Glam Διακόσμηση: Η λάμψη του παλιού Χόλιγουντ στο σπίτι σου

Η χρυσή εποχή του κινηματογράφου είχε λάμψη, φώτα, πλούτο, ένταση, υπερβολή, κομψότητα και απαράμιλλο στιλ. Όλα αυτά τα στοιχεία αντικατοπτρίζονται στη σημερινή Glam διακόσμηση. Η λάμψη του χρυσού και των μεταλλικών επιφανειών που αντανακλούν το φως. Τα πλούσια υφάσματα και υφές, τα υπερβολικά και έντονα μοτίβα σε στιλ art deco με αέρα παλιού Χόλιγουντ και η κομψότητα που τα ισορροπεί και τα μετατρέπει σε ένα ξεχωριστό στιλ διακόσμησης που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές.


Πώς να φέρεις την τάση του Glam στο σπίτι σου
Για το καθιστικό, τοποθέτησε ριχτάρια και μαξιλαράκια με πλούσιες υφές και έντονα μοτίβα σε αποχρώσεις του κόκκινου, του μαύρου, του γκρι και του χρυσού. Συνδύασέ τα με διακοσμητικά στοιχεία όπως καθρέφτες, μεταλλικά διακοσμητικά και αρωματικά χώρου ή κεριά με λαμπερή εμφάνιση.

Για το υπνοδωμάτιο επίλεξε σεντόνια με art deco μοτίβα ή χρυσές λεπτομέρειες και πλούσιες βελουτέ κουβέρτες που γυαλίζουν στο φως. Τα μοτίβα και οι υφές παίζουν τεράστιο ρόλο στη διακόσμηση ενός Glam δωματίου. Ο κανόνας λέει ότι τα σχέδια και οι υφές πρέπει να είναι μεγάλα – όσο μεγαλύτερα τόσο το καλύτερο.

Για το μπάνιο και την κουζίνα ακολούθησε την ίδια χρωματική παλέτα και επίλεξε πετσέτες που αποτυπώνουν την Glam αισθητική και διακοσμητικά στοιχεία με μεταλλικές και χρυσές λεπτομέρειες που αντανακλούν το φως.

Τα σημεία – κλειδιά του Glam
-Οι αποχρώσεις του χρυσού, του γκρι, του κόκκινου και του μαύρου

-Τα υλικά που αντανακλούν το φως, όπως καθρέφτες, μεταλλικά και κρυστάλλινα διακοσμητικά, λάκα

-Πολυτελή υφάσματα και έντονα γεωμετρικά μοτίβα σε στυλ art deco, με πλούσιες υφές

-Έπιπλα με περίτεχνες ανάγλυφες γραμμές και χρυσές λεπτομέρειες

-Δραματικός φωτισμός

Όπως συμβαίνει στις κλασικές κινηματογραφικές ταινίες, έτσι και στο Glam η διακοσμητική δύναμη είναι το φως που οφείλει να αντανακλάται από το χρυσό και τις μεταλλικές ή κρυστάλλινες επιφάνειες, να φωτίζει τα μεγάλα μοτίβα και να δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει στο παλιό Χόλιγουντ.

Γνώρισε τη νέα Glam collection της ΝΙΜΑ ΗΟΜΕ.