Farmer J: Ένα λονδρέζικο eatery που εντυπωσιάζει με την “οργανική” απλότητά του!

Ο τομέας της εστίασης υπήρξε πάντα συνυφασμένος με το εξεζητημένο interior design. Άλλωστε, πέρα από το καλό και ποιοτικό φαγητό, ο κόσμος έχει ανάγκη και από ένα θελκτικό και ισορροπημένο περιβάλλον στο οποίο θα “φιλοξενηθεί” για μερικές ώρες προκειμένου να απολαύσει το γεύμα του. Αυτό το περιβάλλον, όμως, μπορεί να πάρει χίλιες δυο διαφορετικές μορφές, να αντλήσει έμπνευση από πολλαπλές προσλαμβάνουσες και να διαμορφωθεί σε ένα τελικό αποτέλεσμα που ούτε είχες φανταστεί, χωρίς να εξαρτάται πάντοτε από το προϊόν που προσφέρει στους καταναλωτές του. Και όμως, έρχονται κάποιες στιγμές που ένα εστιατόριο καταφέρνει να εντοπίσει το ακριβές χαρακτηριστικό της παραγωγής του και να το μετουσιώσει στον εσωτερικό σχεδιασμό του! Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και το βρετανικό Farmer J, που άνοιξε τις πόρτες του στο κεντρικό Λονδίνο!

Σχεδιασμένο από το αυστραλιανό studio Biasol, που εδρεύει στην Μελβούρνη, το Farmer J φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης του stylish και conscious λονδρέζικου κοινού και όχι άδικα, αφού με την ίδια τιμιότητα, με την οποία ετοιμάζει τα εκλεκτά all-day γεύματα και cocktails του, έχει διαμορφώσει και τους χώρους του! Και αυτό είναι κάτι που μπορείς να εξακριβώσεις με την πρώτη ματιά! Το ακατέργαστο και ανομοιόμορφο βιομηχανικό μπετόν δίνει στους τοίχους την οργανική εικόνα που ταιριάζει στην φιλοσοφία του εστιατορίου, ενώ αυτή η φυσική αίσθηση πλαισιώνεται από ανοιχτόχρωμο παστέλ πράσινο του φασκόμηλου στις επιμέρους λεπτομέρειες, αλλά και neon επιγραφές σε κομβικά σημεία του καταστήματος.

Με στόχο ο χώρος να αντικατοπτρίζει την πολυλειτουργικότητα και την ποικιλία που πρεσβεύει η κουζίνα και οι υπηρεσίες του, το Farmer J καταφέρνει να δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα που επιβάλλει ένα εστιατόριο που προσφέρει “γρήγορο” φαγητό, αλλά καθόλου γρήγορη απόλαυση! Αντιθέτως, το interior design που στήθηκε από το studio Biasol αποσκοπεί στην χρήση του χώρου ως ενός ολοκληρωμένου εστιατορίου, αλλά και στεκιού για βραδινά cocktails και διασκέδαση! Έτσι, η εικόνα έχει πάρει διαστάσεις ενός new age diner, με επίκεντρο έναν ξύλινο πάγκο όπου ετοιμάζονται τα πιάτα. Γύρω του απλώνονται οι εγκαταστάσεις εστίασης, με βασική εκείνη των μεγάλων τραπεζαριών για πολλαπλές παρέες, τα ψηλά τραπέζια με τα εντυπωσιακά τριγωνικά σκαμπό και τα τυπικά cubicles που χαρακτηρίζουν κάθε “παραδοσιακό” diner με δερμάτινα καθίσματα! Στην άλλη πλευρά της κουζίνας, ένα κυρτό μπαρ επενδυμένο με sage πλακάκια είναι η ιδανική γωνιά για καφέ, αλλά και ποτά αργότερα το βράδυ!

Φυσικά, από το Farmer J δεν λείπει και το μεγαλύτερο διακοσμητικό trend των τελευταίων ετών, δηλαδή τα φυτά εσωτερικού χώρου! Αναρριχώμενα που “κατεβαίνουν” από τα κατά τόπους ράφια, αλλά και μεγάλη ποικιλία από παχύφυτα είναι οι επιλογές που κυριαρχούν στο interior, ενώ πλάι τους ο φωτισμός από τα σφαιρικά λευκά φωτιστικά οροφής δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα φρεσκάδας και ενέργειας!

Read More

And More