Grand Tour: Αυτή την iconic συλλογή σερβίτσιων θα θέλεις να την αποκτήσεις τώρα!

Σπάνια μια σειρά από σερβίτσια μπορεί να προκαλέσει τέτοιο ενθουσιασμό, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των συλλογών του Vito Nesta! Η σειρά δημιουργιών που αποκαλείται Grand Tour έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, μέσα από τις περίτεχνες αποτυπώσεις της και την αίσθηση πολυτέλειας που αποπνέει, ενώ τώρα ετοιμάζεται για άλλη μια φορά να ενθουσιάσει το κοινό με τις τρεις νέες προσθήκες του designer! Μετά την επιτυχία των σειρών Las Palmas, Natsumi, Wagasa και Anatomica, ο σχεδιαστής κυκλοφορεί τώρα τις Cairo, Lebanon και Kenya, όλες πιστές στο προσωπικό project του καλλιτέχνη που απεικονίζει το αυτοαναφορικό ταξίδι του, πότε πραγματικό και πότε φανταστικό, στον κόσμο των αισθήσεων! Άλλωστε, σκοπός αυτού του project είναι η αποτύπωση της ομορφιάς που αντλεί έμπνευση από τις πολλαπλές εκφάνσεις της αναγέννησης!

Στα πιάτα Cairo, ο Vito Nesta “μιλά” για τις γυναίκες της αρχαίας Αιγύπτου. Τα εξωτικά και αισθησιακά πρόσωπα, με τα κοσμήματα και τα headpieces μιας αλλοτινής εποχής, έχουν τυπωθεί σε ασπρόμαυρο πλαίσιο, με τα πολύχρωμα patterns από φρούτα και λουλούδια να συμπληρώνουν την εικόνα. Στόχος του σε αυτή την σειρά είναι η δημιουργία ενός διαλόγου ανάμεσα στον άνθρωπο και την φυσική ομορφιά.

Στα σερβίτσια της σειράς Lebanon, ο σχεδιαστής παρουσιάζει μακρινά τοπία, κατοικημένα από ανθρώπους αλλά και ζώα, στα οποία εμφανίζεται τόσο η φύση, όσο και η αρχιτεκτονική. Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί μοτίβα με πολλαπλές εναλλαγές σε ένα σκουρόχρωμο φόντο.

Τέλος, η σειρά Kenya αποτελεί ένα ταξίδι στα αρώματα, τα χρώματα και τις ιστορίες ενός αφρικανικού πολιτισμού πολεμιστών. Σκηνές από την καθημερινότητας ανδρών, γυναικών και παιδιών καταλαμβάνουν όλη την έκταση των πιάτων, με μοναδικά διακοσμητικά στοιχεία τα πολύχρωμα και επαναλαμβανόμενα γεωμετρικά σχήματα που κοσμούν την επιφάνεια.

Read More

And More