Bye bye, love: Ας αποχαιρετήσουμε αυτές τις 5 τάσεις για να κάνουμε χώρο για μερικές καινούριες

Ας είμαστε πλέον ειλικρινείς: είναι φθινόπωρο. Η θερμοκρασία έπεσε ελαφρώς, οι συννεφιές έκαναν στην πρώτη εμφάνισή τους, το βραδινό αεράκι δρόσισε λίγο παραπάνω απ’ ό,τι θα ήθελες και η διάθεσή σου έχει ανοίξει για cocooning! Αυτό μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει! Πως είσαι πια έτοιμη να περάσεις από την tropical καλοκαιρινή διακόσμηση στην πιο… σοβαρή, χουχουλιάρικη και cozy πλευρά του interior design! Σκέψου τις fluffy υφές, τις βαθύτερες αποχρώσεις και την ζεστασιά του καναπέ σου! Είναι, λοιπόν, ώρα να κάνεις την απαραίτητη μετάβαση στη νέα εποχή. Ξέρεις, όμως, ποιες τάσεις θα φέρεις για εργαλεία σε αυτή την ανανέωση, αλλά και ποια trends θα αφήσεις πίσω σου καθώς προχωράς στη νέα σεζόν;

Ω ναι, λίγους μήνες πριν μπορεί να “ορκιζόσουν” στις χειμωνιάτικες τάσεις και να μην μπορούσες να φανταστείς το σπίτι σου χωρίς αυτές. Έλα, όμως, που ένα καλοκαίρι είναι αρκετό για να αλλάξει τα δεδομένα και να φέρει νέες ιδέες στην επιφάνεια. Γι’ αυτό, λοιπόν, αξίζει να ρίξεις μια ματιά στις τάσεις που μάλλον θα χρειαστεί πολύ σύντομα να αποχαιρετήσεις, ενόψει του χειμώνα που θα φέρει την δική του στυλιστική… επέλαση!

Ακολουθούν, λοιπόν, πέντε τάσεις που αγάπησες πολύ, αλλά ήρθε ο καιρός να τις αφήσεις να ζήσουν την ζωή τους και εσύ να κάνεις την δική σου!

Τα faux διακοσμητικά στυλ

Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε περισσότερο τεχνοτροπίες, παρά την αυθεντική πηγή έμπνευσης. Τι εννοώ; Με τάση το industrial look, είδαμε πολλά τύπου βιομηχανικά διακοσμητικά, όπως ταπετσαρίες, οξειδωμένα μέταλλα, used επιφάνειες. Με την άνοδο του bohemian ήρθαμε αντιμέτωποι με τύπου boho στοιχεία, όπως οι χάντρες, τα κρόσσια, οι φούντες και πάει λέγοντας. Καιρός, λοιπόν, να αρχίσουμε να αποφεύγουμε τις faux αναφορές και να χρησιμοποιήσουμε αυθεντικά αντικείμενα, όπως vintage έπιπλα και αντίκες!

Οι χρωματικά έντονοι καναπέδες

Οι μεγάλες τάσεις των τελευταίων δύο ετών μιλούν για τους έντονα χρωματισμένους καναπέδες, όπως οι σμαραγδί, οι ροζ, οι κίτρινοι, οι μπλε και ούτω καθεξής. Και ενώ το ίδιο θα δούμε να ισχύει στην ερχόμενη σεζόν, παρ’ όλα αυτά, ένας καναπές με τόσο έντονη προσωπικότητα είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμος! Γι’ αυτό και ενδεχομένως θα έπρεπε να αφήσουμε αυτές τις αποχρώσεις στους interior designers και αντ’ αυτού να προτιμήσουμε πιο “ανθρώπινες” επιλογές, που θα ενσωματώσουμε πιο εύκολα στον χώρο.

Η μονοχρωμία των ξύλων

Το ξύλο είναι το No1 υλικό που συναντάμε τον τελευταίο καιρό στο interior design. Βλέπουμε, όμως, πως οι περισσότεροι προτιμούν να διακοσμούν τους χώρους τους με μία μόνο απόχρωσή του, η οποία κατά κύριο λόγο είναι η ξανθιά. Παρ’ ό,τι, όμως, όλοι λατρεύουμε τα ανοιχτόχρωμα δρύινα έπιπλα, το μπαμπού και την ψάθα, ωστόσο θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πιο συνδυαστικά για να γίνει ο χώρος πιο ενδιαφέρων! Με λίγα λόγια, ας προτιμήσουμε από εδώ και πέρα περισσότερες χρωματικές διαβαθμίσεις στα ξύλα μας…

Τα κρόσσια και οι φούντες

Είναι στοιχεία που μεσουρανούν στο boho και Moroccan look και κατάφεραν να εισχωρήσουν ακόμη και στους πιο μινιμαλιστικούς χώρους. Κάποια στιγμή, όμως, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι γεμίζοντας τον χώρο με τόσο έντονα διακοσμητικά στοιχεία, έχουμε αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα! Ένα μαξιλάρι με φουντάκια και ένα ριχτάρι με κρόσσια είναι αρκετά, ας μην το παρακάνουμε με κρόσσια στις κουρτίνες, κρόσσια στο φωτιστικό, φουντίτσες στα καλάθια και φουντάκια στα χαλιά!

Το κατάλευκο interior

Ναι, είναι η πιο safe επιλογή και η πιο διαχρονικά κλασική. Είναι, όμως, ταυτόχρονα και η πιο… βαρετά ασφαλής κίνηση που κάνουμε. Ας είναι, λοιπόν, η φετινή σεζόν εκείνη που θα μας βοηθήσει να “αγκαλιάσουμε” το χρώμα και θα μας κάνει πιο θαρραλέες στις επιλογές μας!

Read More

And More