Μωσαϊκό: Αυτό είναι το νέο must have υλικό για το σπίτι και ήρθε η ώρα να το αγαπήσεις

Υπάρχει ένας γενικός κανόνας στο interior design και σε όλους τους τομείς του lifestyle που επιβεβαιώνεται συνεχώς από τη σύγχρονη ιστορία: η μόδα α-να-κυ-κλώ-νε-ται! Και αν δεν το ξέρεις, τότε φρόντισε να το εμπεδώσεις σύντομα, γιατί οι γραμμές που ακολουθούν μπορεί να σε εκπλήξουν! Τα νέα, λοιπόν, στο χώρο της διακόσμησης είναι πως το μωσαϊκό επέστρεψε και μάλιστα δυναμικά! Ναι, ναι, αυτό το δάπεδο που θυμάσαι από το σπίτι της γιαγιάς σου (και ίσως προσπαθείς να ξεχάσεις, δεν κρίνω κανέναν) είναι πάλι “it” τους τελευταίους μήνες και έχει βάλει στόχο να σε κερδίσει πάση θυσία! Με λίγα λόγια, η νέα τάση θέλει το πάτωμα του σπιτιού σου και όχι μόνο να είναι… παιχνιδιάρικο!

Βλέπεις, αυτή η ιδιαίτερη τεχνοτροπία που χαρακτηρίζεται “βενετσιάνικη” και στην πραγματικότητα έχει πολύ πιο βαθιά ιστορία φτάνοντας έως την αρχαιότητα, εδραιώθηκε ως φθηνός τρόπος επένδυσης των δαπέδων μετά τη δεκαετία του ’20, αποτελώντας μέχρι σήμερα δείγμα του νεοκλασικισμού. Παρ’ όλα αυτά, στο μυαλό όλων μας είναι “εντυπωμένο” ως το πάτωμα στα σπίτια των 60s, των 70s και (πιο αραιά) των 80s. Ή τουλάχιστον έτσι μοιάζει αν κοιτάξει κανείς τη σύγχρονη αρχιτεκτονική της Αθήνας. Ωστόσο, πλέον θα μπορούσε να θεωρηθεί και κομμάτι του urban βιομηχανικού τοπίου, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πόσο διαδεδομένο είναι τα τελευταία χρόνια το ακατέργαστο στυλ από μπετόν στους εσωτερικούς χώρους! Και μιας και το μωσαϊκό δεν είναι τίποτα άλλο από πατημένο τσιμέντο με κομμάτια πετρωμάτων, όπως το μάρμαρο και ο γρανίτης, γιατί να αντισταθείς στη γοητεία του και να μην “αγκαλιάσεις” αυτό το δυνατό trend που προσπαθεί να… τρυπώσει και στο σπίτι σου;

Και για να μιλάω με στοιχεία, δες παρακάτω μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που το μωσαϊκό αποτέλεσε το ιδανικό υλικό στο interior design!

Το κλασικό “πατροπαράδοτο” λευκό μωσαϊκό στη σύγχρονη καλογυαλισμένη εκδοχή του μπορεί να… κοσμήσει το πάτωμα σε κάθε stylish χώρο.

Ακόμη και στην πιο minimal και “σκοτεινή” εκδοχή του, το ψηφιδωτό μπορεί να αποτελέσει το απόλυτο statement σε ένα χώρο.

Οι ταπετσαρίες πλέον μπορούν να “μιμηθούν” τα πάντα και το playful μωσαϊκό δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα.

Αυτός ο πάγκος κουζίνας από “χοντρό” μωσαϊκό είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον και ιδιαίτερο έχουμε δει τελευταία.

Πώς ένα ολόκληρο μπάνιο γίνεται η επιτομή της φινέτσας και της πρωτοτυπίας με ένα από τα πιο “παρεξηγημένα” υλικά.

Τα coffee και side tables του σαλονιού σου “ντύνονται” πλέον και αυτά με μωσαϊκό.

Καθημερινά χρηστικά αντικείμενα, σκεύη και διακοσμητικά “μιμούνται” και αυτά με τη σειρά τους το αγαπημένο μωσαϊκό.

Τα υφάσματα “έπιασαν” πολύ γρήγορα το… ρυθμό του μωσαϊκού και πλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ψηφιδωτά μαξιλάρια.

Read More

And More