Ιδέες για να στρώσεις ένα stylish πασχαλινό τραπέζι

Ήρθε και αυτό το Πάσχα, που λόγω της δύσκολης κατάστασης που εξακολουθούμε να ζούμε, θα το περάσουμε με τους λίγους και εκλεκτούς μας, με τους πιο κοντινούς μας, τους πιο αγαπημένους μας, εκείνους που ανήκουν στο άμεσο περιβάλλον μας. Εκείνους στους οποίους θέλεις να προσφέρεις τα καλύτερα. Και σήμερα θα σε βοηθήσουμε να δημιουργήσεις ένα υπέροχο τραπέζι, ώστε να περάσετε όμορφα…

Τρία είναι τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να “σταθείς”. Αρχικά θα πρέπει να προσδιορίσεις ποιο είναι το ύφος τους γεύματος που παραθέτεις, αν δηλαδή πρόκειται για πιο επίσημο τραπέζι ή για μία casual συνεύρεση μεταξύ φίλων και συγγενών. Έπειτα, θα χρειαστεί να “συμβουλευτείς” το Savoir vivre, αφού οι κανόνες στο τραπέζι ακολουθούν τους κανόνες… ευγενείας, μιας και σκοπός του γεύματος είναι να μείνουν όλοι οι καλεσμένοι ευχαριστημένοι, τόσο σε επίπεδο άνεσης, όσο και αισθητικής. Τέλος, καλό είναι να έχεις στο μυαλό σου πως το πασχαλινό ταυτίζεται με το ανοιξιάτικο art de la table, επομένως τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσεις, τα υφάσματα και τα διακοσμητικά στοιχεία θα πρέπει να δημιουργούν μια φρέσκια και ζωηρή σύνθεση.

Ναι, μεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που αφορούν την “τέχνη του τραπεζιού”, αλλά όπως σε κάθε άλλη μορφή του interior design, το προσωπικό touch είναι εκείνο που κάνει τη διαφορά, οπότε βάλε το μεράκι και το στιλ σου και σίγουρα το τραπέζι σου θα είναι ιδανικό!  

Το μοβ και το βιολετί είναι τα χρώματα της περιόδου, μιας και οι πασχαλιές που χαρακτηρίζουν το Πάσχα ανήκουν στις συγκεκριμένες χρωματικές κατηγορίες. Μία από τις πιο ταιριαστές επιλογές για το κυριακάτικο τραπέζι, λοιπόν, είναι να ακολουθήσεις αυτό το θέμα. Όσα περισσότερα μοβ αντικείμενα μπορείς να συλλέξεις για το τραπέζι, τόσο το καλύτερο. Με μερικά φαναράκια και κρεμαστά σημαιάκια θα ολοκληρώσεις το ανοιξιάτικο σκηνικό, ειδικά αν πρόκειται να το στρώσετε σε εξωτερικό χώρο.

Μια περισσότερο meditterranean εκδοχή του πασχαλινού τραπεζιού υπαγορεύει και περισσότερες navy blue αποχρώσεις! Δεν είναι απαραίτητο φυσικά να γεμίσεις το τραπέζι με ναυτικά σύμβολα και βαθύ γαλάζιο, αλλά μπορείς να διανθίσεις τη διακόσμηση με πράσινες αποχρώσεις, floral και patterns που θα δημιουργήσουν ένα fusion στο στιλ και θα “απογειώσουν” την art de la table σου!

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα στο τραπέζι είναι η μείξη σύγχρονων και κλασικών τάσεων! Όπως για παράδειγμα, οι πλουμιστές και ανάγλυφες πορσελάνες, τα κρύσταλλα και οι επίχρυσες λεπτομέρειες με τα πιο contemporary στοιχεία, όπως η απόχρωση της μέντας που αυτό το διάστημα είναι ανάμεσα στα μεγαλύτερα trends! Τα λουλούδια φυσικά είναι το απαραίτητο “αξεσουάρ” για το εορταστικό τραπέζι!

Το απόλυτο touch of elegance είναι ο συνδυασμός δύο διαχρονικών και αξεπέραστων τάσεων, όπως το black & white και το χρυσό. Ειδικά, όταν συνδέονται με περισσότερο ιδιαίτερα στοιχεία σαν τα stripes και τα φυσικά, ακατέργαστα υλικά, τότε το αποτέλεσμα γίνεται τέλειο. Σύγχρονο και πολύ stylish.

Αν από την άλλη, θέλεις να κινηθείς σε πιο safe και λιτές διακοσμητικές γραμμές, που εντάσσονται είτε στο minimal, είτε στο scandinavian design, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις περισσότερο λευκές πορσελάνες και διάφανο γυαλί, συνδυασμένα με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αλλά και ως διακοσμητικά αντικείμενα να “δουλέψεις” με φυσητό γυαλί και πολλά λουλούδια!

H πιο “romantic girl goes Easter” art de la table πρόταση είναι αυτή που χρησιμοποιεί τα πιο δυναμικά trends της εποχής και τα ενσωματώνει στο πασχαλιάτικο τραπέζι! Οι παστέλ, floral, rose και χρυσές λεπτομέρειες συναντούν τις ρευστές φόρμες, τις καμπύλες και τις αρχιτεκτονικές γραμμές.


Είναι άνοιξη και τα λουλούδια είναι οπωσδήποτε ανθισμένα. Αυτά, λοιπόν, θα είναι και το κεντρικό σημείο σε κάθε διακοσμητική γραμμή. Έπειτα, ο συνδυασμός του λευκού λινού με το ανοιχτόχρωμο γκρι, τις λευκές πορσελάνες και τα ασημένια μαχαιροπίρουνα θα ολοκληρώσουν αυτό το κομψό look!


Κάθε τραπέζι χρειάζεται το απαραίτητο touch of elegance για να αναδειχθεί και τι μπορεί να είναι πιο φινετσάτο από τις χρυσές λεπτομέρειες; Χρυσού χρώματος μαχαιροπίρουνα και χρυσά διακοσμητικά, όπως τα κηροπήγια ή οι πινελιές στα ποτήρια είναι ιδανικά για ένα happy και γιορτινό σύνολο!


Ένα από τα χρώματα που θα μεσουρανήσει και τη φετινή σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι στο interior design είναι το μπλε και οι διάφορες τονικότητές του. Για αυτό και η επιλογή μίας από τις pastel αποχρώσεις του θα δώσει την κατάλληλη νότα στιλ και γούστου στο γιορτινό τραπέζι!


Μερικές φορές η αφαιρετική απλότητα είναι το πιο δυνατό “χαρτί” σε ένα τραπέζι και αυτό το στυλ το αποδεικνύει περίτρανα! Λευκές πορσελάνες, λευκές υφάνσεις, εκλεπτυσμένα κρύσταλλα και κατάλευκα διακοσμητικά στοιχεία “δένουν” υπέροχα με πιο ιδιαίτερες λεπτομέρειες, όπως αυτά τα μαύρα ιριδίζοντα μαχαιροπίρουνα!

Read More

And More