Μην ξεχάσεις τα ψάθινα καλάθια στη διακόσμηση του σπιτιού σου

Ήρθαν για να μείνουν. Ή -για να είμαστε ακριβείς- ξαναήρθαν για να μείνουν. Τα καλάθια επέστρεψαν εδώ και αρκετές σεζόν στα χέρια μας ως τσάντες (όχι μόνο παραλίας) και πέρασαν φυσικά και το κατώφλι μας. Είναι από τα πιο αγαπημένα διακοσμητικά αντικείμενα και δίνουν στο σπίτι αυτό το υπέροχο καλοκαιρινό “κάτι”. Ζεστασιά, στιλ, φυσικότητα.

Οι χρήσεις τους αμέτρητες. Μην λογοκρίνεις τη φαντασία σου. Πειραματίσου. Κάνε ό,τι θέλεις. Μπορείς να το χρησιμοποιείς ακόμα και τον χειμώνα για τα ξύλα από το τζάκι, μπορείς να το χρησιμοποιείς για τα περιοδικά σου, για τα ριχτάρια σου, για να “ντύσεις” τις γλάστρες σου. Τα καλάθια είναι εδώ, πανέτοιμα να φιλοξενήσουν με τον πιο στιλάτο τρόπο οτιδήποτε θέλεις και να προσθέσουν στο σπίτι αυτή τη φυσική ανεμελιά που φέρει στο dna του το υλικό τους, αυτήν την καλοκαιρινή χαλαρή διακοσμητική διάθεση.

Μικρά ή μεγάλα, δεν έχει σημασία. Ό,τι σε βολεύει και ό,τι ταιριάζει στο σπίτι σου. Φυσικά και μπορεί να είναι μια τσάντα σου που δεν χρησιμοποιείς πια. Και φυσικά μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε. Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα, το φυσικό τους χρώμα ταιριάζει με όλα και παντού.

Έχουν θέση στο καθιστικό σου, έχουν θέση στην κρεβατοκάμαρά σου, στο γραφείο σου, ακόμα και στο μπάνιο σου. Οπουδήποτε θέλεις να προσθέσεις στιλ, πρόσθεσε ένα καλάθι. Εννοείται πως η ισορροπία είναι το παν. Μην το παρακάνεις. Οι υπερβολές συνήθως δεν βγαίνουν σε καλό.

Ένας από τους πλέον σύγχρονους και αγαπημένους τρόπους να χρησιμοποιήσεις τα καλάθια σου είναι για να τοποθετήσεις μέσα τις γλάστρες σου. Η συνύπαρξη του ουδέτερου χρώματος και του φυσικού υλικού με το πράσινο ή το χρώμα των λουλουδιών είναι υπέροχη.

Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Να τα τοποθετήσεις όπου θέλεις. Αυτό που σίγουρα είναι μη διαπραγματεύσιμο είναι να τα φέρεις στο σπίτι σου και τότε θα καταλάβεις τι εννοούμε. Έχουν στιλ, είναι καλόγουστα και κουβαλάνε την αύρα της χαλαρότητας.

Read More

And More