Mediterranean Διακόσμηση, η τάση του Καλοκαιριού!

Όσο πιο ηλιόλουστες γίνονται οι μέρες, τόσο περισσότερο έρχονται στο νου μας τα ταξίδια και εικόνες από τη Μεσόγειο. Μια πηγή έμπνευσης που ξεχωρίζει για τα χρώματα, την τέχνη και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της. Από αυτή προέρχεται και η σύγχρονη Mediterranean τάση, που διαπνέεται από ζωγραφικές γραμμές, φωτεινά χρώματα, φυσικά υλικά και έντονες vintage επιρροές. Το ελληνικό σπίτι υποδέχεται με χαρά την τάση κι ανανεώνεται με καλοκαιρινή διάθεση. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι εμπνευσμένα από τη μεσογειακή φύση, μπλε και γαλάζια του ουρανού και της θάλασσας, γκρι των βράχων, γήινα της άμμου, καφέ, τερακότα και ζεστές, φωτεινές αποχρώσεις που φέρνουν στο σπίτι μας την ομορφιά των τοπίων της Μεσογείου.

Πώς θα δώσεις Mediterranean look στο σπίτι σου
Ένας απλός τρόπος να εφαρμόσεις τη Mediterranean τάση στο καθιστικό, είναι να ξεκινήσεις με μια βασική παλέτα χρωμάτων σε λευκό και γαλάζιο ή θαλασσί, που θα αναδείξει την ελαφρότητα και τη φρεσκάδα της. Τοποθέτησε μαξιλαράκια και ριχτάρια με τις ίδιες αποχρώσεις και πρόσθεσε διακοσμητικά στοιχεία, όπως έναν πίνακα με θαλασσινό τοπίο, χαλιά, καλάθια και μικροαντικείμενα από φυσικά υλικά, με vintage αισθητική.

 

Για το υπνοδωμάτιο επίλεξε σεντόνια με vintage, ζωγραφικές γραμμές διατηρώντας τη χρωματική παλέτα της μεσογειακής φύσης. Συνδύασε τα με κουβερλί σε φωτεινές αποχρώσεις και δημιούργησε ένα καθαρό look. Φαντάσου πώς θα είναι να ξυπνάς σε ένα παραθαλάσσιο σπίτι με θέα τη Μεσόγειο και πλαισίωσε το κρεβάτι σου με αυτή τη διάθεση και με διακοσμητικά στοιχεία που σε ταξιδεύουν σε όμορφες παραλίες και νησιά.



Εάν θέλεις να ανανεώσεις κάθε γωνιά του σπιτιού ακολουθώντας τη Mediterranean τάση, δεν έχεις παρά να εφαρμόσεις τις ίδιες διακοσμητικές γραμμές σε όλο το σπίτι. Από το τραπεζομάντηλο για το τραπέζι της κουζίνας, μέχρι τις πετσέτες του μπάνιου, τα κοχύλια που μάζεψες το Καλοκαίρι και τα κεραμικά που αγόρασες από το νησί.

 

Τα σημεία – κλειδιά του Mediterranean style

  • Οι αποχρώσεις της μεσογειακής φύσης, όπως το γαλάζιο, το ανοιχτό γκρι, το τιρκουάζ, το καφέ, η τερακότα και το χρυσό της άμμου
  • Τα φυσικά υλικά όπως το βαμβάκι, το λινό, το ξύλο, η πέτρα, τα κεραμικά και τα ψάθινα
  • Τα vintage στοιχεία, οι ζωγραφικές γραμμές, τα κυανόλευκα σχέδια, τα ψάθινα καλάθια και χαλιά
    Η ανάλαφρη, καθαρή διακόσμηση με χαλαρά, ευχάριστα στοιχεία που θυμίζουν καλοκαιρινές διακοπές

Με τη Mediterranean τάση θα δημιουργήσεις έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο, με αίσθηση Καλοκαιριού και ανεμελιάς.

Γνώρισε τη νέα Mediterranean collection της ΝΙΜΑ ΗΟΜΕ.