Μια νέα τάση στη διακόσμηση “υπόσχεται” να σου φέρει την απόλυτη συμμετρία στο χώρο!

Όταν φτάνει ο καιρός της… ανανέωσης, δηλαδή η άνοιξη, που όλες “ανθίζουμε” από καλή διάθεση και προσμονή εν όψει του καλοκαιριού, μία είναι η πιο αποτελεσματική λύση για να δώσουμε εντελώς διαφορετικό look στο χώρο μας: να βάψουμε τους τοίχους! Ω ναι, τίποτα άλλο δεν μπορεί να φρεσκάρει και να δώσει νέα αύρα στο σπίτι, πέρα από τα καινούρια χρώματα που θα επενδύσουν τους τοίχους μας. Την ίδια, όμως, στιγμή δύσκολα μπαίνουμε στη διαδικασία να πιάσουμε το πινέλο και το ρολό και να… επιδοθούμε σε τόσο ριζικές αλλαγές. Πρώτον, γιατί είναι τόσο μπελαλίδικο και χρονοβόρο, που συνεχώς το αναβάλλουμε και δεύτερον, διότι είναι και οικονομικά ασύμφορο, γεγονός που μας απωθεί ως ιδέα! Ευτυχώς, για όλες εμάς που “διψάμε” για αλλαγή και ενέργεια, υπάρχει μία μέθοδος που τον τελευταίο καιρό έχει καταστεί το απόλυτο interior trend και είναι ο… μισός χρωματισμός! Και αν δεν κατάλαβες τι εννοώ, οι φωτογραφίες θα σε κατατοπίσουν, αλλά και θα σε πείσουν πως πρόκειται για το καλύτερο νέο των τελευταίων ημερών!

Η αλήθεια είναι, πως πέρα από απίθανα stylish και εξαιρετικά καλαίσθητο, το χρωμάτισμα των τοίχων με δύο διαφορετικές αποχρώσεις δημιουργεί τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και σε… χωροταξικό επίπεδο. Τι σημαίνει αυτό; Πως βάφοντας τον τοίχο σου στην αγαπημένη σου απόχρωση κατά το ήμισυ και με μία δεύτερη στο υπόλοιπο τμήμα του, θα δώσεις στο εκάστοτε δωμάτιο την αίσθηση πως έχει διπλάσιο ύψος!

Όπως καταλαβαίνεις, αυτό είναι ιδιαίτερα βοηθητικό σε σπίτια που είτε έχουν μικρή έκταση, είτε είναι χαμηλοτάβανα, ώστε να δείξουν πολύ μεγαλύτερα, άνετα και φωτεινά! Πέρα, όμως, από αυτή την ανεκτίμητη αξία, η γεωμετρική διχρωμία στους τοίχους δίνει στο σπίτι την αρχιτεκτονική ματιά που χρειάζεται, αφού παραπέμπει σε παλαιότερα σχεδιαστικά στυλ με περίσσια αρχοντιά και κομψότητα, όπως είναι το βικτοριανό αρχιτεκτονικό ρεύμα, αλλά και το νεοκλασικό ή το μεσοπολεμικό look, που όλοι αγαπάμε!

Την ίδια στιγμή, αυτό το υπέροχο design trend μπορεί να σου λύσει τα χέρια, όταν δεν μπορείς να καταλήξεις σε μία απόχρωση για να διακοσμήσεις το σπίτι σου. Άλλωστε, όλοι έχουμε βρεθεί στη δύσκολη θέση να χρειάζεται να επιλέξουμε από μια εκτενή παλέτα χρωμάτων και να μην μπορούμε να καταλήξουμε στη μία και μοναδική απόχρωση που θα μας συντροφεύει για το επόμενο (μεγάλο) διάστημα! Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, δύο διαφορετικές τονικές διακυμάνσεις, μπορούμε να κάνουμε τους καλύτερους συνδυασμούς!

Και αν θεωρείς πως κάτι τέτοιο μπορεί να σε “περιορίσει” αισθητικά, τότε να σου τονίσω πως η γεωμετρία που επιτυγχάνεται στο χώρο μέσω του διπλού και διαχωρισμένου οριζοντίως χρωματισμού θα σου παρέχει την τέλεια συμμετρία στο χώρο, πάνω στην οποία θα έχεις τη δυνατότητα να… ξεδιπλώσεις όλο το διακοσμητικό ταμπεραμέντο σου!

Read More

And More