Ένας εκτυφλωτικά πορτοκαλί μονόλιθος στην μέση της ερήμου Coachella

Η κοιλάδα Coachella είναι διάσημη για δύο πράγματα. Αρχικά και κυρίως για το Coachella Music & Arts Festival που κάθε άνοιξη φιλοξενεί χιλιάδες άτομα από κάθε πιθανό μέρος του κόσμου που συρρέουν στην έρημο της περιοχής για να απολαύσουν από κοντά τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής. Και κατά δεύτερον για το καλλιτεχνικό φεστιβάλ Desert X που εγκαινιάστηκε το 2017 και φέτος επιστρέφει με την δεύτερη έκδοσή του! Από τις 9 Φεβρουαρίου και έως τις 21 Απριλίου, στα 45 μίλια της κοιλάδας -που κάποτε χρησιμοποιούταν για πυρηνικές δοκιμές- θα βρίσκονται διάσπαρτες μια σειρά από site-specific εγκαταστάσεις αναγνωρισμένων contemporary καλλιτεχνών και designers. Ανάμεσά τους και το installation του διάσημου καλλιτέχνη και επί χρόνια συνεργάτη του Raf Simons, Sterling Ruby, ο οποίος δημιούργησε για τις ανάγκες της έκθεσης εξωτερικού χώρου το SPECTER, μια μονολιθική δομή σε neon πορτοκαλί χρώμα!

Το installation του Ruby που μοιάζει εντελώς ξένο στο άνυδρο φυσικό τοπίο, κατασκευάστηκε και εγκαταστάθηκε από τον ίδιο με στόχο να δημιουργήσει την αίσθηση μιας οπτικής ψευδαίσθησης, μιας και μοιάζει με ένα κενό στο συνεχές της τοπογραφίας. Σαν κάτι να “σβήστηκε” από την εικόνα!

Ο εκτυφλωτικά πορτοκαλί μονόλιθος θυμίζει στην μορφή του ένα κοντέινερ ή στρατιωτικό καταφύγιο χάρη στο κυβιστικό παραλληλόγραμμο σχήμα του, γεγονός που προσφέρει στον θεατή το δικαίωμα να το μεταφράσει όπως θέλει, ενώ την ίδια στιγμή, η γυαλιστερή επιφάνειά του αντανακλά διακριτικά τις όψεις του περιβάλλοντος.

Read More

And More