Cabin on the Border: Μια πρωτότυπη δημιουργία από τη γειτονική Τουρκία

Πολύ συχνά βλέπουμε μέσα από αυτή τη στήλη καινοτόμες ιδέες και πρωτοποριακές δημιουργίες που προέρχονται από εμπνευσμένους σχεδιαστές από κάθε γωνιά του πλανήτη! Είναι, όμως, λιγάκι πιο συναρπαστικό όταν οι ιδέες καταφθάνουν από λιγάκι πιο κοντά μας! Γι’ αυτό και το συγκεκριμένο λιλιπούτειο ξύλινο και stylish σπίτι που βρίσκεται στη γειτονική Τουρκία είναι τόσο χαρούμενη συγκυρία! Η δημιουργία του αρχιτεκτονικού studio SO? Architecture and Ideas λέγεται Cabin on the Border, μιας και βρίσκεται στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας, και είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από κόντρα πλακέ και ο μινιμαλιστικός και ανθεκτικός σχεδιασμός του ταιριάζει απόλυτα στο φυσικό τοπία για το οποίο προορίζεται!

Έχοντας τη βιωσιμότητα και την ενσωμάτωση στη φύση ως βασικό στόχο τους, οι σχεδιαστές δημιούργησαν την ξύλινη… καλύβα με τρόπο που να αντέχει στα καιρικά φαινόμενα της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα να εξυπηρετεί τις σύγχρονες αισθητικές απαιτήσεις!

Ο εσωτερικός χώρος διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, ένα στο ισόγειο και δύο στο δεύτερο επίπεδο του σπιτιού, ενώ συμπληρώνεται από μια τραπεζαρία, ένα μπάνιο, καθώς και μία open plan κουζίνα, σχεδιασμένη στα πρότυπα του ρουστίκ design της περιοχής!

Η συνολική έκταση της μικροσκοπικής ξύλινης καλύβας μπορεί να φτάνει μόλις τα 18 τ.μ., ωστόσο καταφέρνει να “χωρέσει” όλη την πολυτελή και contemporary άνεση που όλοι αποζητούν σε μια εξοχική κατοικία. Επιπλέον, η σκεπή της έχει επενδυθεί με ηλιακά πάνελ, ώστε να συλλέγει την ηλιακή ενέργεια, καθώς και ενσωματωμένο σύστημα συλλογής βρόχινου νερού. Κάπως έτσι επιτυγχάνεται η αυτονομία και η βιωσιμότητα του λιλιπούτειου σπιτιού!

Read More

And More