Banksy: Ο αινιγματικός street artist παρουσιάζει το νέο καλλιτεχνικό… ξενοδοχείο του

Ένα πολύχρωμο και φαινομενικά “χαρωπό” ξενοδοχείο, γεμάτο τέχνη και installations! Ένα καλλιτεχνικό boutique hotel, με μοναδική αισθητική και πλήθος πολιτισμικών και πολιτιστικών αναφορών! Το “The Walled Off Hotel” είναι το νέο… απόκτημα της Βηθλεέμ και ανήκει στον καλλιτέχνη και οραματιστή Banksy! Ο ιδιαίτερης αισθητικής, εντυπωσιακός “ξενώνας” είναι χτισμένος δίπλα στο τείχος της Παλαιστίνης και φυσικά η επιλογή του τόπου δεν είναι καθόλου τυχαία.

Ο μυστηριώδης street artist και ακτιβιστής με το αινιγματικό όνομα Banksy, που πριν από περίπου ενάμιση χρόνο (το καλοκαίρι του ’15) “τάραξε” τα νερά με το δυστοπικό θεματικό πάρκο “Dismaland” στη Μεγάλη Βρετανία, επανέρχεται με έναν ακόμη έντονο… σχολιασμό, αυτή τη φορά με τη μορφή ξενοδοχείου! Το “The Walled Off Hotel” δεν είναι ένα ακόμη κατάλυμα, αλλά περισσότερο μια τεραστίων διαστάσεων καλλιτεχνική εγκατάσταση που διαφημίζεται ως “το ξενοδοχείο με τη χειρότερη θέα στον κόσμο”, μιας και στέκεται πλάι στο επιβλητικό τείχος που χωρίζει τους λαούς της Παλαιστίνης και του Ισραήλ.

Στο interior design του ξενώνα, που ο διάσημος street artist επιμελήθηκε προσωπικά μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια με τη βοήθεια μιας ομάδας καλλιτεχνών και συντηρητών, συναντά κανείς την επιδραστική και ανατριχιαστική αισθητική που κυριαρχεί σε όλες τις δημιουργίες του Banksy! Μέσα στα εννέα πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια, μεταξύ των οποίων και η “προεδρική σουίτα”, στο cafe- εστιατόριο και την art gallery, τα murals που δημιουργήθηκαν για να κοσμήσουν τους τοίχους των χώρων αποτελούν έναν ξεκάθαρο σχολιασμό του καλλιτέχνη απέναντι στις πρακτικές και τα γεγονότα που έχουν σημαδέψει την ιστορία των δύο αντιμαχόμενων λαών. Μάλιστα, στο δωμάτιο με τον αριθμό τρία, οι επισκέπτες θα αντικρίζουν το “γλαφυρό” graffiti -δια χειρός Banksy- που απεικονίζει έναν Ισραηλινό και έναν Παλαιστίνιο στρατιώτη που παίζουν… μαξιλαροπόλεμο!

Το ξενοδοχείο που ετοιμάζεται να ανοίξει επίσημα τις πόρτες του στις 20 Μαρτίου, δέχεται ήδη κρατήσεις, ενώ οι τιμές για τη διαμονή ξεκινούν από τα 30 δολάρια τη βραδιά. Αναμένεται ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης, αλλά και πηγή εκτεταμένων αντιδράσεων, μιας και πρόκειται για μία “εκκεντρική” κίνηση, ακριβώς όπως μας έχει συνηθίσει ο επιτυχημένος Banksy!

Παρακάτω μπορείς να πάρεις μια μικρή γεύση από το πρωτοποριακό “The Walled Off Hotel”!


Το δωμάτιο με τον αριθμό τρία “φιλοξενεί” το mural δια χειρός Banksy που απεικονίζει έναν Ισραηλινό και έναν Παλαιστίνιο στρατιώτη που “παίζουν” μαξιλαροπόλεμο.


Δωμάτιο με… θέα: Το τσιμέντο του εξωτερικού περιβάλλοντος ταιριάζει με το interior design του ξενώνα.


Πολύχρωμα μπάνια- art installations για τα δωμάτια του ξενοδοχείου.


Ένα από τα δωμάτια με “τη χειρότερη θέα στον κόσμο” που από το παράθυρο οι ένοικοι βλέπουν απευθείας τον πύργο παρακολούθησης του τείχους.


Τα πιο low budget “δωμάτια” του ξενώνα (30$ τη βραδιά) αποτελούν μια προσομοίωση των ισραηλινών στρατώνων και δεν διαθέτουν απολύτως καμία “luxurious” υπηρεσία, πέρα από… κλειδαριά για τα προσωπικά αντικείμενα, κοινό μπάνιο και ωτοασπίδες!


Το μπάνιο που θα μοιράζονται οι επισκέπτες των Budget Rooms.


Η “προεδρική σουίτα” αποτελεί προφανή σχολιασμό σε όσα θεωρούνται… kitsch πολυτέλεια.


Άποψη του piano- bar του ξενοδοχείου με… βανδαλισμένα έργα τέχνης του Banksy.

Read More

And More