Kitchen tiles: Οι πιο εντυπωσιακές προτάσεις για την κουζίνα σου, τώρα που ετοιμάζεσαι για ανακαίνιση!

Όταν το καλοκαίρι πλησιάζει, ο περισσότερος κόσμος αρχίζει να ονειρεύεται (πέρα από τις ονειρεμένες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά) τις αναβαθμίσεις που θα ήθελε να κάνει στο σπίτι του. Αυτό οφείλεται κυρίως στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που επιτρέπουν μια ανακαίνιση ή έστω αναδιαρρύθμιση, ενώ ταυτόχρονα ο ελεύθερος χρόνος που παρέχει η καλοκαιρινή άδεια (ναι, έφτασε η ώρα να σκεφτούμε τις άδειές μας!) δίνει την κατάλληλη ευκαιρία για να ασχοληθούμε με το interior design! Μιλώντας, όμως, για ανακαινίσεις, σίγουρα το μυαλό μας πηγαίνει στην κουζίνα, μιας και είναι το εύκολο… θύμα! Και ενώ μπορεί να υπάρχει άφθονη έμπνευση εκεί έξω (και εδώ μέσα) από την οποία μπορούμε να αντλήσουμε ιδέες για τις επικείμενες αλλαγές που θα φέρουμε στο πιο “ζωντανό” σημείο του σπιτιού, a.k.a. την κουζίνα, το δύσκολο είναι να τις εντάξουμε στο στυλ και την προσωπική αισθητική μας!

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από τα βασικά, αφού ένα τόσο μεγάλο βήμα, όπως είναι η αναβάθμιση μιας κουζίνας, χρειάζεται απαραίτητα οργάνωση και πλάνο! Εφόσον βρεις ποιο είναι το διακοσμητικό στυλ που θέλεις να ακολουθήσεις, επόμενο βήμα είναι να εντοπίσεις και τα αντίστοιχα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις τις κατάλληλες συνθήκες στο χώρο! Και σε αυτό το σημείο, αξίζει να ανατρέξουμε στις τάσεις που επικρατούν αυτό τον καιρό, αφού μπορούν να αποτελέσουν ένα super χρήσιμο οδηγό! Ποιο είναι, επομένως, το μεγαλύτερο trend τα τελευταία χρόνια στην κουζίνα; Τα πλακάκια, φυσικά! Το πρώτο βήμα, λοιπόν, είναι να βρούμε τα πλακάκια που θα κοσμήσουν την κουζίνα μας, τα οποία θα ταιριάζουν στο γούστο, αλλά και τις ανάγκες του χώρου!

Γι’ αυτό, λοιπόν, παρακάτω θα δεις τα πιο εντυπωσιακά tile trends που συγκεντρώσαμε αυτό τον καιρό και είναι σίγουρο ότι θα σε βοηθήσουν να εντοπίσεις εκείνο που χρειάζεσαι!

 

Τα εναλλακτικά subway


Ένα στυλ που μεσουρανεί τα τελευταία χρόνια, αλλά σίγουρα δεν το χορταίνουμε ακόμα! Τα subway tiles, όμως, μπορούν να πάρουν πολλές μορφές, ειδικά χάρη στις διαφορετικές αποχρώσεις, όπως οι παστέλ!

 

Τα Moroccan


Τα τσιμεντοπλακάκια με patterns είναι άλλη μία μεγάλη τάση, που μπορεί να κάνει “θαύματα” σε οποιαδήποτε κουζίνα! Ο ζωηρός χαρακτήρας τους τα έχει, άλλωστε, κάνει ανάρπαστα!

 

Τα chevron


Ο τρόπος που το chevron και το ψαροκόκαλο έχουν καταφέρει να “κλέψουν” τις εντυπώσεις είναι αξιοθαύμαστος! Αυτός ο σχηματισμός μάλιστα δείχνει υπέροχος αν συνδυαστεί με το πολυτελές μάρμαρο!

 

Τα φολιδωτά


Άλλο ένα είδος που μας έρχεται από το Μαρόκο, με τα πολυγωνικά πλακάκια να επενδύουν πατώματα, τοίχους και μπάνια! Η αισθητική ανωτερότητά τους είναι αδιαμφισβήτητη!

 

Τα λεπτά πλακάκια


Πρόκειται για μια περισσότερο millennial τάση, αλλά έχει υιοθετηθεί από πολλούς designers, χάρη στο εκλεπτυσμένο αποτέλεσμά τους και τις πολλές συνθέσεις που δημιουργούν!

 

Τα patterned πλακάκια


Μιας και η γεωμετρία είναι μία από τις πιο διαχρονικές και έξυπνες τάσεις, τα patterned πλακάκια με συμμετρικούς σχηματισμούς είναι το απόλυτο must-have για την κουζίνα!

 

Το μωσαϊκό


Επειδή και το πάτωμα της κουζίνας μπορεί να έχει τη δική του προσωπικότητα, το μωσαϊκό είναι η contemporary απάντηση στη σύγχρονη κουζίνα!

 

Το κλασικό subway tile


Τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει την ομορφιά και την απλότητα του τυπικού λευκού subway tile με σκουρόχρωμους αρμούς!

Read More

And More