Jane Fonda: Η εντυπωσιακή “πράσινη” μονοκατοικία της μόλις πωλήθηκε έναντι $7,3 εκατομμυρίων

Έχει βραβευτεί δύο φορές με Oscar, είναι διάσημη για τον περιβαλλοντικό ακτιβισμό και τις δυναμικές πολιτικές πεποιθήσεις της, ενώ θεωρείται γκουρού της γυμναστικής, χάρη στη σειρά εκγύμνασης The Jane Fonda Workout που άρχισε να κυκλοφορεί από τα πρώτα χρόνια της καριέρας της και συνέχισε μέχρι σήμερα. Είναι η θρυλική Jane Fonda που στα 80 χρόνια της συνεχίζει να είναι το ίδιο σαγηνευτική και εκτυφλωτική, όπως και την εποχή που μεσουρανούσε ως “μοιραίο θηλυκό” στη βιομηχανία του κινηματογράφου! Και τώρα, η γυναίκα-σύμβολο της δεκαετίας του ’70 και του ’80, μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας και για έναν ακόμη λόγο, που δεν είναι άλλος από την υπερπολυτελή μονοκατοικία της, που μόλις άλλαξε… χέρια!

Το εντυπωσιακό σπίτι, που η Fonda αγόρασε το 2012 για 7,3 εκατομμύρια δολάρια, βρήκε πλέον νέο ιδιοκτήτη, αφού η διάσημη πρωταγωνίστρια του σινεμά αποφάσισε να κάνει το βήμα και να το αποχωριστεί. Μάλιστα, η ίδια είχε διαθέσει εδώ και ένα χρόνο τη μονοκατοικία προς πώληση, με αρχική τιμή τα 12,995 εκατομμύρια, ενώ στην πορεία το κόστος “έπεσε” στα 9,995 εκατομμύρια, μέχρι να καταλήξει στα 8,535 εκατομμύρια δολάρια, τιμή στην οποία πωλήθηκε! Η έπαυλη βρίσκεται στο Beverly Hills και συγκεκριμένα στην πολυτελή γειτονιά Trousdale Estates, όπου μεταξύ άλλων έχει ζήσει και ο Elvis!

Με εκπληκτική θέα στο φαράγγι, αλλά και το ωκεανό, η μονοκατοικία της Jane Fonda διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια και επτά μπάνια, ενώ η έκτασή της φτάνει τα 659 τ.μ. και απλώνεται σε δύο ορόφους! Στο ισόγειο του κτιρίου “φιλοξενούνται” το σαλόνι, η τραπεζαρία και η κουζίνα του μαζί με το κελάρι, το γραφείο και το μπαρ. Με κομψή διακόσμηση και contemporary αισθητική, οι κοινόχρηστοι χώροι κυριαρχούνται από τους γήινους τόνους και τις πολυτελείς υφές, ενώ η (επιπέδου εστιατορίου) κουζίνα συνοδεύεται από ένα δεύτερο “οικογενειακό” καθιστικό για πιο χαλαρές στιγμές, το οποίο είναι σε άμεση επαφή με τον κήπο και το εξωτερικό lounge.

Στο δεύτερο επίπεδο του σπιτιού, φτάνει κανείς είτε από τις σκάλες, είτε μέσω του εξαιρετικού γυάλινου ανελκυστήρα, σημείο κατατεθέν του contemporary design που χαρακτηρίζει την οικία! Εκεί βρίσκεται το media room, το οποίο χωρίζεται σε cozy καθιστικό με home cinema και πιο cool lounge ακουστικού τύπου, ενώ συνοδεύεται από ξεχωριστό μπαρ. Στον ίδιο όροφο βρίσκονται και τα υπνοδωμάτια, μεταξύ των οποίων και η master κρεβατοκάμαρα της ηθοποιού, με en suite master μπάνιο και δικό του καθιστικό! Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και το γυμναστήριο από το σπίτι της Jane Fonda, το οποίο εξυπηρετούσε έως τώρα τις καθημερινές ανάγκες της!

Στους εξωτερικούς χώρους συναντά κανείς την ειδυλλιακή πισίνα με το απαραίτητο deck, καθώς και πολλαπλά lounge και χώρους εστίασης, ενώ η πισίνα θερμαίνεται με ηλιακή ενέργεια, η οποία συσσωρεύεται με φωτοβολταϊκά πάνελ (πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, όταν μιλάμε για μια γυναίκα τόσο περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη;).

And More