Σαντορίνη! 3 tips για να περάσεις αξέχαστα σε αυτό τον μαγευτικό προορισμό

Φέτος είναι το πιο σωστό timing, το ιδανικό καλοκαίρι για να ζήσεις τη Σαντορίνη και όλα όσα προσφέρει. Από τα υπέροχα κρασιά, τη φάβα και το λιαστό ντοματάκι μέχρι τις βουτιές στην πισίνα την ώρα που δύει ο ήλιος ανάμεσα στην Οία και τη Θηρασιά. Και όχι, δεν είναι out of budget, ειδικά φέτος.

Χρόνια είχα να επισκεφτώ το νησί οπότε όταν αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε για ένα 4ήμερο ήμουν πολύ ενθουσιασμένη και αποφάσισα να οργανώσω ένα στιλάτο ταξίδι ώστε να μου μείνει αξέχαστο!Τα βήματα που ακολούθησα ήταν 3 και στα προτείνω και εσένα αν θες να απολαύσεις αυτόν το μαγικό προορισμό χωρίς απρόοπτα και με υψηλή αισθητική!

Το σωστό ξενοδοχείο!

Ακολούθησε τη συμβουλή μου και κλείσε στο Ακρωτήρι για να εξασφαλίσεις την ηρεμία και την ποιότητα που ζητάμε (όλοι μας) από το ελληνικό καλοκαίρι (και τα ηλιοβασιλέματα του). Το @apanemo_santorini, είναι υπέροχο γιατί συνδυάζει όλα όσα θες από τις διακοπές σου!Ένα παραδοσιακό συγκρότημα διαμερισμάτων σε στιλ χωριού, πρόσφατα ανακαινισμένο και χτισμένο με θέα στην Καλντέρα, το ηφαίστειο και το καταγάλανο Αιγαίο Πέλαγος.

Το συγκρότημα βρίσκεται στο Ακρωτήρι, την παρθένα πλευρά του νησιού της Σαντορίνης. Απέχει μόλις 5 λεπτά από την αρχαιολογική πόλη και είναι κοντά στη διάσημη κόκκινη παραλία. Υπάρχει πισίνα 3ων επιπέδων και παιδική πισίνα, καθώς και αίθουσα πρωινού που σερβίρει ευρωπαϊκό πρωινό και ιδιωτικός χώρος στάθμευσης.Ένα φιλικό και φιλόξενο οικογενειακό περιβάλλον. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα έπιπλα, σε συνδυασμό με την οικογενειακή υπηρεσία, στοχεύουν να προσφέρουν αξέχαστες διαμονές.

Το πρωινό της Ιζαμπέλας και όλες τα inside travel tips του Σπύρου του φοβερού ιδιοκτήτη που είναι μορφή, σου δημιουργούν μία οικειότητα από την πρώτη στιγμή που βρίσκεσαι στο χώρο.

Τα δωμάτια είναι άνετα και όλα με ωραία θέα ενώ στην πισίνα μπορείς να αράξεις όλη μέρα αφού έχει υπέροχη θέα και τέλεια μουσική!

Eιδικά φέτος οι τιμές είναι προσαρμοσμένες στα δεδομένα της εποχής και είναι μεγάλη ευκαιρία να χαρείς ένα τέτοιο προορισμό. Εγώ πάντως θα επιστρέψω σίγουρα στο Αpanemo!

Aυτοκίνητο για τις μεγάλες αποστάσεις!

Η Σαντορίνη έχει αποστάσεις, πράγματι, οι αποστάσεις που πρέπει να διασχίσετε για να φτάσετε στις πιο διάσημες παραλίες, χωριά και σημεία ενδιαφέροντος είναι σημαντικές. Φανταστείτε ότι η απόσταση από το γραφικό χωριό της Οίας έως τη διάσημη παραλία της Περίσσας εκτείνεται στα 27 χιλιόμετρα, η απόσταση από το ίδιο χωριό έως την παραλία Καμάρι είναι περίπου 20 χιλιόμετρα και η απόσταση από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Σαντορίνης (JTR) είναι περίπου 17 χιλιόμετρα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ενοικίαση αυτοκινήτου στη Σαντορίνη είναι επιτακτική, προκειμένου να μην χάσετε κανένα από τα αξιοθέατα του νησιού. Ορισμένες πραγματικά υπέροχες διαδρομές είναι προσβάσιμες μόνο με αυτοκίνητο και ως εκ τούτου πρέπει να νοικιάσετε ένα όχημα και να απολαύσετε τις διακοπές σας στο έπακρο. Εγώ μετά από έρευνα που έκανα επέλεξα την Kronos rent a car! Όλα τα οχήματά είναι από τα καλύτερα πρότυπα ποιότητας και είχα την ευκαιρία να επιλέξω ανάμεσα σε αρκετά διαφορετικά μοντέλα και τύπους οχημάτων.Βεβαίως το έμπειρο προσωπικό μου έκανε την τέλεια πρόταση για τις ανάγκες μου και έτσι πέτυχα την απόλυτη σχέση ποιότητας και τιμής!

Είδα όλα τα αξιοθέατο δεν κουράστηκα καθόλου και δεν χρειάστηκε να χαλάσω πολλά χρήματα σε βενζίνη!Ενα βήμα που πρέπει να κάνεις αν θες οι διακοπές σου στο νησί της Σαντορίνης να έχουν ποιότητα και άνεση!

Ονειρεμένη κρουαζιέρα με καταμαράν!

Aυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσεις ολοήμερη κρουαζιέρα στο νησί με φαγητό, στάσεις για μπάνιο και ηλιοβασίλεμα με την πιο έμπειρη εταιρεία στον χώρο: την Spiridakos Sailing Cruises.

Μια εταιρεία ιστιοπλοΐας που ειδικεύεται σε εξαιρετικές πολυτελείς κρουαζιέρες με καταμαράν και Motor Yacht γύρω από τη Σαντορίνη και τα κοντινά νησιά από το 1986.Η εμπειρία των 33 χρόνων εξασφαλίζει ποιότητα και ασφάλεια ενώ η πληρότητα και ο τρόπος που γίνεται το trip είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στους κανόνες για προστασία.

Η κρουαζιέρα ξεκινά από την μαρίνα της Βλυχάδας και van της εταιρείας σε παραλαμβάνουν από το ξενοδοχείο για να είσαι στην ώρα σου στο χώρο αναχώρησης!Ο κύριος στόχος του trip με την Spiridakos Sailing Cruises είναι η εξερεύνηση όλων των μοναδικών ορόσημων της Σαντορίνης, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια ζεστή, φιλόξενη και μοναδική εμπειρία για όσους ταξιδεύουν. Το ταξίδι ξεκινά και εσύ απλά απολαμβάνεις αφού το έμπειρο προσωπικό είναι εκεί  για να σου παρέχει τα πάντα:  ποτό, καφέ, σνακ ή να σε βγάλει την τέλεια φωτογραφία.

 

Σταματήσαμε σε όλες τις τέλειες παραλίες για βουτιά και φωτογραφίες περάσαμε το ακρωτήρι με τον φάρο και κάναμε μπάνιο στα ζεστά νερά της Καλντέρας πριν σταματήσουμε για το τέλειο μεσημεριανό που μας είχαν ετοιμάσει: εκλεκτή κουζίνα σε συνδυασμό με τοπικά κρασιά!

Μετά το τέλειο γεύμα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής με το ηλιοβασίλεμα να κλέβει την παράσταση!Μία εμπειρία που πρέπει να ζήσεις στο νησί της Σαντορίνης!

Read More

And More