Color Cand*y*dates: Τέσσερις αποχρώσεις που θέλουν να αντικαταστήσουν το millennial pink

Μπήκε στην ζωή μας τόσο απρόσμενα και διακριτικά. Ξαφνικά αρχίσαμε να το βλέπουμε γύρω μας, σε κάποιο cafe, σε μια βιτρίνα, σε κάμποσα posts στο Instagram και τελικά αντιληφθήκαμε πως η δυναμική του ήταν τόσο μεγάλη, που μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έγινε το πιο “it” color για κάθε περίσταση. Μιλάω φυσικά για το millennial pink, που χάρη στην Pantone και την Rose Quartz απόχρωση του 2016, έγινε η μεγαλύτερη και πιο σαρωτική χρωματική τάση στο interior design των τελευταίων ετών. Έλα, όμως, που σε λίγες ημέρες θα καλωσορίσουμε το 2019 και το nostalgic ροζ δεν έχει καταφέρει ακόμα να βγει από το μυαλό μας! Παρ’ όλα αυτά, όλοι κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες να το ξεπεράσουμε και να βρούμε μια άλλη χρωματική νότα, που να είναι ικανή να αναπληρώσει το κενό που μπορεί να αφήσει στις καρδιές μας το millennial pink. Και δυστυχώς, παρά τις καλές προθέσεις μας, δεν είναι εφικτό! Μήπως, όμως, η νέα χρόνια έχει περισσότερες πιθανότητες να φέρει μαζί της μερικές νέες αποχρώσεις για την διακόσμησή μας;

Ελπίζοντας, λοιπόν, ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουμε να απεξαρτηθούμε από την εθιστική τάση του millennial pink, ας δούμε ποια είναι τα χρώματα που διαγωνίζονται για μια θέση στην καρδιά μας!

Ανοιχτόχρωμα πράσινα

Παραμένοντας στην κατηγορία των παστέλ αποχρώσεων, το πράσινο κάνει την εμφάνισή του ξανά ως πιθανός αντικαταστάτης του ροζ. Ακόμη, όμως, και αν δεν καταφέρει να… προκριθεί, πάντως το “χλωμό” πράσινο, όπως εκείνο του φασκόμηλου και του ευκάλυπτου, είναι πολύ καλός υποψήφιος σύντροφος του millennial pink! Οι πιο σταχτί τονικότητες του πράσινου, που περιέχουν γκρι στην σύστασή τους συγκαταλέγονται στην ομάδα των ουδέτερων χρωμάτων που ταιριάζουν τέλεια με τα υπόλοιπα χρωματικά φάσματα. Λες να καταφέρουν επιτέλους να γίνουν το νέο μεγάλο trend;

Εντυπωσιακά κοραλί

Παραδοσιακά, το κοραλί ανήκει σε δύο χρωματικά επίπεδα, αφού μπορεί να συμπεριληφθεί τόσο στα παστέλ, όσο και στα jewel χρώματα των πολύτιμων λίθων. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια έντονη, φωτεινή και δυναμική απόχρωση του ροζ. Περιέχει πορτοκαλί νότες και αυτό κάνει το κοραλί τόσο ιδιαίτερο και ευέλικτο, αφού μπορεί να πάρει την απόχρωση που επικρατεί γύρω του. Έχει κάποιες πιθανότητες να γίνει το νέο αγαπημένο χρώμα, μιας και ταιριάζει απίθανα τόσο με τις έντονες, όσο και με τις παλ χρωματικές επιλογές σε έναν χώρο.

Gen Z Yellow

Εμφανίστηκε ως η σίγουρη απάντηση στο millennial pink και υποστηρίχθηκε πολύ από τον χώρο της μόδας και της ομορφιάς. Και ενώ μπορεί σε εκείνους τους τομείς να είχε μπόλικη επιτυχία έως τώρα, πάντως στο interior design κάνει φειδωλά βήματα. Το Gen Z Yellow καλύπτει ένα πολύ μεγάλο εύρος κίτρινων αποχρώσεων, από το mustard και το canary έως το honey και την κίτρινη ώχρα. Όπως και να ‘χει, το ζωντανό, γεμάτο ενέργεια και καλή διάθεση κίτρινο θα είναι πάντα το χρώμα της χαράς, επομένως δεν βλάπτει να το “αγκαλιάσουμε” λιγάκι παραπάνω!

Black

Τα λόγια είναι περιττά, αλλά θα τα πω: είναι επιβλητικό, διαχρονικά κλασικό, έντονα δραματικό και τραβάει όλα τα βλέμματα. Η σταθερή αξία του μαύρου στο στυλ, όμως, δεν είναι τυχαία κλασική. Άλλωστε, το μαύρο ανήκει στα neutral χρώματα, ταιριάζει με σχεδόν όλες τις ουδέτερες και γήινες αποχρώσεις και έχει τέλειο αποτέλεσμα πλάι σε μπρούτζινα και μπρονζέ μεταλλικά στοιχεία, που είναι άλλο ένα must της διακόσμησης. Πάντα, λοιπόν, θα έχει καλές πιθανότητες να επικρατήσει!

Read More

And More