Ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός: Τρία βιβλία που θα σε συντροφεύσουν στην ακρογιαλιά

Έφτασε ξανά η πιο ειδυλλιακή εποχή του χρόνου! Το καλοκαίρι όλοι το περιμένουμε με ανυπομονησία, για να χαλαρώσουμε, να ξεφύγουμε από την καθημερινότητά μας και να περάσουμε έστω και λίγες ξέγνοιαστες ημέρες, μακριά από τη δουλειά, τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις! Και ενώ μπορεί τα βασικά συστατικά του να “εξαντλούνται” στο τρίπτυχο θάλασσα-ήλιος-άμμος, ωστόσο είναι τόσα πολλά τα στοιχεία που… μυρίζουν καλοκαίρι! Όπως, για παράδειγμα, ένα καλό βιβλίο, που θα σε συντροφεύσει είτε στην παραλία το πρωί ή στη δροσερή αιώρα το δειλινό ή εκείνες τις γλυκές βραδιές στη βεράντα!

Βλέπεις, μπορεί η καλοκαιρινή περίοδος να χαρακτηρίζεται από χαλαρότητα και το μότο της να συνοδεύεται από την κατάληξη “…and the living is easy”, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω καταφέρει να βρω καλύτερο τρόπο χαλάρωσης από τις σελίδες ενός καλού και στιβαρού αναγνώσματος! Άλλωστε, ο πιο άμεσος και εύκολος (και οικονομικός, να προσθέσω εγώ) τρόπος να ταξιδέψεις είναι τα βιβλία σου, που θα σε παρασύρουν σε διαφορετικές εποχές, σε μέρη που ούτε είχες φανταστεί ότι θα φτάσεις ποτέ, θα σου γνωρίσουν νέες κουλτούρες και θα σε μυήσουν στον κόσμο τους! Γι’ αυτό και η καλύτερη καλοκαιρινή παρέα θα κρύβεται πάντα σε ένα μυθιστόρημα!

Για φέτος το καλοκαίρι, λοιπόν, ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός είναι τρία νέα βιβλία που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα! Διάλεξε εκείνο που σου ταιριάζει και είσαι έτοιμη για ξεκούραστες ημέρες και ήσυχες νύχτες!

 

Ένα φιλί από τον κύριο Φιτζέραλντ της Natasha Lester

 

Νέα Υόρκη, 1922. Μια γυναίκα ενάντια σε όλα τα στερεότυπα της εποχής. Σπουδές στην ιατρική σχολή, ένα καμπαρέ και ένας έρωτας.


1922. Στη Νέα Υόρκη του Υπέροχου Γκάτσμπι, του τζιν, της τζαζ και της ευημερίας, οι νεαρές γυναίκες έκοβαν κοντά τα μαλλιά τους, βάφονταν έντονα, έπιναν, κάπνιζαν και είχαν δικαίωμα ψήφου.

Η Έβελιν Λόκχαρτ είχε αποφασίσει να γίνει γιατρός, ενάντια στους συντηρητικούς γονείς της, την ανταγωνιστική αδελφή της Βιόλα και τον καλύτερο φίλο της Τσάρλι που μια μέρα θα παντρευόταν∙ ενάντια σε όλα τα στερεότυπα της εποχής.

Ήταν μία από τις ελάχιστες φοιτήτριες στην ιατρική σχολή του Κολούμπια. Ωστόσο, χρειαζόταν χρήματα και ήξερε ότι θα πλήρωνε το όνειρό της με το τίμημα της αξιοπρέπειας, αν κατάφερνε να περάσει την οντισιόν στο περίφημο καμπαρέ Ζίγκφελντ Φόλις.

Κι αν γινόταν μια χορεύτρια του κανκάν, αν ζούσε μέσα στα μυθιστορήματα του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ –όπου οι ηρωίδες του έσπαγαν όλους τους κανόνες–, τι θα σήμαινε αυτό για τη σχέση της με τον τραπεζίτη Τόμας Ουίτμαν; Θα μπορούσε αυτός ο άντρας να ερωτευτεί μια γυναίκα με σκανδαλώδη ζωή;

 

 

Μια θάλασσα αστέρια της Kimberley Freeman

 

Η Άγκνες θα ρισκάρει τα πάντα προκειμένου να βρει τη μητέρα της και θα ταξιδέψει από την Αγγλία ως την Αυστραλία. Μια ωδή στην αγάπη, στη μητρότητα αλλά και στο θάρρος που χρειάζεται για να ανακαλύψουμε τις επιθυμίες μας.


Στις ζοφερές ακτές της Βόρειας Αγγλίας του 1874, η ατίθαση Άγκνες φεύγει επιτέλους από το αυστηρό ορφανοτροφείο στο οποίο μεγάλωσε. Και την ίδια μέρα ανακαλύπτει ένα μυστικό∙ όταν η μητέρα της την είχε εγκαταλείψει, είχε κρύψει στα ρούχα της ένα κουμπί με έναν μονόκερο.

Πάντα πίστευε ότι η μητέρα της ήταν πολύ φτωχή για να την αναθρέψει, αλλά διαπιστώνει ότι το κουμπί αυτό ανήκει στην όμορφη και δυναμική Τζένεβιν, κληρονόμο μιας αριστοκρατικής οικογένειας. Η Άγκνες την έχει δει μόνο μία φορά, αλλά δεν θα ξεχάσει ποτέ το πρόσωπό της…

Προκειμένου να ανακαλύψει τα ίχνη της εξαφανισμένης Τζένεβιν, η Άγκνες ρίχνεται σε μια αναζήτηση που θα την οδηγήσει από τις φτωχές γειτονιές του Λονδίνου μέχρι το απατηλό Παρίσι, και από εκεί σε ένα ταξίδι πέρα απ’ τον ωκεανό…

Το Μια Θάλασσα Αστέρια είναι ένα συγκινητικό, ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα, αλλά και μια ωδή στην αγάπη, τη μητρότητα και το θάρρος που χρειάζεται για να ανακαλύψουμε τις επιθυμίες μας. Είναι ένα βιβλίο που, όταν το τελειώσεις, θα θελήσεις να βρεις τους ήρωές του και να συζητήσεις μαζί τους.

 

 

Ξενοδοχείο Ζάχερ της Rodica Doehnert

 

Μία συναρπαστική ιστορία γύρω από το πάθος για αυτοπροσδιορισμό και τη δημιουργική λαχτάρα για εκσυγχρονισμό. Στο πρώτο της μυθιστόρημα, η συγγραφέας μεταφέρει το πληθωρικό σενάριο της μίνι ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς στη σφαίρα της λογοτεχνίας. Μαζί με τους ήρωές της, παρακολουθεί την πτώση των ευρωπαϊκών μοναρχιών και την έλευση των αντιφάσεων του εικοστού αιώνα.


Ο ιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου Ζάχερ πεθαίνει σε νεαρή ηλικία. Ένα εντεκάχρονο κορίτσι εξαφανίζεται στα σοκάκια της Βιέννης. Δύο ζευγάρια συναντιούνται στη σάλα του ξενοδοχείου. Είναι η νύχτα της 28ης Νοεμβρίου 1892.

Μετά τον ξαφνικό θάνατο του συζύγου της, η Άννα Ζάχερ θέλει να αναλάβει η ίδια τη διεύθυνση του ξενοδοχείου και είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο για να συνεχίσει τον θρύλο του Ζάχερ μαζί με το αφοσιωμένο προσωπικό της.

Ανάμεσα στις σουίτες και τα σεπαρέ του ξενοδοχείου εκτυλίσσεται ένα ερωτικό δράμα με τέσσερις πρωταγωνιστές∙ το πριγκιπικό ζεύγος Γκέοργκ και Κονστάντσε φον Τράουνσταϊν και τη Μάρτα και τον Μαξιμίλιαν Άντερχολντ, εκδότες από το Βερολίνο. Οι δύο γυναίκες γίνονται φίλες, αλλά οι σχέσεις ανάμεσα στα δύο ζευγάρια δεν σταματούν εκεί. Σε έναν κόσμο που αλλάζει, οι ήρωές μας κυνηγούν τα όνειρά τους σε μια διαδρομή που θα τους φέρει αντιμέτωπους με προδοσίες, ηθικά διλήμματα και μυστικά από το παρελθόν – αλλά πάνω απ’ όλα με τον Θάνατο, τη Ζωή και τον Έρωτα.

Σ’ αυτό το σαγηνευτικό μυθιστόρημα, η συγγραφέας ανασηκώνει με μαεστρία το παραπέτασμα μιας εποχής που φαντάζει μακρινή μες στην αχλή του χρόνου και παρακολουθεί την πτώση των ευρωπαϊκών μοναρχιών.

 

Αυτή είναι η χρυσή συνταγή για κάθε καλοκαίρι! Αν αναζητάς, όμως, και άλλα αναγνωστικά ταξίδια για το καλοκαίρι δες 10 συναρπαστικά μυθιστορήματα από τις εκδόσεις Διόπτρα!

Read More

And More