Γραφείο στο σπίτι: Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει

Ένα από τα αγαπημένα μου σημεία στο σπίτι είναι το γραφείο μου. Είτε δουλεύω, είτε γράφω τις λίστες μου, τους στόχους μου, στον υπολογιστή ή στα άπειρα σημειωματάριά μου, το γραφείο είναι ο προσωπικός μου χώρος και πρέπει πρώτον να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά μου και δεύτερον να είναι λειτουργικό. Πρέπει να το αγαπώ. Και να μην με εκνευρίζει. Κυρίως.

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας της ανανέωσης, της έναρξης. Η στιγμή που αναβαθμίζεις τον χώρο σου, τον ανακαινίζεις ή τον δημιουργείς από την αρχή, αν η περασμένη καραντίνα σε βρήκε να δουλεύεις στο τραπέζι της κουζίνας, στο κρεβάτι ή στο καθιστικό.

Τι πρέπει να έχεις κατά νου…

Τα χρώματα καλύτερα να είναι ανοιχτά, φωτεινά. Η γενική αίσθηση “ελαφριά” για να μην σε κουράζει. Μπεζ, γκρι ανοιχτό, ροζ, σιέλ, της μέντας… Ήρεμοι, χαλαροί τόνοι που διευκολύνουν τη συγκέντρωση, δεν σε βαραίνουν και δεν σε αποσυντονίζουν.

Μερικές πιο έντονες πινελιές, στα διακοσμητικά, θα σου χρειαστούν για το ανάλογο μπουστάρισμα, για να σου φτιάχνουν το κέφι, να σου θυμίζουν κάτι ευχάριστο. Οπότε το γραφείο σου χρειάζεται και κάτι προσωπικό, κάτι που φέρει και κουβαλάει μαζί του όμορφες αναμνήσεις.

Το παν είναι να είναι λειτουργικό. Να έχεις όλα όσα χρειάζεσαι απλώνοντας απλά το χέρι σου. Άρα χρειάζεσαι σωστούς αποθηκευτικούς χώρους, ράφια και οτιδήποτε άλλο σε βοηθάει να παραμένεις συγκεντρωμένη χωρίς διακοπές.

Φυσικά και πρέπει να είναι συμμαζεμένο και οργανωμένο, γιατί όπως έχουμε ξαναπεί η ακαταστασία αποσυντονίζει και φορτίζει αρνητικά την ψυχολογία σου.

Στην αγορά θα βρεις υπέροχα έπιπλα γραφείου και καρέκλες. Σε όλα τα στιλ και υλικά. Κάνε μια μεγάλη έρευνα αγοράς μέχρι να βρεις αυτό που θα μιλήσει στην επαγγελματική σου καρδιά. Ξύλο, μέταλλο, γυαλί; Μεγάλο, μικρό, τοίχου; Όλα εξαρτώνται από το προσωπικό σου γούστο και το χώρο φυσικά του σπιτιού σου.

Να θυμάσαι πως οι αναλογίες χρειάζονται προσοχή. Η αρμονία στο σπίτι είναι πολύ σημαντική. Οπότε το υλικό και το μέγεθός του φρόντισε να ταιριάζει στο υπόλοιπο σπίτι. Αν έχεις μικρό σπίτι, ένα γραφείο τοίχου, μικρό, βολικό και κομψό, θα σε σώσει.

Επίσης, πολύ σημαντικός είναι ο φωτισμός. Αν σε βολεύει να δημιουργήσεις τον προσωπικό σου χώρο κοντά σε παράθυρο ώστε να εκμεταλλεύεσαι το φυσικό φως, αυτό είναι ιδανικό. Όπως και να έχει, χρειάζεσαι ένα φωτιστικό, που δεν σε κουράζει και που φυσικά ταιριάζει με την αισθητική σου και το ύφος του γραφείου.

Θα σου πρότεινα να προσθέσεις και μερικά φυτά. Η φρεσκάδα τους βοηθάει. Και η μυρωδιά τους ακόμα περισσότερο. Μέντα, λεβάντα, δυόσμος, εσπεριδοειδή… πνευματική διαύγεια!

Δημιούργησε το γραφείο σου σύμφωνα με τις ανάγκες σου και απόλαυσε το χρόνο που περνάς εκεί. Είναι πολύ σημαντικό το περιβάλλον να σου αρέσει, διαφορετικά θα στρεσαριστείς και αυτό ακριβώς είναι που προσπαθούμε να αποφύγουμε.

Φωτο iStock

Read More

And More