Μια τάση απ’ τα… παλιά έρχεται να αναστατώσει τη διακόσμησή σου και σίγουρα δεν το περίμενες!

Όπως ξέρεις πολύ καλά, η νέα μεγάλη τάση στο interior design είναι η… επιστροφή παλαιότερων τάσεων! Μετά από μια μεγάλη πορεία που κατέγραψε το industrial look και έπειτα από την “επέλαση” των 50s και των 60s, σειρά είχε η δεκαετία του ’80 και πιο πρόσφατα οι δεκαετίες του ’70 και του ’90! Πέρα, όμως, από τις χρονικές περιόδους που καθορίζουν το στυλ της διακόσμησης, υπάρχουν και τα εκάστοτε αισθητικά ρεύματα που προσδιορίζουν το ύφος της εποχής και ένα από τα επικρατέστερα των τελευταίων ετών είναι φυσικά το bohemian chic! Τι προκύπτει, άραγε, αν συνδυάσεις το boho κίνημα των φυσικών υλικών και των χαλαρωτικών υφών με τα 70s και τα 90s; Το νέο μεγάλο trend που φαίνεται πως συνεχώς κερδίζει έδαφος στη διακόσμηση και σίγουρα δεν είχες φανταστεί ποτέ ότι θα ξαναδείς: οι διακοσμητικές κουρτίνες με χάντρες! Είδες; Δεν το περίμενες αυτό! Και όμως, οι κουρτίνες που είχες λατρέψει στην εφηβεία σου και αργότερα κοσμούσαν διάφορα σημεία του σπιτιού στα φοιτητικά χρόνια σου, εκείνες που αντλούσαν έμπνευση από τη μαξιμαλιστική περίοδο του ’70 και σε πολλές περιπτώσεις “έμπλεκαν” την pop ψυχεδέλεια με την pop art του ’90, βρήκαν ξανά τον τρόπο να… τρυπώσουν στη διακόσμησή σου!

Ωστόσο, πριν αρχίσεις να τρομοκρατείσαι, φέρνοντας στη μνήμη σου το χαρακτηριστικό ήχο των διακοσμητικών που κρέμονταν από τις κουρτίνες κάθε φορά που χτυπούσαν δεξιά κι αριστερά στο κάσωμα της πόρτας ή τη δυσκολία σου να διασχίσεις μια πόρτα αν τα χέρια σου δεν ήταν ελεύθερα για να παραμερίσεις τα κρεμαστά διακοσμητικά της, να σε προλάβω και να τονίσω πως οι κουρτίνες εκσυγχρονίστηκαν! Ω ναι, μην περιμένεις να βρεις πλαστικά και κοκάλινα αξεσουάρ πάνω τους, ούτε τον pop χαρακτήρα που τις καθόρισαν! Αντιθέτως, μένοντας πιστές στο boho στυλ που τις αναδεικνύει αυτή τη στιγμή, “υιοθετούν” φυσικά υλικά, μαλακά στοιχεία και “ήσυχες” υφές για να ταιριάξουν στο mix & match contemporary design που αγαπάς!

Και για του λόγου το αληθές, ρίξε μια ματιά παρακάτω για να δεις τις πιο stylish και σύγχρονες περιπτώσεις της κουρτίνας που λατρεύεις… να μισείς! (Και θυμήσου πως τα ίδια ανάμεικτα συναισθήματα είχες και πέρυσι που η μπαμπού πολυθρόνα papasan επανήλθε στο προσκήνιο, αλλά δες πόσα… βήματα έχεις κάνει από τότε!)

Η μεταλλική εκδοχή της κουρτίνας, φτιαγμένη σε μορφή αλυσίδας και σε απόχρωση rose gold!

Η zen μετάφρασή της, όπου τα μαλακά κρεμαστά στοιχεία της θυμίζουν την εικόνα του μπαμπού, ενώ ο συνδυασμός του δημιουργεί κυκλικούς σχηματισμούς.

Η σύγχρονη εκδοχή τους, όπου ο συνολικός όγκος είναι μειωμένος (και άρα λιγότερο ενοχλητικός), ενώ οι “χάντρες” δεν είναι πλέον πλαστικές, αλλά υφασμάτινες και oversized.

Η nordic περίπτωση, όπου μερικά πολύχρωμα σκοινιά δίνουν το επιθυμητό contemporary αποτέλεσμα.

Το Macramé το οποίο πέρα από διακοσμητικό μπορεί να έχει και χρηστικό ρόλο ως κανονική κουρτίνα.

Ο υπερσύγχρονος και υπερ-boho χαρακτήρας της κουρτίνας, που φέρνει το aztec print στο προσκήνιο και χρησιμοποιείται ως κρεμαστό διακοσμητικό τοίχου.

Άλλη μία bohemian εκδοχή με τα τσόχινα χρωματιστά διακοσμητικά στοιχεία να δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα.

Read More

And More