Έθνικ διακόσμηση: Η γοητεία του ταξιδιού στο σπίτι σου

Ταξίδια. Πραγματικά ή νοητά. Σουβενίρ που φέρατε από κάπου ιδιαίτερα ή διακοσμητικά που παραπέμπουν σε εξωτικές χώρες. Ινδία, Μαρόκο, Αφρική, Μέση Ανατολή. Χρώματα, αρώματα, υφές. Η διακοσμητική δύναμη του έθνικ σε μεταφέρει καθημερινά στην εξωτική διάθεση και το πολυπολιτισμικό στιλ.

Τα βασικά στοιχεία που θα δώσουν έθνικ αέρα στο χώρο είναι το ξύλο, η ψάθα, το ασήμι, ο μπρούτζος, το επεξεργασμένο δέρμα. Τα έντονα μοτίβα, τα ζωντανά χρώματα, οι πλούσιες υφές, τα ιδιαίτερα διακοσμητικά.

Εδώ δεν ακολουθούνται διακοσμητικοί κανόνες. Το μυστικό βρίσκεται στην ελευθερία, στην προσωπική και συναισθηματική έκφραση. Φρόντισε όμως να διατηρήσεις τις αισθητικές ισορροπίες και προσπάθησε αν αποφύγεις  τις υπερβολές, γιατί ο χώρος θα “βαρύνει” και θα μπουκώσει. Το ιδανικό είναι οι πινελιές που θα προσθέσουν στην ατμόσφαιρα μια εξωτική γεύση, οι προσθήκες που θα φέρουν τη γοητεία μακρινών πολιτισμών και θα αναβαθμίσουν διακοσμητικά τον χώρο.

Τα σημεία – κλειδιά του έθνικ
-Η πολυπολιτισμικότητα
-Τα έντονα χρώματα
-Τα σύνθετα pattern
-Τα γεωμετρικά μοτίβα
-Οι πλούσιες υφές
-Τα ιδιαίτερα διακοσμητικά
-Τα φυσικά υλικά
-Τα κεντημένα υφάσματα
-Τα πολλά μαξιλάρια

Χρήσιμες Συμβουλές
-Μην διστάσεις να συνδυάσεις αντιφατικά μοτίβα, να κάνεις ανατρεπτικούς συνδυασμούς.

-Οι χρωματικοί συνδυασμοί στο έθνικ στιλ δεν ακολουθούν κανόνες. Φυσικά υλικά και διακοσμητικά συνθέτουν έναν κόσμο που εκπέμπει ελευθερία και διαρκή αισιοδοξία.

-Μην ξεχάσεις τα ψάθινα καλάθια, τα πουφ, τα μαξιλάρια με ενδιαφέρουσες υφάνσεις, τα βάζα, τα πήλινα διακοσμητικά, τα αφρικάνικα τοτέμ. Θα δημιουργήσουν έναν πολύχρωμο κόσμο με έντονη προσωπικότητα.

-Συνδύασε τα έθνικ στοιχεία με μοντέρνα για ένα ακόμα πιο κομψό ενδιαφέρον. Αν δεν παρασυρθείς από την υπερβολή, αν διατηρήσεις το μέτρο, αν υπάρχει ισορροπία μεταξύ σύγχρονων και παραδοσιακών στοιχείων, τότε μπορούμε να μιλάμε για ένα επιτυχημένο Ethnic ύφος.

-Το ζητούμενο είναι οι αντιφάσεις. Τόλμησε να συνδυάσεις έντονα χρώματα με έντονα μοτίβα. Διαφορετικές υφάνσεις, κεντήματα. Σε αυτό θα σε  βοηθήσουν τα μαξιλάρια. Τα πολλά μαξιλάρια. Τα χαλιά και τα ριχτάρια.

-Τα εξωτικά διακοσμητικά αντικείμενα θα προσθέσουν το απαραίτητο touch που θα απογειώσουν το ύφος. Αντικείμενα που φέρουν έθνικ χαρακτηριστικά: κεραμικά, ξύλινα, μπρούτζινα θα προσθέσουν στον χώρο την εξωτική ενέργεια που επιθυμείς.

-Αν δεν αγαπάς ιδιαίτερα την πολυχρωμία, αν τα έντονα χρώματα σε κουράζουν, μπορείς να κινηθείς σε γήινους τόνους και απλά να παίξεις με τα υλικά, τις υφάνσεις, τα γεωμετρικά μοτίβα σε άσπρο μαύρο.

Το έθνικ έχει ισχυρή προσωπικότητα και είναι ένας υπέροχος τρόπος να προσθέσεις στην καθημερινότητά σου την αισιοδοξία και την ελευθερία που τα ταξίδια κρύβουν μέσα τους.

Read More

And More