Η νέα συλλογή της Patricia Urquiola θα σε φτάσει με μια ανάσα στο καλοκαίρι!

Η νέα συλλογή της Patricia Urquiola θα σε φτάσει με μια ανάσα στο καλοκαίρι! | tlife.gr

Άλλη μία περίπτωση, όπου το απύθμενο ταλέντο και η ζηλευτή ευρηματικότητα της σχεδιάστριας και αρχιτέκτονα, Patricia Urquiola, καταφέρνουν να μετατρέψουν ένα καθημερινό αντικείμενο σε statement piece για κάθε διακόσμηση! Η συλλογή Vimini, που συνυπογράφει η κορυφαία Ισπανίδα designer με την επίσης ισπανική εταιρία Kettal, προορίζεται για χρήση σε εξωτερικούς χώρους και μάλιστα έχει χρησιμοποιήσει ως πηγή έμπνευσης τα εμβληματικά έπιπλα της σχεδιάστριας Nanna Ditzel και συγκεκριμένα της διάσημης Basket chair, την οποία η ίδια είχε δημιουργήσει για την εταιρία στη δεκαετία του ’50! Μάλιστα, η Urquiola αποκαλεί τη νέα συλλογή της ως “ένα αντικείμενο μνήμης”, μιας και διαθέτει αναφορές στα σχέδια της Ditzel, με λιγότερο μοντερνιστικό “αέρα”, συνδυάζοντας την πλεκτή ψάθα με το ξύλο!

Αποτελούμενη από καρέκλες τραπεζαρίας, καναπέδες και βοηθητικά τραπέζια, η συλλογή Vimini πήρε το όνομά της από την ιταλική λέξη (vimini=ψάθα), ενώ ταυτόχρονα θυμίζει τα νησιά Bimini στις Μπαχάμες, έναν προορισμό που η σχεδιάστρια αγαπά!

“Θέλησα να φτιάξω κάτι πραγματικά παραδοσιακό, με λίγο μοντερνιστικό χαρακτήρα, και χαλαρό στον τρόπο κατασκευής του. Και η Vimini, η καρέκλα με τις κλασικές πλέξεις, σε αιχμαλωτίζει. Έτσι, αποφασίσαμε να φτιάξουμε κάτι ουδέτερο” εξηγεί η Patricia Urquiola.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να ρίξεις μια ματιά στη συλλογή!

READ more