Αυτό το σπίτι γέρνει και υπάρχει λόγος!

Οι σκανδιναβικές χώρες φημίζονται ίσως για την πρωτοπόρα αρχιτεκτονική τους κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος. Το σπίτι που θα δεις στις φωτογραφίες είναι μοναδικό και αποτελεί μια μελέτη και υλοποίηση του γραφείου Snøhetta. Πρόκειται για ένα σπίτι χαρακτηριζόμενο ως ZEB (Zero Emission Building) δηλαδή ένα σπίτι που χρησιμοποιεί πλήρως ανανεούμενες πηγές ενέργειας και στην προκειμένη περίπτωση διαθέτει ηλιακά πάνελς και φωτοβολταϊκά.

/
Με άλλα λόγια, το γυρτό σχήμα του επιτρέπει την τοποθέτηση και χρήση των πάνελς που δίνουν την απαιτούμενη ενέργεια στο σπίτι για να λειτουργήσει. Παράλληλα, το σπίτι εκμεταλλεύεται τη γεωθερμική ενέργεια από πηγές στο υπέδαφος.

/
Μπορεί το σχήμα του να παραξενεύει, είναι όμως ένα απόλυτα φυσιολογικό οίκημα και μάλιστα φτιαγμένο από υλικά που συμβάλλουν στον οικολογικό του χαρακτήρα.

/
Η όψη του είναι πραγματικά παράξενη!

/
Αυτό το αίθριο είναι φτιαγμένο από τούβλα και ξύλο. Το ιδιαίτερο σημείο του είναι οι τοίχοι που είναι γεμισμένοι με ξύλα για το τζάκι το οποίο είναι υπαίθριο!

/
Οι χώροι του είναι εξαιρετικά άνετοι και με άπλα. Τα ξύλινα πατώματα έχουν τον πρώτο λόγο!

/
Όλα τα υλικά έχουν επιλεγεί για να διασφαλίζεται η σωστή θερμοκρασία του σπιτιού χειμώνα-καλοκαίρι.

/
Ένας άλλος γνώμονας ήταν παρά την… παραξενιά του, το σπίτι εσωτερικά να είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις ανάγκες μιας οικογένειας!

Πώς σου φαίνεται; Εσύ θα κατοικούσες σε ένα τέτοιο σπίτι; Ψήφισε τώρα!

Read More

And More