Astor Suite: Πωλείται η πιο εμβληματική σουίτα του νεοϋορκέζικου Plaza Hotel

Ένα από τα πιο εμβληματικά δωμάτια του ένδοξου κορυφαίου ξενοδοχείου Plaza της Νέας Υόρκης βγήκε μόλις στη… μεσιτική αγορά! Η διάσημη Astor Suite που ένοικοί της υπήρξαν ιστορικά πρόσωπα της Αμερικής, αλλά και από κάθε γωνιά του κόσμου, “ψάχνει” το νέο ιδιοκτήτη της! Με τιμή πώλησης 39,5 εκατομμύρια δολάρια, η πολυτελής σουίτα που αγγίζει τα 400 τ.μ. έχει υπάρξει το όνειρο κάθε… πολυεκατομμυριούχου που ήθελε να αποκτήσει “πρόσβαση” στο επιβλητικό και γεμάτο ιστορία Plaza Hotel!

Με θέα στο καταπράσινο και αχανές Central Park και στην πασίγνωστη και “ακριβή” 5th Avenue, η Astor Suite αποτελεί την επιτομή της high – end κατοικίας! Οι χώροι του διαμερίσματος που απαρτίζεται από τρία υπνοδωμάτια, πέντε μπάνια και ένα WC είναι διακοσμημένοι με πολυτελή υλικά και υφάσματα, αλλά με cozy και αρχοντική διάθεση! Σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους κυριαρχεί το ζεστό ξύλο και το αριστοκρατικό μάρμαρο, ενώ οι κρεβατοκάμαρες κινούνται σε πιο λιτές γραμμές, με το ξύλο να παίζει και πάλι τον κύριο ρόλο, ενώ τα “βαριά” υφάσματα και οι μοναδικές ταπετσαρίες συμπληρώνουν την εικόνα των ιδιωτικών χώρων. Οι χρωματικοί συνδυασμοί που έχουν επιλεγεί ανταποκρίνονται σε κάθε γούστο και αισθητική, αφού κινούνται σε γήινες αποχρώσεις, με έμφαση στις ώχρες και το γκρι. Επιπλέον, η σουίτα είναι εξοπλισμένη με τα τελευταία τεχνολογικά… επιτεύγματα για εσωτερικούς χώρους, έχοντας ενσωματωμένο σύστημα αφύγρανσης και κλιματισμού ειδικά σχεδιασμένο για την προστασία και συντήρηση των έργων τέχνης που κοσμούν τους τοίχους της, ενώ με το πάτημα ενός κουμπιού στο tablet του, ο ένοικος μπορεί να ρυθμίζει από τη θερμοκρασία και την τηλεόραση, μέχρι τα φώτα και τη μουσική!

Εκείνο, όμως, που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό για την Astor Suite είναι οι κορυφαίες προσωπικότητες που έχουν κάνει το πέρασμά τους από εκεί! Από τον εκατομμυριούχο επιχειρηματία John Jacob Astor, και το Δούκα και τη Δούκισσα του Ουέλινγκτον μέχρι και τον Πρόεδρο της Αμερικής John F. Kennedy, τα πρόσωπα που επέλεξαν το διαμέρισμα για τη διαμονή τους φτάνουν στα βάθη της αμερικανικής ιστορίας, μιας και το Plaza Hotel “στέκεται” στη 5th Avenue από το 1907!

Παρακάτω μπορείς να δεις την επιβλητική Astor Suite και θα καταλάβεις για ποιο λόγο όλοι ονειρεύονται να ζήσουν κάποτε κάτω από τη “σκεπή” του πιο… στιγματισμένου από την ιστορία δωματίου του κόσμου!

Το κεντρικό σαλόνι της σουίτας που από τα παράθυρά της “βλέπει” απευθείας στο Central Park.

Το μικρότερο καθιστικό που συνδυάζεται με το γραφείο και τη βιβλιοθήκη του διαμερίσματος για πιο ιδιωτικές στιγμές χαλάρωσης.

Το master υπνοδωμάτιο χαρακτηρίζεται από τους “ήσυχους” χρωματισμούς και τις πολυτελείς υφάνσεις του.

Στο κεντρικό και κοινόχρηστο λουτρό της Astor Suite κυριαρχεί το αρχοντικό μάρμαρο και οι διακριτικές μεταλλικές λεπτομέρειες.

Το “βαρύ” και επιβλητικό φουαγιέ του διαμερίσματος.

Ένα από τα μικρότερα μπάνια του δωματίου, όπου οι γκρι αποχρώσεις και η ψηφίδα μεσουρανούν.

Ο ξενώνας της σουίτας σε πιο σύγχρονο και casual… ρυθμό.

Η ευρύχωρη και λιτή κουζίνα με θέα στα πολυτελή κτίρια της 5th Avenue.

Ένα ακόμη μπάνιο με προσεγμένη αισθητική και κατασκευή με γκρι μάρμαρο, πλακάκι σε σχηματισμό και ξύλο.

Read More

And More