Michael Jackson: Η πρώην έπαυλη του “Βασιλιά” στη Νέα Υόρκη βρήκε νέο ιδιοκτήτη

Μπορεί ο “βασιλιάς της ποπ” να μην είναι πλέον ανάμεσά μας, αλλά η κληρονομιά που έχει αφήσει είναι μεγάλη. Πέρα, όμως, από την μουσική του Michael Jackson, που δεν θα πάψει ποτέ να εμπνέει τους νέους δημιουργούς και να ψυχαγωγεί όλο τον κόσμο, υπάρχει και μια ακίνητη περιουσία, η οποία έχει στιγματιστεί από την αινιγματική και μουσικά μεγαλοφυή προσωπικότητα του κορυφαίου ερμηνευτή. Ανάμεσα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι και η νεοϋοερκέζικη έπαυλη στο Upper East Side, όπου κάποτε κατοικούσε ο εμβληματικός μουσικός, η οποία μετά από έναν χρόνο παραμονής στις… Μικρές Αγγελίες, βρήκε πλέον τον νέο ιδιοκτήτη της!

Η εμβληματική μονοκατοικία στο Manhattan με την χαρακτηριστική Beaux Arts αρχιτεκτονική, που συνδυάζει τον νεοκλασικισμό, με το γοτθικό και το αναγεννησιακό στυλ, αποτέλεσε ένα από τα σπίτια που νοίκιαζε ο Jackson κατά την δεκαετία του ’90. Μάλιστα, το εντυπωσιακό σπίτι βρίσκεται σε μία από τις πιο εντυπωσιακές high-end περιοχές της πόλης, μεταξύ της 5th Avenue και της λεωφόρου Madison!

Το πωλητήριο του σπιτιού αναρτήθηκε έναν χρόνο πριν, τον Νοέμβριο του 2017, με τιμή εκκίνησης στα $39 εκατομμύρια. Τελικώς, η τιμή πώλησης “έκλεισε” στα 32 εκατομμύρια δολάρια για το εξαώροφο αρχιτεκτονικό “διαμάντι”! Φυσικά, πολλαπλές είναι οι αλλαγές και τα updates που δέχθηκε η πρώην έπαυλη του Michael Jackson, ανάλογα με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη της. Το σίγουρο, όμως, είναι πως ούτε στιγμή δεν έχασε την αίγλη και την αύρα μεγαλείου που αποπνέει, μιας και πρόκειται για μία από τις πιο αριστοκρατικές και iconic κατοικίες της περιοχής.

Το άκρως εντυπωσιακό κτίριο χρονολογείται από το 1898 και τα συνολικά 1184 τ.μ. του εκτείνονται στους έξι αρχοντικούς ορόφους του. Με το ξύλο βελανιδιάς να κυριαρχεί σε όλους τους χώρους της μονοκατοικίας, όλο το εσωτερικό αποπνέει αριστοκρατικό αέρα σε κάθε βήμα.

Η πρώην έπαυλη του Jackson μετρά επτά υπνοδωμάτια, 10 τζάκια και πολλαπλά καθιστικά, όπου το φυσικό ξύλο και το άπλετο φυσικό φως παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Τέλος, ένα από τα πλέον εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του υπερπολυτελούς σπιτιού είναι ο κήπος με το εξωτερικό lounge που βρίσκεται στο ισόγειο επίπεδο, αλλά καλά προστατευμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα, αλλά και το εντυπωσιακό rooftop με το εκτενές deck, που περιλαμβάνει κουζίνα και προσφέρει θέα στις πολυτελείς γειτονιές της Νέας Υόρκης!

And More