Ηλίανθος: Βάλε στο σπίτι σου το λουλούδι που κοιτάει τον ήλιο!

Ηλίανθος. Τα γνωστά και πολύ αγαπημένα ηλιοτρόπια. Καλοκαιρινά, ιδανικά για να δώσεις χρώμα και καλοκαιρινή αισιοδοξία στο σπίτι σου. Στον κήπο σου, στο μπαλκόνι σου, στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σου.

Η ονομασία του προέρχεται από το γεγονός ότι στρέφεται διαρκώς προς τις ακτίνες του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας και στρέφεται πάλι προς την ανατολή, το πρωί. Υπέροχο!

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες. Οι νάνες ποικιλίες ηλίανθου, φτάνουν μέχρι τα 30-50 εκατοστά ύψος και είναι κατάλληλες για γλάστρες. Για τον κήπο προτιμούνται ψηλότερες ποικιλίες που ξεπερνούν το ένα μέτρο και είναι και οι εδώδιμες.

Αν θέλεις να φυτέψεις τους ήλιους σου στον κήπο σου ή σε γλάστρα, πρέπει να ξέρεις ότι χρειάζονται ελαφρύ χώμα, ώστε να διαθέτει καλή αποστράγγιση. Θέλει άφθονο απευθείας φως για να μεγαλώσει και θα ανθίζει όλο το καλοκαίρι.

Φυτεύεται με σπόρο απευθείας.  Κάντο σε σειρές, ρίχνοντας 2-3 σπόρους μαζί σε κάθε θέση. Φύτεψε τους σπόρους ανά 60 εκατοστά, αν έχεις επιλέξει κανονική ποικιλία, ανά 90 εκατοστά αν έχεις διαλέξει ποικιλίες μεγάλου μεγέθους και ανά 30 εκατοστά για τις νάνες ποικιλίες. Όταν φυτρώσουν οι σπόροι και μεγαλώσουν λίγο τα φυτά του ηλίανθου, φρόντισε να αραιώσεις λίγο τα φυτά. Κράτησε εκείνο που φαίνεται πιο υγιές.

Ο ηλίανθος δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Είναι ένα λουλούδι εύκολο στη φροντίδα του και πανέμορφο. Να θυμάσαι ότι χρειάζεται αρκετά συχνά πότισμα. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Για τους χαμηλούς ηλίανθους σε γλάστρα πρόσθεσε ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα γενικής χρήσης, κάθε 15 περίπου μέρες και για τις ψηλότερες ποικιλίες ένα κοκκώδες λίπασμα μια φορά το μήνα.

Αν δεν μπεις στην διαδικασία να τους φυτέψεις, δεν έχεις παρά να γεμίσεις τα βάζα σου. Είναι το λουλούδι συνώνυμο του καλοκαιριού μια νότα αισιοδοξίας και καλοκαιρινής αύρας στο σπίτι σου.

Read More

And More