Επιστροφή στο μέλλον: Δύο “νοσταλγικές” διακοσμητικές τάσεις που θα μας απασχολήσουν πολύ

Έχεις καταλάβει τι γίνεται στο χώρο της διακόσμησης, έτσι δεν είναι; Ό,τι γίνεται στο χώρο της μόδας και της ομορφιάς, προφανώς! Οι τάσεις πάνε κι έρχονται και όλοι οι κόσμοι σύσσωμοι ψάχνουν τις βάσεις και την ιστορία τους για να επανεφεύρουν τους εαυτούς τους. Σε όλη αυτή την… ενδοσκόπηση που συμβαίνει στο lifestyle, το ρόλο του έχει παίξει φυσικά το κύμα της nostalgia που έχει κατακλύσει τα πάντα γύρω μας! Ο κινηματογράφος ξαναφέρνει στο φως όλες τις παλιότερες επιτυχίες, ενώ οι νέες δημιουργίες είναι “φόροι τιμής” στο παρελθόν. Η μουσική βιομηχανία βρίσκει έμπνευση σε ρεύματα και στυλ παλαιότερων δεκαετιών και ξαναβρίσκει επάνω τους το μέλλον της. Οι Τέχνες επαναπροσδιορίζουν τα αισθητικά ρεύματα που προϋπήρξαν και μέσα από αυτά βρίσκουν την έκφρασή τους στο τώρα. Και ακριβώς το ίδιο συντελείται στο interior design! Φυσικά, ως εδώ μάλλον θα έχεις μαντέψει ποιες είναι οι δύο εποχές που ξαναέρχονται στο προσκήνιο, αφού πέρα από τον πρόλογο που μόλις έκανα, τις αισθάνεσαι να σε περιτριγυρίζουν τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να τους… ανοίξεις την πόρτα και να τις υποδεχθείς με δάφνες! Γιατί, darling, τα 70s και τα 80s είναι εδώ και δύο πολύ χαρακτηριστικά δείγματά τους έρχονται να σε ξεσηκώσουν! Άλλωστε, μην ξεχνάς πως το millenial pink μάς ήρθε απευθείας από αυτά τα αισθητικά ρεύματα!

Και άλλες φορές, κατά τη διάρκεια του περασμένου χειμώνα, μιλήσαμε για το δυναμικό comeback του terrazzo, που δεν είναι άλλο από το δικό μας μωσαϊκό! Ναι, αυτό το απολύτως παρεξηγημένο trend από τη δεκαετία του ’70 που μας έφτασε και ως τα βάθη του ’80 και που πολλοί βίωσαν, αλλά λίγοι αγάπησαν, έχει γίνει το απόλυτο must have στοιχείο στη διακόσμηση τον τελευταίο χρόνο και σίγουρα σε έχει ενθουσιάσει! Η πολυχρωμία του, σε συνδυασμό με τις γεωμετρικές αναφορές, αλλά και τη “λίγο βιομηχανική-λίγο φυσική” χροιά του, έχουν καταστήσει το μωσαϊκό τη νέα μεγάλη τάση που θα μας απασχολήσει και το 2018! Και έπειτα έρχονται τα 80s να μας θυμίσουν μία ακόμη σημαντική έκφανσή τους που είναι το κίνημα του Memphis! Δεν θέλω να σε μπερδεύω με ορολογίες, γι’ αυτό ας σου πω απλά πως το Memphis style είναι αυτό το γεωμετρικό και κυβιστικό look με τις έντονες αποχρώσεις (color-blocking) και τις μεταμοντέρνες προεκτάσεις που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’80 και τώρα θέλει να γίνει το νέο αγαπημένο trend μας! Και τα καταφέρνει μια χαρά, αφού η pop culture έχει επανέλθει πλήρως στο προσκήνιο!

Για να σε πείσω -πριν προλάβεις να τρομοκρατηθείς από τις γραμμές που μόλις διάβασες-, ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν!

 

Read More

And More