It’s pumpkin spice season: 5 ιδέες για να προσθέσεις το απόλυτο φθινοπωρινό χρώμα, το πορτοκαλί, στο σπίτι σου

Ο Οκτώβρης είναι για τα καλά εδώ. Αν ήταν χρώμα αυτός ο μήνας, θα ήταν σίγουρα το χρώμα της κολοκύθας. Θέλεις το Halloween, το οποίο είναι πασίγνωστο στο εξωτερικό αλλά κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και στην Ελλάδα; Θέλεις το pumpkin spice latte – το all time classic ρόφημα – που κάνει την εμφάνισή του στα Starbucks εκείνη την περίοδο; Θέλεις που ο Οκτώβρης είναι ο μήνας της κολοκύθας γενικώς; Ίσως και ο Νοέμβριος…  Θέλεις τα φύλλα που αποκτούν αυτό το πορτοκαλοκαφέ χρώμα καθώς πέφτουν από τα φυλλοβόλα δέντρα στο έδαφος το φθινόπωρο; Όλα αυτά μαζί κάνουν τις αποχρώσεις του πορτοκαλί εξαιρετικά δημοφιλείς αυτή την εποχή του χρόνου. 

Η πρώτη κίνηση είναι να τις εντάξουμε στη ντουλάπα μας. Η δεύτερη; Η δεύτερη είναι να τις προσθέσουμε στην διακόσμηση του σπιτιού μας. Το καμένο πορτοκάλι – δημοφιλές ως burnt orange σε παγκόσμιο επίπεδο – το χρώμα της κανέλας και του κεχριμπαριού, το τζίντζερ και το marmalade, είναι όλα ζεστοί τόνοι που μπορούν να προσφέρουν βάθος αλλά και ultra cosiness σε κάθε δωμάτιο, κλείνοντας σε αυτό ολόκληρο το φθινόπωρο και τα χουχουλιάρικα vibes του. Αν χρειάζεσαι λίγη έξτρα έμπνευση, για να εντάξεις αυτό το χρώμα στο σπίτι σου, δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στις παρακάτω ιδέες διακόσμησης. Το σίγουρο είναι πως πρέπει να το κάνεις τώρα, πριν σε προλάβει ο Οκτώβρης.

5 ιδέες για να εντάξεις στο decor του σπιτιού σου μια απόχρωση που φωνάζει «φθινόπωρο»:

Κάδρα στους τοίχους, διακριτικά διακοσμητικά σε ράφια, βιβλιοθήκες, coffee tables, φωτιστικά που ολοκληρώνουν στυλιστικά τον χώρο: όλα αυτά αποτελούν λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά. Επίλεξέ τα σε αποχρώσεις του πορτοκαλί και θα πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να προβείς σε εξαιρετικά τολμηρές κινήσεις που μπορεί να μην είναι του στυλ σου.

Το color blocking είναι μια τάση που καλά κρατεί. Δύσκολα θα χάσει την αξία της, αφού μας κάνει να χαμογελάμε. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως μας φτιάχνει την διάθεση, και τέτοια trend δεν επιτρέπουμε να «σβήσουν». Πόνταρε λοιπόν άφοβα στην τάση. Τοποθέτησε μπροστά σε έναν τοίχο που έχεις χρωματίσει με μια έντονη απόχρωση, την τραπεζαρία σου και πλαισίωσέ την με καρέκλες σε ένα εντελώς διαφορετικό χρώμα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια ενδιαφέρουσα αντίθεση. Το ζητούμενο στην προκειμένη είναι να εντάξουμε στον χώρο μας το πορτοκαλί. Και πρέπει να ξέρεις φίλη, πως το πορτοκαλί ταιριάζει «γάντι» με το μωβ. Δεν υπάρχει καλύτερος χρωματικός συνδυασμός από αυτόν!

Στις λεπτομέρειες που ανέφερα πριν εντάσσονται και τα μαξιλάρια. Στον καναπέ ή και στο κρεβάτι σου, πρόσθεσε μερικά μαξιλάρια σε πορτοκαλί χρώμα και μπέρδεψέ τα με άλλα σε πιο neutral αποχρώσεις, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα ενδιαφέρον, μα καθόλου κραυγαλέο την ίδια στιγμή.

Από την άλλη αν θέλεις, μπορείς να δώσεις περισσότερο χώρο στο πορτοκαλί και τους διάφορους υποτόνους του, βάφοντας έναν ολόκληρο τοίχο σε αυτό το χρώμα. Σε αυτή την περίπτωση, να ξέρεις πως τα ψάθινα αξεσουάρ – ψάθινα φωτιστικά, καλάθια, κομοδίνα – ταιριάζουν τέλεια σε αυτό το concept και δημιουργούν ένα boho χώρο σε μια πιο φθινοπωρινή εκδοχή του.

 

Δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι, αλλά θα το κάνω. Σε όλα τα άρθρα deco, πάντα προτείνω στους πιο τολμηρούς να προσθέσουν ένα ολόκληρο έπιπλο με χρώμα σε κάποιο από τα δωμάτια του σπιτιού τους. Θεωρώ πως είναι μια statement δήλωση που μαγνητίζει αμέσως το μάτι και κάνει τον χώρο πιο stylish. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για κάτι πορτοκαλί. Τι λες για έναν καναπέ σε σκούρο πορτοκαλί χρώμα; Θα απογειώσει το σαλόνι σου, χωρίς να προσβάλει την μίνιμαλ αισθητική του.

Φωτογραφίες: Istock

Read More

And More