Pampas Grass: Το εξωτικό φυτό που θα αναβαθμίσει τη διακόσμηση του σπιτιού σου

Pampas grass. Θα το έχεις δει σίγουρα στο Instagram ή στο Pinterest. Και σίγουρα θα το έχεις ζηλέψει. Το pampas grass ή γυνέριο -στα ελληνικά, είναι ένα υπέροχο χνουδωτό φυτό, μεγάλη τάση στη διακόσμηση τον τελευταίο καιρό. Κατάγεται από την Αργεντινή και συγκεκριμένα από τις πεδιάδες Πάμπας, δεν θέλει μεγάλη φροντίδα αν θέλετε να το φυτέψετε στον κήπο σας ή σε κάποια γλάστρα και “κυκλοφορεί” σε λευκό, μπεζ, ροζ και μοβ. Θα το βρείτε και αποξηραμένο, ιδανικό στοιχείο στη διακόσμηση του χώρου σας.

Το Pampas grass θα προσθέσει ενδιαφέρον στη διακόσμηση του χώρου σας. Μπορείτε να το βάλετε σε μεγάλα βάζα στο πάτωμα ή σε μικρότερα, στο καθιστικό σε κάποια γωνία, στο σαλόνι, στην κρεβατοκάμαρα, στο κομοδίνο.

Ταιριάζει και συνυπάρχει υπέροχα με το ξύλο δημιουργώντας μια κομψή και γήινη ατμόσφαιρα. Δίνει ένα boho στιλ στο χώρο αν συνδυαστεί ανάλογα, με χαλαρά στοιχεία.

Κομψό, χνουδωτό και ιδιαίτερο ταιριάζει υπέροχα σχεδόν με τα πάντα, σχεδόν με όλα τα είδη διακόσμησης. Το εξωτικό και “πουπουλένιο” αυτό φυτό, αποθεώθηκε στη δεκαετία του ’70 και επιστρέφει δυναμικά σήμερα με την ανεπιτήδευτη κομψότητά του, τον μίνιμαλ χαρακτήρα του, τέλειο για ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές διακοσμητικές αναζητήσεις.

Φρέσκο ή αποξηραμένο, το pampas grass ήρθε για να αναβαθμίσει την εικόνα των χώρων μας. Με την αγαπημένη υφή του και τις γήινες αποχρώσεις του, θα δώσει στο σπίτι μας το απαραίτητο στιλ εύκολα και γρήγορα. 

Read More

And More