Ένα φορητό ηχείο που φτιάχτηκε από 100% *μη ανακυκλώσιμο* ανακυκλωμένο πλαστικό!

Σου υπόσχομαι πως κάθε εβδομάδα, εδώ στην στήλη του TLife Deco, θα μπορείς να διαβάσεις τουλάχιστον μία “πράσινη” είδηση σχετικά με κάποιο καινοτόμο project που καταφέρνει να δημιουργήσει οικολογικό design ανώτερης αισθητικής ποιότητας. Και μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι η νέα δημιουργία του design studio Gomi από το Brighton, που κατάφερε να κατασκευάσει ένα φορητό ηχείο από πλαστικά στοιχεία τα οποία υπό κανονικές συνθήκες ΔΕΝ ανακυκλώνονται! Και όμως, η σχεδιαστική ομάδα βρήκε τον τρόπο να επεξεργαστεί πλαστικά απόβλητα τύπου LDPE (Πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας) και να το μετατρέψει σε ένα stylish διακοσμητικό και χρηστικό item για το σπίτι!

Με έμπνευση από την “επέλαση” των πλαστικών απορριμάτων, τα οποία ευθύνονται γα το 58% τς περιβαλλοντικής μόλυνσης των θαλασσών, το design studio αποφάσισε να συστήσει στο κοινό μια ηλεκτρική συσκευή που αποτελείται εξολοκλήρου από απόβλητα, τα οποία σε άλλη περίπτωση θα κατέληγαν στις χωματερές και τους ωκεανούς.

Τα ηχεία κατασκευάζονται από 100% *μη ανακυκλώσιμο* ανακυκλωμένο πλαστικό. Μάλιστα, το σχέδιό τους αποτελείται από τρία αποσπώμενα πλαστικά στοιχεία, τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν εκ νέου, όταν τα ηχεία πάψουν να λειτουργούν. Επιπλέον, είναι φτιαγμένα στο “χέρι”, κάνοντας έτσι κάνε προϊόν μοναδικό στον σχεδιασμό και την χρωματική παλέτα του!

Read More

And More