Αυτό θα πει… Filoxenia!

Αυτό το καλοκαίρι, έψαχνα κάτι διαφορετικό για τις διακοπές μου. Να μην είναι νησί. Να είναι δίπλα στην Αθήνα. Δύο-τρεις ώρες με το αυτοκίνητο. Να μπορώ να πάρω αυτοκίνητο. Βασικό! Να τα πετάξω όλα μέσα, χωρίς να πολυσκεφτώ τι να πάρω και τι όχι, από θέμα χώρου. Βασική προϋπόθεση: Να έχει θάλασσα. Λατρεύω την θάλασσα. Και να μην κουραστώ, ενώ πάω για να… ξεκουραστώ. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά στις διακοπές, αν τα βάλεις κάτω. Πάμε για να χαλαρώσουμε και τελικά γυρνάμε πιο κουρασμένοι από όσο ήμασταν όταν ξεκινήσαμε. Έχοντας αυτά ως δεδομένα, κατέληξα στην Καλαμάτα. Όσοι φίλοι έχουν ταξιδέψει στην πόλη αυτή, που βρίσκεται μεταξύ του Ταϋγέτου και του Μεσσηνιακού κόλπου, έχουν επιστρέψει μαγεμένοι. Νιώθω έτοιμη να εξερευνήσω την πανέμορφη ακτή της, που εκτείνεται σε μια απόσταση 4 χιλιομέτρων, να μάθω περισσότερα για την πλούσια ιστορία της, να ανακαλύψω τους ελαιώνες, τα μονοπάτια και τα γραφικά, πέτρινα χωριά της.

Προορισμό βρήκαμε! Και που θα μείνουμε;

Είπαμε, η ξεκούραση σε αυτές τις διακοπές είναι προτεραιότητα. Για αυτό επέλεξα ένα ξενοδοχείο συνώνυμο της απόλυτης χαλάρωσης. Ο λόγος για το Grecotel Filoxenia, που πιστεύω πια πως καθόλου τυχαία δεν έχει ονομαστεί έτσι, αφού πρεσβεύει όλα όσα εμπερικλείει ο όρος «φιλοξενία».

Τοποθετημένο στην ομορφότερη γωνιά του Μεσσηνιακού Κόλπου, πάνω σε μια μαγευτική παραλία με κρυστάλλινα νερά, οι διάφορες γωνιές του Filoxenia μοιάζουν με καρτ ποστάλ. Μοιάζουν με Polaroid εικόνες, που θα σταθούν πλάι πλάι στον πίνακα ανακοινώσεων του γραφείου μου, θυμίζοντάς μου μέσα στο φθινόπωρο, πως αυτό το καλοκαίρι ήταν σκέτο όνειρο.

Στο Filoxenia τα πράγματα είναι απλά. Ένα minimal, aesthetic δωμάτιο, με μαγευτική θεά στην θάλασσα. Εδώ το ξύλο και το λινό πρωταγωνιστούν. Στο μπαλκόνι του σκοπεύω να περνάω τα απογεύματά μου, πότε διαβάζοντας το βιβλίο μου και πότε χαζεύοντας τον ουρανό που μοιάζει να παίρνει φωτιά καθώς ο ήλιος δύει.

Η παραλία στα πόδια μου. Αυτό θα πει διακοπές. Να έχεις την θάλασσα στα πέντε βήματα. Τα νερά εδώ στραφταλίζουν στο φως, ενώ τα γκρίζα βότσαλα προσδίδουν μια μεγαλύτερη γοητεία στο μέρος. Κολυμπάς και χαζεύεις την ομορφιά του Ταϋγέτου, που φέρει και το όνομά μου. Και όχι εγώ το δικό του, όπως πολλοί λανθασμένα πιστεύουν… Αλλά αυτά θα τα πούμε μια άλλη φορά!

Και αν η βουτιά δεν σε χαλαρώσει όσο περίμενες, πράγμα δύσκολο, το Filoxenia έχει και άλλους τρόπους να το κάνει. Όπως το Elixir Olive Spa, παραδείγματος χάρην. Mια όαση χαλάρωσης και ευεξίας όπου σώμα και πνεύμα αναζωογονούνται μέσα σε ένα περιβάλλον απόλυτης ηρεμίας. Εδώ έχω την δυνατότητα να απολαύσω υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, που επιτρέπουν στις αισθήσεις μου να ταξιδέψουν, ξεφεύγοντας από τους έντονους ρυθμούς της πόλης, σε ένα περιβάλλον που κυριαρχούν οι ήχοι του νερού, η απαλή μουσική, τα αρώματα φρέσκων λουλουδιών και κεριών.

Και το καλύτερο; Εξειδικευμένοι θεραπευτές υπόσχονται να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο αποκλειστικά στις δικές μου ανάγκες: χαλαρωτικό μασάζ με αιθέρια έλαια στο κεφάλι, το πρόσωπο και τον αυχένα, αρωματοθεραπεία που συνδυάζουν τη θεραπευτική δράση του μασάζ με αυτήν του εκάστοτε φυτού και συντελούν στην ευεξία και την αναζωογόνηση.

Μετά από όλα αυτά, ένα είναι το σίγουρο. Δύο βασικά! Έχω χαλαρώσει. Και έχω πεινάσει. Η νέα κουζίνα του Filoxenia με τα εκπληκτικά ντόπια προϊόντα υπόσχεται μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Όσον αφορά το πρωινό, έχω πανδαισία επιλογών. Από λαχταριστά American-style buffet μέχρι exclusive a la carte πιάτα, με αγνές πρώτες ύλες τοπικής παραγωγής. Αν επιλέξεις το πρόγραμμα ημιδιατροφής, μπορείς να απολαύσεις μοναδικές γεύσεις και το βράδυ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Εγώ θα πάω μόνη. Μπορεί όχι και τελείως μόνη… Παρόλα αυτά, πρέπει να γνωρίζεις πως το Filoxenia ενδείκνυται και για οικογένειες με παιδιά. Επιτέλους ένα μέρος που μπορείς να χαλαρώσεις πραγματικά, ενώ τα παιδιά σου περνάνε φανταστικά. Δεν έχω παιδιά, αλλά ξέρω πως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Εδώ είναι!

Αυτό το διαμάντι της Grecotel στην Καλαμάτα, διαθέτει έναν απίθανο παιδότοπο με αγαπημένες φιγούρες από τον ζωολογικό κήπο, που θα ενθουσιάσει τους μικρούς μας φίλους, αλλά και πλήθος δραστηριοτήτων με τις οποίες μπορούν να καταπιαστούν, όπως ζωγραφική, διαγωνισμοί, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις… Μάλιστα, τα παιδιά έως 12 ετών διαμένουν δωρεάν στο δωμάτιο των γονιών τους, απολαμβάνουν δωρεάν γεύματα στο tasty corner και πολλές δημιουργικές εξωτερικές δραστηριότητες από την ομάδα παιδαγωγών και animateurs της Grecotel.