Αυτά τα funky και άκρως καλοκαιρινά χαλιά είναι ιδανικά για το μπαλκόνι σου!

Τα τελευταία χρόνια, η διακόσμηση φαίνεται πως έχει επικεντρωθεί αρκετά στα χαλιά. Και ενώ όλοι εκτιμούν ένα fluffy, απαλό και “παχύ” πέλος, ωστόσο ο κόσμος του design εστιάζει σε περισσότερο φινετσάτες περιπτώσεις, ακόμη κι αν δεν είναι τόσο μεγάλη η αίσθηση coziness που προσφέρουν. Γι’ αυτό και τον τελευταίο καιρό βλέπεις ότι γνωρίζουν μεγάλη άνθιση τα χειροποίητα κιλίμια, είτε είναι βαμβακερά, είτε μάλλινα ή ακόμη και μεταξένια. Την ίδια στιγμή, μεγάλη απήχηση έχουν και τα vintage χαλιά, που έχουν υποστεί τη φθορά του χρόνου (με φυσικό ή τεχνητό τρόπο) και είναι πλέον περισσότερο used και ιδανικά για κάθε σύγχρονο διακοσμητικό στυλ. Από την άλλη, τα χαλιά βρήκαν τον τρόπο να “κατακτήσουν” και άλλους χώρους του σπιτιού, πέρα από τους καθιερωμένους -σαλόνι, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία. Γι’ αυτό και πλέον τα τοποθετούμε στην κουζίνα και στο μπάνιο και φυσικά… στη βεράντα! Ω ναι, τα χαλιά εξωτερικών χώρων είναι το νέο μεγάλο “κόλλημα” των interior lovers, που σπεύδουν να διακοσμήσουν το μπαλκόνι ή την αυλή τους με ένα κομψό χαλί, είτε είναι από ψάθα και μπαμπού, είτε παραπέμπει σε κιλίμι εσωτερικού χώρου. Δεν προκαλεί, λοιπόν, έκπληξη που το design brand Aelfie, από το Brooklyn, κυκλοφόρησε μόλις την πρώτη συλλογή χαλιών για εξωτερικούς (και εσωτερικούς) χώρου!

 

Μάλιστα, η δημιουργική ομάδα αποφάσισε να κάνει το καλοκαίρι μας ακόμη πιο “ζωηρό”, σχεδιάζοντας μια σειρά από outdoor χαλιά, όπου τα γεωμετρικά patterns και τα ζωντανά χρώματα αποτελούν τον ιδανικό καμβά για ένα δροσερό μπαλκόνι!

Επιπλέον, κάθε χειροποίητο χαλί της σειράς είναι κατασκευασμένο από 100% P.E.T., μία πολυεστερική ίνα που προέρχεται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια! Παρ’ όλα αυτά, η αίσθηση της υφής τους θυμίζει το μαλλί, χωρίς όμως τις δυσκολίες του! Τι εννοώ; Πως με ένα απλό τίναγμα ή ακόμη και βρέξιμο με το λάστιχο, καθαρίζουν σε χρόνο dt!

Read More

And More