Olivia Culpo: Μια βόλτα στο εντυπωσιακό διαμέρισμα που απέκτησε στο Los Angeles

Πώς θα φανταζόσουν ότι είναι το σπίτι του απόλυτου it girl; Μήπως περίμενες ότι θα συνδύαζε την πολυτελή απλότητα ενός γαλλικού διαμερίσματος με τις στιβαρές γραμμές ενός βιομηχανικού loft; Ή πίστευες πως τα νεανικά girly στοιχεία (άλλωστε είναι μόλις 26 ετών) θα υπερίσχυαν των “ενήλικων” λεπτομερειών; Τελικά, σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, σίγουρα έχεις πετύχει κάποια από τα στοιχεία που απαρτίζουν το ολοκαίνουριο σπίτι της Olivia Culpo, που απέκτησε στο Los Angeles. Άλλωστε, όπως τονίζει και η ίδια για το loft της, πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο σπίτι της ενηλικίωσής της, επομένως μπορείς να εντοπίσεις αρκετά ετερόκλητα χαρακτηριστικά που δημιουργούν έναν απίθανο αισθητικό συνδυασμό! Το μοντέλο και ηθοποιός, μάλιστα, συνεργάστηκε με τον interior designer Orlando Soria για την ανακαίνιση του χώρου, ώστε να αποκτήσει την τωρινή εκπληκτική όψη του!

Συνδυάζοντας τη θηλυκότητα με την πολυτέλεια και τον εξευγενισμένο… καθωσπρεπισμό που χαρακτηρίζει την πρώην Miss Universe, το loft καταφέρνει να ενσωματώσει όλες τις παραπάνω επιρροές σε ένα ολοκληρωμένο interior design που μοιάζει να συνδέει την αύρα της Ανατολικής Ακτής, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η Culpo, με την ατμόσφαιρα της Δυτικής Ακτής, όπου βρίσκεται η νέα κατοικία της. Η ίδια εξηγεί για την αισθητική κατεύθυνση του νέου χώρου της: “Ο Orlando (Soria) κατάφερε να δημιουργήσει μια όμορφη αίσθηση χρησιμοποιώντας τις βάσεις του διαμερίσματός μου που παραπέμπουν στο στυλ του παλιού Hollywood και να τις μετατρέψει σε κάτι που αντανακλά την προσωπικότητά μου”.

Όπως όλα τα βιομηχανικά loft με την ευρύχωρη open plan διάταξη, έτσι και το νέο διαμέρισμα της Olivia Culpo έχει μια ιδιαίτερη “σχέση” με το φυσικό φως, χάρη στα πολλαπλά παράθυρα και τους ενιαίους χώρους. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τον designer να εντάξει πολλά διαφορετικά και γεμάτα χαρακτήρα φωτιστικά στη διακόσμηση, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στον συνολικό φωτισμό του σπιτιού. Επιπλέον, η χρωματική παλέτα που επιλέχθηκε κινείται σε πιο παστέλ ρυθμούς, με τις γκρι και ιβουάρ αποχρώσεις να κυριαρχούν.

Το χαρακτηριστικό που κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή την περίπτωση του νέου σπιτιού της Culpo είναι το γεγονός πως συνταιριάζει σε όλη την έκτασή του τόσο κλασικά θηλυκά στοιχεία, όσο και τυπικά αρρενωπές λεπτομέρειες. Από τη μία, λοιπόν, έχουμε τις πιο “ευαίσθητες” παλ χρωματικές επιλογές, που παραδοσιακά θεωρούνται “γυναικεία υπόθεση” και από την άλλη συναντάμε αρκετές έντονες γεωμετρικές αναφορές, που αντανακλούν περισσότερο τον ανδρικό ψυχισμό. Κάπως έτσι, οι διαφορετικές αισθητικές επιρροές εξισορροπούνται χωρίς να γίνονται ποτέ ούτε πολύ αφελείς, αλλά ούτε και εξαιρετικά σοβαροφανείς!

Και για να ενταθεί ακόμη πιο πολύ αυτό το συνονθύλευμα διαφορετικών σχεδιαστικών ρευμάτων, πέρα από τις ήπιες χρωματικές επενδύσεις, αλλά και την απουσία έντονων μοτίβων που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν επιβλητικά στο χώρο, ο σχεδιαστής επέλεξε να… ταράξει τα νερά και να προσθέσει ενδιαφέρον στο διαμέρισμα ρίχνοντας το βάρος της διακόσμησης στις διαφορετικές υφές και τα αντιθετικά υλικά. Κάπως έτσι, τα fluffy ριχτάρια, τα κιλίμια από faux γούνα και τα “τροφαντά” πουφ συνδυάζονται με χάλκινες metallics λεπτομέρειες στα φωτιστικά και τα διακοσμητικά αντικείμενα. Τέλος, το interior design ολοκληρώθηκε και με αρκετά προσωπικά στοιχεία της Culpo, όπως το τσέλο της, που είτε αποτελούν ενθύμια από τα παιδικά χρόνια της, είτε πρόκειται για αντικείμενα που απέκτησε από τα ταξίδια της.

And More