Sharon Stone: Η γοητευτική ηθοποιός ανοίγει τις πόρτες της έπαυλής της στο Los Angeles

Η ίδια έγινε διάσημη σχεδόν σε μία… νύχτα, χάρη στην τεράστια επιτυχία που γνώρισε η ταινία του Paul Verhoeven, Βασικό Ένστικτο, στην οποία πρωταγωνίστησε και “στοίχειωσε” τα όνειρα εκατομμυρίων ανδρών. Ένα λιγάκι διαφορετικό, όμως, είδος “βασικού ενστίκτου” φαίνεται πως διαθέτει σε μεγάλο βαθμό η Sharon Stone και στην περίπτωση του interior design, αν κρίνει κανείς από την υπερπολυτελή έπαυλή της στο Los Angeles, την οποία αποφάσισε να “ανοίξει” για χάρη του κορυφαίου περιοδικού Architectural Digest! Το σπίτι που απέκτησε πριν 25 χρόνια είναι εκείνο που τη συντροφεύει έως και σήμερα και η Stone μοιάζει να έχει… ριζώσει εκεί για τα καλά!

Η εντυπωσιακή μονοκατοικία της 60χρονης πρωταγωνίστριας του κινηματογράφου φαίνεται πως είναι το προσωπικό καταφύγιό της και αυτό αποδεικνύεται από την εκτεταμένη… δουλειά που έχει “ρίξει” στο πέρασμα των χρόνων για να διατηρήσει τη λάμψη και την αίγλη που το χαρακτηρίζει. Η ιδιοκτησία αποκτήθηκε όταν ακόμα βρισκόταν στα “θεμέλια”, γεγονός που της έδωσε τη δυνατότητα να διαμορφώσει την οικία ακριβώς όπως ονειρευόταν, αφήνοντας το δικό της στίγμα στην αρχιτεκτονική δομή του. “Συνεργάστηκα με έναν ειδικό στην ανακαίνιση κάστρων, ώστε να δώσω στο χώρο την υφή και την αίσθηση παρελθόντος. Εγκαταστήσαμε πλακάκια αντίκες από την Άγκρα (Ινδία) στο φουαγιέ και το πάτωμα της τραπεζαρίας προέρχεται από ένα κάστρο στην Ελβετία. Προσθέσαμε, επιπλέον, γύψινες διακοσμήσεις και άλλα αρχιτεκτονικά στοιχεία που παίζουν βασικό ρόλο στη συνολική εικόνα του σπιτιού” εξηγεί η Sharon Stone στο Architectural Digest.

Μάλιστα, η ίδια με τη βοήθεια του επιστήθιου φίλου της και interior designer, Douglas Truesdale, προέβη σε βαθιά ανακαίνιση του χώρου πρόσφατα, η οποία διήρκεσε τέσσερα ολόκληρα χρόνια, αφού όπως επισημαίνει ο σχεδιαστής: “Ο ρυθμός (της ανακαίνισης) ήταν αργός, αλλά εσκεμμένος. Τίποτα δεν είναι τυχαίο με τη Sharon”. Σε αυτή την τελευταία ανανέωση, ο Truesdale με τη βοήθεια της διάσημης ηθοποιού στόχευσε σε όλη την έκταση, από τη χρωματική παλέτα και τα υφάσματα έως τη διαρρύθμιση του σπιτιού. Στο πρώτο επίπεδο, πρόσθεσαν έναν ελλειπτικό τοίχο με πόρτες από καθρέφτη, ώστε να χωρίζεται το μεγαλοπρεπές σαλόνι σε δύο τμήματα -ένα επίσημο και ένα με περισσότερο “family-room” χροιά. Επίσης, οι δυο τους ξανάχτισαν σχεδόν εξολοκλήρου την κουζίνα και ανανέωσαν το χώρο της τραπεζαρίας με καινούρια στοιχεία και πολυτελείς υφές.

Όσον αφορά το ιδιωτικό δωμάτιο της βραβευμένης ηθοποιού, πρόκειται για μια master σουίτα που συνδυάζει το ταμπεραμέντο της Stone με τις αριστοκρατικές γραμμές και την cozy άνεση. Μεταξωτά χαλιά και κιλίμια, γούνινες πολυθρόνες, λινοί καναπέδες, γύψινες αρχιτεκτονικές διακοσμήσεις στις οροφές και τους τοίχους και εκθαμβωτικές μεταλλικές λεπτομέρειες είναι μερικά από τα κυρίαρχα στοιχεία, τα οποία “απογειώνονται” με το… αποστομωτικό προσωπικό en-suite μπάνιο της!

And More