Gwyneth Paltrow: Η μονοκατοικία που αποφάσισε να… αποχωριστεί

Μόλις το περασμένο καλοκαίρι οι πανταχού fans της Gwyneth -Goop- Paltrow βρέθηκαν στην ευχάριστη θέση να έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το πολυτελές διαμέρισμά της στην Tribeca -αν φυσικά διέθεταν περίπου 12 εκατομμύρια δολάρια! Δυστυχώς, ο αγοραστής… εμφανίστηκε εγκαίρως και το σπίτι δεν είναι πλέον διαθέσιμο! Τα καλά νέα, όμως, είναι πως η διάσημη ηθοποιός αποφάσισε πρόσφατα να πουλήσει ένα ακόμη από τα σπίτια που διατηρεί στη Νέα Υόρκη! Μάλιστα, πρόκειται για ένα οίκημα στην ίδια περιοχή και πολύ (πολύ!) μεγαλύτερο! Με έκταση 1100 τ.μ. και κήπο που φτάνει τα 150 τ.μ., η μονοκατοικία στο κέντρο του Manhattan που χρονολογείται από τα 1800 είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της μητροπολιτικής αριστοκρατικότητας και πολυτέλειας!

Το διώροφο κτίσμα που πριν μετατραπεί σε σπίτι φιλοξενούσε ένα εργοστάσιο παραγωγής ζαχαρωτών, έχει διατηρήσει αρκετά από τα βιομηχανικά στοιχεία του, όπως είναι open plan διάταξη των τυπικών νεοϋορκέζικων loft. Οι παρεμβάσεις, όμως, της επιτυχημένης (και οσκαρούχου) ηθοποιού που τα τελευταία χρόνια ασχολείται και προωθεί τους κανόνες και τις αρετές του easy living μέσα από το προσωπικό site της “Goop”, είναι διάσπαρτες στο χώρο! Οι θερμές και neutral αποχρώσεις μεσουρανούν τόσο στους κεντρικούς, όσο και στους ιδιωτικούς χώρους, ενώ οι fluffy υφές και τα elegant υφάσματα έχουν επίσης βασικό ρόλο στο σπίτι! “Βαριά” έπιπλα με κλασικές επιρροές και αρκετές contemporary νότες έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλους τους χώρους, ενώ παράλληλα δεν λείπουν και τα περισσότερο vintage στοιχεία, όπως οι chesterfield καναπέδες και τα μεταλλικά, industrial σκαμπό. Η πέτρα και το ξύλο έχουν χρησιμοποιηθεί ως βασικά υλικά για την επένδυση των πατωμάτων, ενώ μερικά πολύχρωμα χαλιά δίνουν ζωντάνια και “παιχνιδιάρικη” διάθεση στα κεντρικά σαλόνια.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο αξίας 24,9 εκατομμυρίων δολαρίων σπίτι της Gwyneth Paltrow και να ονειρευτείς… υπεύθυνα!


Το “ζεστό” και cozy καθιστικό του πολυτελούς σπιτιού της Gwyneth Paltrow.


H open plan κουζίνα της μονοκατοικία κυριαρχείται από το μέταλλο και το μάρμαρο.


Το tv lounge του σπιτιού για τις περισσότερο ανέμελες και χαλαρές στιγμές της γνωστής ηθοποιού.


Ένα ακόμη καθιστικό της πενταώροφης κατοικίας, με σύστημα home theater και playful διάθεση.


Το εντυπωσιακό αίθριο που οδηγεί στην ταράτσα του σπιτιού.


Μία από τις master κρεβατοκάμαρες της μονοκατοικίας, με ήσυχη και “θερμή” διακόσμηση.

And More