Αυτό το σύστημα… ενδοφλέβιου ορού για τα φυτά δεν είναι μόνο σωτήριο, αλλά και στιλάτο!

Ετοιμάζεσαι για ταξίδι και δεν έχεις κανέναν να σου κάνει plant-sitting, ώστε να παραμείνουν τα φυτά σου υγιή για όσο διάστημα χρειαστεί να λείψεις; Μήπως απλά είσαι από εκείνους που δυσκολεύονται να προσδιορίσουν την κατάλληλη ποσότητα νερού και την συχνότητα ποτίσματος που χρειάζονται τα φυτά εσωτερικού χώρου; Σε κάθε περίπτωση, αυτό το σύστημα… ενδοφλέβιου ποτίσματος θα είναι ιδανικό! Σχεδιασμένο από την designer και καλλιτέχνη Keita Augstkalne, το σύστημα ποτίσματος για εσωτερικούς χώρους προορίζεται για την “ανάσταση” των φυτών που έχουν μείνει απότιστα για μεγάλα χρονικά διαστήματα και τώρα χρειάζεται να μπουν… στην εντατική! Η μορφή του θυμίζει εκείνη που έχει ο ορός στους χώρους νοσηλείας, με το αντίστοιχο στήριγμα.

“Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι γεμάτος υποχρεώσεις και τα φυτά εσωτερικού χώρου κάποιες φορές παραμελούνται και ξεχνιούνται. Καθώς, λοιπόν, δεν είμαστε συχνά στο σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, το αποτέλεσμα είναι τα φυτά μας να μαραίνονται και να πεθαίνουν. Ενώ, όμως, όλο και περισσότερος κόσμος ευαισθητοποιείται γύρω από το φυσικό περιβάλλον σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεχνάμε την φύση που έχουμε στα χέρια μας, δηλαδή τα φυτά μας” εξηγεί η σχεδιάστρια.

Το σύστημα ποτίσματος αποτελείται από ένα μεταλλικό stand σε ανοιχτόχρωμη πορτοκαλί απόχρωση και τρία ρεζερβουάρ νερού χωρητικότητας δύο λίτρων έκαστο, καθώς και μια αντλία που τοποθετείται απευθείας στο χώμα του φυτού. Επιπλέον, η αντλία διαθέτει ρυθμιστή ροής, που εξασφαλίζει την κατάλληλη ποσότητα νερού για κάθε φυτό σε διάστημα έως και 10 ημερών.

Read More

And More