Angelina Jolie και Brad Pitt: Η “μεσαιωνική” έπαυλή τους πωλείται για $55.000.000

Μπορεί ο χωρισμός τους να… σημάδεψε το 2016 και να συνεχίζει να απασχολεί έντονα τα διεθνή media σχεδόν δύο χρόνια μετά, ωστόσο το πρώην “χρυσό ζευγάρι” του Hollywood έχει πλέον -θεωρητικά- προχωρήσει τη ζωή του κι ας είναι οι δρόμοι που ακολουθούν χωριστοί. Ο λόγος για τα “αστέρια” του σινεμά, Angalina Jolie και Brad Pitt, οι οποίοι έρχονται ξανά στο προσκήνιο (όχι ότι… χάθηκαν ποτέ), μιας και το κάποτε σπίτι τους στο Long Island διατίθεται προς πώληση, φέρνοντας ξανά στις μνήμες μας την πολυτελή ζωή και τις ευτυχισμένες στιγμές του αγαπημένου ζευγαριού της showbiz! Μάλιστα, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για μία τυχαία κατοικία, αλλά για ένα κτίριο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, που έχει και το δικό της όνομα! Η υπερπολυτελής Sassafras κοστίζει 55 εκατομμύρια δολάρια και σίγουρα πολλοί θα ονειρεύονταν να ζήσουν από κοντά έστω και για λίγο τη χλιδή που το χαρακτηρίζει!

Με έκταση που φτάνει τα περίπου 2000 τ.μ. και με αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που έχει τις βάσεις του στη μεσαιωνική Αγγλία, η ιδιοκτησία είναι μία από τις μεγαλύτερες και πολυτελέστερες μονοκατοικίας της περιοχής! Χτισμένο το 1987, το μοναδικής αισθητικής σπίτι περιλαμβάνει έναν ιδιωτικό κόλπο, 25 δωμάτια, δύο ξεχωριστούς ξενώνες, ένα ξύλινο καταφύγιο και μία παραθαλάσσια cabana! Επιπλέον, η αρχοντική κατοικία περιλαμβάνει μεγάλης έκτασης βεράντες, μία πισίνα και θερμαινόμενο εξωτερικό τζακούζι, εξωτερικό μπαρ και μπάνιο στους κήπους, ενώ επίσης διαθέτει ένα γήπεδο τένις, αλλά και μονοπάτια για περπάτημα. Την ίδια στιγμή, ο ιδιωτικός κόλπος έχει δυνατότητα “φιλοξενίας” τριών jet ski, γιοτ μήκους 25 μέτρων, αλλά και χώρο για άλλα δύο μικρότερα σκάφη και δύο βοηθητικά φουσκωτά.

Στο interior design, η οικία που ήταν βραχυπρόθεσμα στην ιδιοκτησία του ζευγαριού διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε μεσαιωνικό κτίσμα. Οι ξύλινες οροφές που ακολουθούν την αρχιτεκτονική των καθεδρικών ναών, τα πολυτελή μάρμαρα και τα σκαλιστά ξύλα σε κουπαστές και τζάκια, η αριστοκρατική σκάλα που οδηγεί στα ιδιωτικά… διαμερίσματα, αλλά και οι πορφυρές αποχρώσεις που κυριαρχούν στα υφάσματα και τα έργα τέχνης δίνουν τον ιδιαίτερο τόνο της αγγλικανικής αισθητικής!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να πάρεις μια μικρή γεύση από την έπαυλη που στέγαζε το λατρεμένο ζεύγος του Hollywood!

 

Στην πρόσοψη του κτιρίου είναι προφανείς οι επιρροές από το medieval αρχιτεκτονικό ρυθμό, με τα ξύλινα δοκάρια και τη σκουρόχρωμη σκεπή να τραβούν τα βλέμματα.

 

Ξύλο, μάρμαρο και πολυτελές μετάξι είναι τα στοιχεία που πλαισιώνουν το μεγαλοπρεπές interior design της έπαυλης.

 

Το μπαρ της μονοκατοικίας θυμίζει τα “βαριά” speakeasy με αρκετές μπαρόκ επιρροές.

 

Ο χώρος της τραπεζαρίας κυριαρχείται από το επιβλητικό ξύλο και την ατμοσφαιρική πορφυρή απόχρωση των υφών.

 

Η ξύλινη σκάλα που οδηγεί στα ιδιωτικά δωμάτια “φρουρείται” από δύο… ιππότες.

 

Το εκπληκτικό sun room έχει θέα στον κήπο και τον ωκεανό, ενώ το ύφος του είναι αρκετά πιο cozy και “αγροτικό”.

 

Το master υπνοδωμάτιο επιβεβαιώνει τον τίτλο του, με μια έκταση που κόβει την ανάσα.

 

Η τεχνητή λίμνη που κοσμεί τον κήπο εντείνει τη μεσαιωνική αριστοκρατική αίσθηση της έπαυλης.

And More