Κουζίνα 2019: Οι τέσσερις μεγάλες τάσεις που έρχονται ολοταχώς να ανανεώσουν την κουζίνα σου

Τάσεις. Τάσεις στα ρούχα, τάσεις στα παπούτσια, τις τσάντες και τα μαλλιά. Τάσεις στα νύχια, στα χρώματα, στα patterns και τα υφάσματα. Τάσεις στο σπίτι, στους καναπέδες και τα χαλιά. Στα φωτιστικά, τις δεκαετίες που ασκούν επιρροή και τα πλακάκια. Τάσεις και στο μπάνιο, το υπνοδωμάτιο και το φουαγιέ. Και φυσικά, τάσεις στην κουζίνα! Γιατί; Γιατί εκεί περνάς τόσες πολύτιμες ώρες και της αξίζει πού και πού λιγάκι παραπάνω σημασία! Και μπορεί να έχουμε πει ότι τα trends πάνε κι έρχονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να εμπνευστούμε από αυτά! Άλλωστε, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, όπως αποδεικνύεται από την σταθερότητα που έχουν επιδείξει “πρόσκαιρα” trends, όπως το millennial pink, το μωσαϊκό, το Danish design, τα subway tiles, το animal print και το σκανδιναβικό στυλ! Γι’ αυτό και σήμερα έχει έρθει η στιγμή να μιλήσουμε για τις μεγαλύτερες τάσεις που αναμένεται να δούμε μέσα στην επόμενη χρονιά στον χώρο της κουζίνας!

Χωρίς πολλές χρονοτριβές, λοιπόν, παρακάτω σου έχω συγκεντρώσει ένα περιεκτικό trend forecast για τις τάσεις που θα δούμε στον τομέα “Kitchen ’19”!

Διαχρονικά υλικά

Μέσα στο 2018, αλλά και τις προηγούμενες χρονιές, είδαμε πως μεγάλη άνοδο στις προτιμήσεις των interior designers είχαν contemporary υλικά, λεπτομέρειες, χρωμάτα και φινιρίσματα, όπως το terrazzo (μωσαϊκό), το Gen Z Yellow, το chevron και το 80s Memphis style. Για την ερχόμενη χρονιά, όμως, φαίνεται πως τα πράγματα καταλαγιάζουν και ότι γίνεται μια στροφή σε πιο παραδοσιακά και lux στοιχεία, όπως είναι το πολυτελές και διαχρονικό μάρμαρο, το φυσικό και σχεδόν ακατέργαστο ξύλο, οι λευκοί τοίχοι και το εξευγενισμένο βιομηχανικό μπετόν.

Μινιμαλιστικός εξοπλισμός

Μπορεί τα πάντα στις κουζίνες του 2019 να “φωνάζουν” παράδοση, ωστόσο υπάρχει και ένα στοιχείο πολύ πιο σύγχρονο απ’ ό,τι θα ήθελε… Βλέπεις, από την νέα χρονιά θα πρέπει να ξεχάσεις τα πόμολα και τα χερούλια! Όχι, δεν θα έχουμε πλήρη απουσία, αλλά πλέον το design τους θα είναι τόσο μινιμαλιστικό που θα γίνουν σχεδόν αόρατα. Ο λόγος; Με αυτό τον τρόπο δεν θα “κλέβουν” την παράσταση από τα εκλεπτυσμένα και διαχρονικά υλικά που απαρτίζουν τον χώρο!

“Αόρατος” απορροφητήρας

Ο βιομηχανικός και contemporary σχεδιασμός είχε φέρει στο προσκήνιο τους εντυπωσιακούς, σχεδόν φουτουριστικούς απορροφητήρες, οι οποίοι λειτουργούσαν κατά κάποιο τρόπο ως μέρος του décor και αναπόσπαστο κομμάτι του. Το 2019, όμως, αλλάζει ξανά τα δεδομένα και απαιτεί να κρύψουμε τους απορροφητήρες μας όσο καλύτερα γίνεται! Γι’ αυτό και θα καλύπτονται πλέον από στοιχεία που ήδη υπάρχουν στον χώρο, όπως είναι το μάρμαρο, τα πλακάκια ή το ξύλο, ώστε να μην φαίνεται απευθείας η συσκευή.

Χτιστά ράφια στον νεροχύτη

Εντάξει, ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων είχαν αρχίσει να… ξεπαστρεύουν τα ψηλά ντουλάπια στην κουζίνα και να τα αντικαθιστούν με ράφια. Τι θα συμβεί, όμως, την ερχόμενη χρονιά; Οι κουζίνες θα αποκτήσουν ένα νέο φινίρισμα στους τοίχους τους, που θα είναι πέτρινο ή τεχνητά πέτρινο και το οποίο θα καταλήγει σε χτιστά ράφια! Έχουμε, επομένως, άλλη μία στροφή προς πιο παραδοσιακά στοιχεία, αλλά και περισσότερα φυσικά και “γήινα” υλικά!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164