Focus: Ένα διακοσμητικό mobile που θέλει να φωτίσει το σαλόνι σου!

Μιας και ο τρόπος με τον οποίο φωτίζεται ο εκάστοτε χώρος είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη διαμόρφωση του interior design, αναμενόμενο είναι τα βλέμματα να στρέφονται αρκετά τον τελευταίο καιρό σε αυτό τον τομέα. Πέρα, όμως, από τα φωτιστικά στοιχεία που σχεδιάζονται και λανσάρονται από πολλά studios και designers, βλέπουμε πως πλέον το ενδιαφέρον εντοπίζεται και σε βοηθητικά αντικείμενα, που στόχο έχουν να ενδυναμώσουν το ρόλο του φωτός στο χώρο, είτε αυτό είναι φυσικό, είτε τεχνητό. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και το κρεμαστό διακοσμητικά Focus του Ιάπωνα σχεδιαστή Yuji Okitsu, ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει μία σειρά από “μεγεθυντικούς φακούς” που θα βοηθούν το φως να διαχέεται προς περισσότερες κατευθύνσεις μέσα στο σπίτι!

Η νέα δημιουργία του σχεδιαστή, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Milan Design Week, αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του, ώστε να σχηματίσει ένα συνεχώς μεταλλασσόμενο οπτικό φάσμα γύρω του. Το Focus αποτελείται από πολλαπλούς επίπεδου και ελαφρείς φακούς σε στρογγυλό σχήμα, που κρέμονται από την οροφή και λειτουργούν αισθητικά όπως και τα διακοσμητικά mobiles.

Οι φακοί συλλέγουν το φως που φτάνει σε αυτούς και έπειτα το διανέμουν ξανά γύρω τους με μεγαλύτερη διάχυση, ώστε να αυξάνεται η δυναμική του. Μάλιστα, λόγω του αιωρούμενου χαρακτήρα τους, στριφογυρίζουν και αλλάζουν θέση, δίνοντας ακόμη περισσότερα φωτεινά αποτελέσματα κάθε στιγμή. Ταυτόχρονα, όταν το ηλιακό ή το τεχνητό φως από τις λάμπες γύρω του δεν είναι τόσο δυνατό, τότε παίρνουν… μπροστά τα δικά του φώτα που είναι ενσωματωμένα και σχεδόν αόρατα στο κάδρο του, δίνοντας ακόμα πιο έντονη ατμοσφαιρικότητα στο χώρο!

Read More

And More