα. Είναι κάτι διαφορετικό. Κάτι πρωτοποριακό. Ένα φυλλάδιο που προσφέρει αγάπη και αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη. Ένα φυλλάδιο που αποδεικνύει πως η Lidl Ελλάς παραμένει πιστή στο κοινωνικό της πρόσωπο, το ίδιο που δείχνει με κάθε ευκαιρία εδώ και πολλά χρόνια.

Εδώ και 20 χρόνια, άλλωστε, η Lidl Ελλάς έχει συνδέσει την κοινωνική προσφορά με την κουλτούρα της. Αυτή τη φορά αποφάσισε να λανσάρει μια διαφορετική καμπάνια. Μια πρωτότυπη ιδέα.

Αλλά πάντα με την ίδια φιλοσοφία: πως μέσα από την κοινωνική προσφορά και τη συμμετοχή του καλού, εταιρία και πελάτες ενώνουν τις δυνάμεις τους για το κοινό καλό!

Η Lidl Ελλάς, λοιπόν, δημιούργησε ένα φυλλάδιο που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί. Στο «Φυλλάδιο Προσφοράς #apotalidl», δεν υπάρχουν προϊόντα. Το μόνο που μπορεί να βρει κανείς είναι αγάπη και αλληλεγγύη για εκείνους που έχουν ανάγκη.

Μια ευκαιρία για τον καθένα και την καθεμία να βάλει το δικό του λιθαράκι σε μια μεγάλη προσπάθεια για καλό σκοπό. Και κυρίως να το κάνει εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόστος.

Τα πράγματα είναι απλά: μπορείτε να μπείτε στο fylladioprosforasapotalidl.gr, να πατήσετε το κουμπί «Μοιράσου το καλό!» και να μοιραστείτε «ηλεκτρονικά» το μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης του «Φυλλαδίου Προσφοράς #apotalidl».

Κάθε φορά που κάποιος «πατάει» το «share», η Lidl Ελλάς προσφέρει 1 ευρώ σε προϊόντα που θα δοθούν σε ευπαθείς ομάδες μέσω των Οργανισμών «Ανοιχτή Αγκαλιά», «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής», «Μπορούμε» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Πώς δημιουργήθηκε η ιδέα;

Η έμπνευση για το πρωτοποριακό και… διαφορετικό «Φυλλάδιο Προσφοράς #apotalidl» ήρθε από δυο μικρά κορίτσια: από την Ελεονόρα από το Μονοδένδρι Ζαγορίου που με τη δική της φαντασία ζωγράφισε την δική της εκδοχή από το εβδομαδιαίο φυλλάδιο και η Στεφανία από την Κατερίνη που φωτογράφησε την εξαιρετική συλλογή της από δεκάδες φυλλάδια Lidl.

Έτσι, γεννήθηκε αυτό το ξεχωριστό Φυλλάδιο όπου τα προϊόντα δίνουν τη θέση τους στην αγάπη που μοιράζουμε και μοιραζόμαστε με όλους τους ανθρώπους που το αξίζουν και το έχουν ανάγκη.

Ήδη, το «Φυλλάδιο Προσφοράς #apotalidl» έχει αγκαλιαστεί από ανθρώπους όπως η Γωγώ Δελογιάννη, ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Γιάννης Σερβετάς, που συμμετέχουν στην καμπάνια ως «Διανομείς Αγάπης» και κοινωνοί του μηνύματος της Lidl Ελλάς, καλώντας το κοινό να συμμετέχει και να στηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία.

Οργανισμοί που στηρίζει η Lidl Ελλάς

Η «Ανοιχτή Αγκαλιά» είναι εθελοντικό μη-κερδοσκοπικό σωματείο για υποστήριξη παιδιών, σχολείων & κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Παρέχει ενημέρωση & εκπαίδευση για θέματα υγείας και πραγματοποιεί εκστρατείες προληπτικής ιατρικής.

Το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής» υποστηρίζει 100 ιδρύματα, ενδιάμεσους φορείς και συσσίτια σε όλο το Βορειοελλαδικό τόξο. Στοχεύει στην ανάπτυξη της κουλτούρας του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, μέσω των καλών πρακτικών.

Το «Μπορούμε» είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την αύξηση της επισιτιστικής προσφοράς στην Ελλάδα.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί πανελλαδικά, 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις για την προστασία όλων των ευάλωτων παιδιών. Η προσφορά του έχει αναγνωριστεί διεθνώς.

Η κοινωνική προσφορά της Lidl Ελλάς μέχρι σήμερα

Δεν είναι, φυσικά, η πρώτη φορά που η Lidl Ελλάς δείχνει έμπρακτα το κοινωνικό της πρόσωπο. Το κάνει συνεπώς εδώ και 20 χρόνια: έχει βάλει την κοινωνική προσφορά και την εταιρική υπευθυνότητα στον πυρήνα της φιλοσοφίας της.

Με κάθε ευκαιρία αποδεικνύει τη συνειδητή της επιλογή για την ευθύνη που έχει απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Γι’ αυτό και έχει τοποθετήσει την κοινωνική προσφορά και την περιβαλλοντική συνείδηση σε πρώτο πλάνο. Μια δέσμευση που είναι ταυτόχρονα και αποστολή της. Μια κοινωνία που το καλό μοιράζεται σε όλους.

Σε αυτά τα 20 χρόνια, η Lidl Ελλάς έχει:

  • Πάνω από 2 εκ. € επενδύσεις σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις από το 2015 έως σήμερα
  • Πάνω από 1 εκ. € σε δωρεές προϊόντων από το 2015 έως σήμερα
  • Πάνω από 1 εκ. € σε δωρεές προϊόντων από το 2015 έως σήμερα
  • Πάνω από 1 εκ. € σε στήριξη του «Χαμόγελου του Παιδιού» από το 2012
  • Πάνω από 600.000€ σε εκστρατείες προληπτικής ιατρικής για απομακρυσμένες περιοχές από το 2011 έως σήμερα
  • Προσφορά 300.000 μερίδων φαγητού στην ΜΚΟ «Μπορούμε»
  • 250.000€ σε υποτροφίες και δράσεις του «Κέντρου για Χαρισματικά Παιδιά CTY Greece» από το 2016
  • Συγκέντρωση άνω των 40.000 καροτσιών τροφίμων για το «Όλοι μαζί Μπορούμε» από το 2011 έως σήμερα
  • Υποστήριξη 12.000 μαθητών σε 72 σχολεία μέσα από το πρόγραμμα «Δεκατιανό στο Σχολείο» για το 2016-2017.

Read More

And More