Coachella Festival 2019: Τα τέσσερα πιο iconic installations του φετινού φεστιβάλ

Το πρώτο τριήμερο του φεστιβάλ μουσικής και τεχνών Coachella Valley Music and Arts Festival για την φετινή χρονιά ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, με πλήθος κόσμου να… συρρέει στην καλιφορνέζικη έρημο προκειμένου να δει από κοντά μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μουσικά acts, αλλά και να ζήσει την υπέρτατη εμπειρία που προσφέρει η κορυφαία διοργάνωση! Με το δεύτερο μέρος του φεστιβάλ να ξεκινάει σήμερα, δεκάδες θα είναι τα κορυφαία και ανερχόμενα ονόματα από την παγκόσμια μουσική σκηνή που θα ανέβουν στα stages του Coachella, αλλά και οι διάσημοι “groupies” του φεστιβάλ που θα δώσουν ξανά το “παρών” στο καλλιτεχνικό γεγονός. Και επειδή από ένα τόσο huge καλλιτεχνικό event δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι εικαστικές τέχνες, σήμερα θα δούμε τα πιο εντυπωσιακά installations που στήθηκαν στην κοιλάδα του Coachella, κλέβοντας… την παράσταση! Υπερμεγέθη γλυπτά, κτιριακές συνθέσεις και visual εγκαταστάσεις βρήκαν την θέση τους στην έρημο του Coachella και κατάφεραν να μας ενθουσιάσουν με τον μεγαλειώδη και contemporary χαρακτήρα τους!

Τα “αποκαλυπτήρια”, λοιπόν, των φετινών installations έχουν ήδη γίνει και παρακάτω μπορείς να τα θαυμάσεις!

Sarbalé ke του Diébédo Francis Kéré

Ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο installation του φετινού φεστιβάλ, το Sarbalé ke ή αλλιώς το Σπίτι της Γιορτής αποτελείται από 12 πολύχρωμους πύργους που φέρουν στην επιφάνειά τους χρωματιστά πάνελ. Ο αρχιτέκτονας εμπνεύστηκε από τα δέντρα Μπάομπαμπ (Αδανσονία) που φύονται στην γενέτειρά του, Μπουρκίνα Φάσο, και έτσι σχεδίασε τις εντυπωσιακές δομές του, που λειτουργούν ως σημείο συνάντησης και ανάπαυσης για τους φεστιβαλικούς τύπους της διοργάνωσης! Με το ύψος τους να φτάνει τα πεντέμισι μέτρα, οι πύργοι είναι κωνικοί σχηματισμοί που στο εσωτερικό τους έχουν φωτιστικά installations και όπως επισημαίνει ο Diébédo Francis Kéré: “Στον πολιτισμό του, το Μπάομπαμπ είναι το πιο σημαντικό δέντρο. Είναι το σημείο όπου μαζευόμαστε, γιορτάζουμε και συζητάμε. Επίσης, ελκύει τα ζώα και είναι πνευματικό σύμβολο, με αποτέλεσμα να μας ‘τραβάει’ κοντά του”.

Overview Effect του studio Poetic Kinetics

Με ύψος 21 μέτρα, αυτός ο αστροναύτης έχει ήδη πρωταγωνιστήσει σε πολλά posts του Instagram από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο του φεστιβάλ! Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει την εμφάνισή του στο Coachella, μιας και το ντεμπούτο του έγινε στην διοργάνωση του 2014. Μάλιστα, η σχεδιαστική ομάδα αποφάσισε φέτος να “χαλάσει” την εικόνα του αυστροναύτη, βρομίζοντας και φθείροντας την στολή του, ώστε να ταιριάζει με το πέρασμα του χρόνου και το ταξίδι του! Η τυπική στάση του σώματός του με την οποία έγινε γνωστός, τον δείχνει να γέρνει προς τα μπροστά με την βαρύτητα να καθορίζει την κίνησή του, σε μια προσπάθεια του studio να δείξει τον τρόπο που αντιδρά ο άνθρωπος την πρώτη φορά που βρίσκεται στο διάστημα και αντικρίζει με δέος την γη από μακριά! Παρ’ όλα αυτά, το γλυπτό μπορεί να πάρει διάφορες στάσεις που μιμούνται τις ανθρώπινες, ενώ στο κράνος του προβάλλονται φωτιστικά show, ονόματα και πρόσωπα των φεστιβαλιστών!

Colossal Cacti του studio Office Kovacs

Το προσωπικό αγαπημένο μου, είναι η πρώτη συμμετοχή του Office Kovacs στο κορυφαίο καλλιτεχνικό φεστιβάλ και αποτελεί το μεγαλύτερο σε μέγεθος έργο που έχει σχεδιάσει ποτέ το studio από το Los Angeles. Επτά τεράστιοι πολύχρωμοι κάκτοι, με ύψος που ξεκινάει από τα δύο και φτάνει τα πέντε μέτρα έχουν τοποθετηθεί σε διάταση που δημιουργεί μια μικρή πλατεία, την οποία μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες. Η επιφάνεια των γλυπτών έχει καλυφθεί με ανακλαστήρες φωτός (αυτούς που χρησιμοποιούνται στο οδόστρωμα), με αποτέλεσμα να αλληλεπιδρούν τόσο με το φως της ημέρας, όσο και τα βραδινά φώτα του location!

HIPO των Dedo Vabo

Η τρίτη φορά που το σχεδιαστικό ντουέτο των Vanessa Bonet και Derek Doublin συμμετέχει στο φεστιβάλ περιλαμβάνει για ακόμη μια φορά τους αγαπημένους τους ιπποπόταμους, που πρωταγωνιστούν σε όλα τα έργα τους! Το concept πίσω από το installation είναι πως οι ιπποπόταμοι έχουν χτίσει μια βάση για εκτόξευση πυραύλου και επικοινωνία με το διάστημα! Η εγκατάσταση έχει ύψος επτά μέτρα, ενώ στο εσωτερικό της περιλαμβάνει έξι χώρους για performances και acts!

Read More

And More