Fun House: Η σύγχρονη αποτύπωση της παραθεριστικής κατοικίας από το studio Snarkitecture

Πώς θα μπορούσε να συνδυαστεί το ιδανικό σκηνικό για τις καλοκαιρινές διακοπές σου με την υψηλή αισθητική και την τέχνη! Σίγουρα με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο, όταν υπεύθυνοι για την πραγματοποίηση αυτού του ονειρικού τοπίου είναι οι σχεδιαστές του αντισυμβατικού νεοϋορκέζικου studio Snarkitecture! Αυτό τουλάχιστον φαίνεται μέσα από τη νέα δημιουργία τους που ακούει στον τίτλο Fun House και βρίσκεται αυτή την περίοδο στο National Building Museum της Washington ως μέρος της περιοδικής έκθεσης Summer Block series! Πώς, όμως, καταφέρνει αυτό το ιδεατό τοπίο να γίνεται τόσο θελκτικό; Μα, μέσα από την καινοτόμα ματιά των τριών ιδρυτών του Snarkitecture Daniel Arsham, Alex Mustonen και Ben Porto, οι οποίοι ενσωμάτωσαν στη δημιουργία τους πολλές διάσημης παλιότερες δημιουργίες τους, αλλά και αρκετές νέες προσθήκες!

Τι είναι, λοιπόν, το Fun House; Με λίγα λόγια πρόκειται για την καλλιτεχνική αποτύπωση μιας εξοχικής κατοικίας, η οποία περιλαμβάνει πολλά από τα έργα των σχεδιαστών. Με πολλαπλούς διαδραστικούς χώρους που παρουσιάζονται ως ένα κατάλευκο περιβάλλον! Χαρακτηριστικότερο στοιχείο και ίσως το πιο εντυπωσιακό είναι ολόκληρη η αυλή του σπιτιού, που αποτελείται από ξύλινο deck με ξαπλώστρες, saiz longue και ομπρέλες οι οποίες έχουν τοποθετηθεί γύρω από δύο πισίνες γεμάτες με μπαλάκια!

Την επιμέλεια της έκθεσης από την πλευρά του Μουσείου έχει αναλάβει η Maria Cristina Didero, που κατάφερε με μοναδικό τρόπο να συνδυάσει τις περίπλοκες και αναζωογονητικές δημιουργίες του Snarkitecture στη φετινή καλοκαιρινή έκθεση. “Το Fun House είναι μια μοναδική ευκαιρία για εμάς, ώστε να συνδυάσουμε έναν μεγάλο αριθμό διαφορετικών interiors, installations και αντικειμένων που έχει δημιουργήσει το studio σε μία καθηλωτική εμπειρία” εξηγεί ο Alex Mustonen και συνεχίζει: “ Το γραφείο μας έχει στόχο τη δημιουργία στιγμών που κάνουν την αρχιτεκτονική προσιτή και ελκυστική σε ένα ευρύ και ποικιλόμορφο κοινό. Έχοντας αυτό στο μυαλό μας, είμαστε ενθουσιασμένοι που οι επισκέπτες του National Building Museum θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στην έκθεση και τις εγκαταστάσεις που ελπίζουμε πως θα τους εκπλήξουν και θα τις θυμούνται για πολύ καιρό”.

Read More

And More