Ανανέωσε τη διακόσμηση του σπιτιού σου εύκολα και οικονομικά!

Ναι, θέλεις να ανανεώσεις λίγο το χώρο σου. Και καταλαβαίνω ότι το μπάτζετ είναι περιορισμένο. Υπάρχει όμως τρόπος, με μερικές μικρές, έξυπνες και αρκετά σημαντικές κινήσεις να δώσεις μια φρεσκάδα, να νιώσεις ότι κάτι άλλαξε.

Περνάμε αρκετές ώρες στο σπίτι μας πια. Με τα νέα δεδομένα περισσότερες από πριν. Οπότε πρέπει ο χώρος σου να σε εκφράζει, να σε ανεβάζει, να σε επηρεάζει θετικά και το μπάτζετ δεν πρέπει να μπαίνει εμπόδιο. Έτσι λοιπόν σήμερα, θα δούμε πώς μπορείς με μικρές κινήσεις, να δεις το σπίτι σου διαφορετικό χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις πολλά.

Τα κάδρα είναι πάντα στο παιχνίδι. Και το παιχνίδι πια παίζεται και διαφορετικά. Δεν είναι ανάγκη να τα κρεμάσεις στον τοίχο. Μπορείς να τα τοποθετήσεις πάνω σε κάποιο έπιπλο, ακόμα και πάνω στο μπουντουάρ σου. Ίσως και στο πάτωμα. Εκφράσου ελεύθερα. Βρες εικόνες ή μηνύματα που σε εκφράζουν και πρόσθεσε την πινελιά σε όποιον χώρο του σπιτιού πιστεύεις ότι ταιριάζει. Μπορείς να γεμίσεις τον τοίχο στο διάδρομο του σπιτιού κατά μήκος. Μπορείς να κρεμάσεις κάτι ιδιαίτερο πάνω από τον καναπέ. Μπορεί όμως και απλά να τοποθετήσεις ένα κάδρο στη βιβλιοθήκη. Παίξε με τα χρώματα ή τις μεταλλικές λάμψεις. Ανάλογα με το γούστο σου και το ύφος του σπιτιού σου.

Ένα επιδαπέδιο φωτιστικό πάντα δίνει το κάτιτίς του στο χώρο. Δεν έχεις λοιπόν παρά να δημιουργήσεις μια γωνιά ιδιαίτερη, ξεχωριστή, δική σου, όπου θα ξεκουράζεσαι, θα ηρεμείς. Τα επιδαπέδια φωτιστικά γενικότερα είναι ένα “εργαλείο” χρήσιμο για να φρεσκάρεις το χώρο σου και να γίνει πιο μοντέρνος. Στην κρεβατοκάμαρα, στο σαλόνι, έρχονται να προσθέσουν στιλ και αυτή την καινούρια πινελιά που χρειάζεσαι.

Μερικά μαξιλάρια μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Γούνινα, χρωματιστά, σε γήινους τόνους, με γεωμετρικά πάτερν -ανάλογα το γούστο σου. Στον καναπέ, στο πάτωμα, στο κρεβάτι. Είναι μια εύκολη αγορά και ικανή να δώσει διαφορετική αίσθηση στο χώρο σου. Είναι από αυτές τις μικρές αγορές και κινήσεις που αρκούν να μεταμορφώσουν το χώρο σου.

 

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι μεγάλη τάση και όπως δείχνει ήρθαν για να μείνουν. Φρεσκάρουν το χώρο και ξεκάθαρα σου φτιάχνουν τη διάθεση. Μεγάλες ή μικρές πινελιές πρασινάδας, πραγματικά αλλάζουν όλη την ατμόσφαιρα. Επίλεξε το φυτό που σου αρέσει. Με πιο πλατιά φύλλα, με πιο λεπτά. Προσοχή στις ισορροπίες. Μην “μπουκώσεις” το χώρο και έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Τόσο όσο.

 

Τι θα έλεγες για μερικά ράφια; Διακοσμητικά. Για να εκφραστείς. Για να τοποθετήσεις ίσως κάποιο καδράκι, μια κορνίζα, φωτογραφίες, κάκτους, μεταλλικά στοιχεία, αναμνηστικά που σου φτιάχνουν τη διάθεση. Βρες το θέμα, και δημιούργησε. Μπορεί να είναι στο διάδρομο του σπιτιού, στην κρεβατοκάμαρα, στο σαλόνι. Όπου υπάρχει ένας άδειος τοίχος που σου αφήνει το περιθώριο. Είπαμε, δεν θέλουμε υπερβολές. Οι υπερβολές φέρνουν πάντα τα αντίθετα αποτελέσματα.

Τα λουλούδια είναι πάντα ευπρόσδεκτα. Το ίδιο και τα βάζα. Με τα τελευταία μπορείς να πειραματιστείς. Μπορεί να είναι διάφανα, μεταλλικά. Μπορείς να δημιουργήσεις συνθέσεις από ιδιαίτερα μπουκάλια, δοχεία που έχεις και δεν χρησιμοποιείς. Η διακόσμηση θέλει φαντασία, πειραματισμό. Δεν χρειάζεται πάντα να ξοδέψεις χρήματα. Μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις πράγματα που έχεις ήδη, διαφορετικά.

Read More

And More