Οι πέντε πιο “παλιομοδίτικες” διακοσμητικές τάσεις που θα θέλεις να υιοθετήσεις αμέσως!

Το 2017 σηματοδότησε το comeback μερικών από των πιο “παλιομοδίτικων” trends στη διακόσμηση. Fact. Παρεξηγημένα από ορισμένους, μισητά για κάποιους άλλους, πάντως σίγουρα διαχρονικά, μιας και όχι μόνο κατάφεραν να παραμείνουν “ζωντανά” παρά τις κατά καιρούς αντιδράσεις του κοινού, αλλά κατέληξαν μάλιστα να αλλάξουν τη γνώμη ακόμη και των πιο δύσπιστων! Αυτοί οι νικητές, λοιπόν, θα μας απασχολήσουν και τη νέα χρονιά, αφού πέρυσι ήταν μονάχα η αρχή!

Το καλό με τις τάσεις είναι ότι επανέρχονται -τα τελευταία χρόνια ακόμη πιο έντονα από ό,τι συνήθιζαν. Και γιατί τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει αυτή η επαναφορά των παλιότερων trends; Σίγουρα έχει βάλει το… χεράκι του αυτό το γενικότερο κύμα της nostalgia που σαρώνει πλέον κάθε τομέα της κουλτούρας μας παγκοσμίως, από τη μόδα και τη διακόσμηση, έως την ομορφιά και την ψυχαγωγία! Και κάπως έτσι, κάτι που χθες μπορεί να σου φαινόταν “παλιό”, “οπισθοδρομικό”, “κατάλοιπο” ή “παράταιρο”, τώρα είναι εκείνο που ποθείς και θέλεις να αποκτήσεις πάση θυσία!

Για να μην μακρηγορώ, όμως, δεν θέλεις να περάσουμε στο προκείμενο και να δεις ποια είναι τα μεγαλύτερα odl-fashioned trends που θα μας απασχολήσουν περισσότερο μέσα στο 2018; Ρίξε μια ματιά παρακάτω για να τα μάθεις και να προετοιμαστείς, αν δεν το έχεις ήδη κάνει!

⇒ Τα Chinoiserie στοιχεία

Είναι -παραδοσιακά- οι άσπρες με μπλε πορσελάνες που εμπνέονται από την ασιατική αισθητική και κάποτε τις συναντούσες στο σαλόνι της γιαγιάς σε κάποια επιτραπέζια λάμπα ή σε κρεμασμένα στον τοίχο πιάτα. Αργότερα ίσως να τις συνάντησες και ως βάζα της μαμάς σου ή σε κειμήλια του μπαμπά σου. Ελπίζω να σας έχουν μείνει κάποια κομμάτια, γιατί είναι η νέα μεγάλη τάση! Φέρουν “αέρα” παρελθόντος, ενώ προσδίδουν κομψότητα και μοναδικότητα στο interior design. Αν τα έχεις κάπου κρυμμένα, τώρα είναι η ευκαιρία να τα… ξεθάψεις!

⇒ Τα βελούδινα καθίσματα

Είναι μια μπαρόκ αισθητική, που στο αφαιρετικό περιβάλλον των τελευταίων ετών δεν έβρισκε με τίποτα το χώρο της. Πλέον, όμως, ακόμη και ο μινιμαλισμός διαφοροποιείται, αποκτώντας ελαφρώς μαξιμαλιστικές τάσεις! Και κάπου εδώ, λοιπόν, επιστρέφει το βελούδο που είναι το κατεξοχήν chic στοιχείο του χειμώνα!

⇒ Οι πολυέλαιοι Sputnik

Ακόμη και το όνομά τους εκπέμπει ένα ρετροφουτουριστικό feeling! Είναι τα πολύφωτα -σωστότερα-, τα οποία βασίζουν τη δομή τους στις γεωμετρικές γραμμές της αρχιτεκτονικής και θυμίζουν κρεμαστά mobiles. Σίγουρα θα έχεις προσέξει πως είναι αναπόσπαστο κομμάτι του French girl’s style και είναι βέβαιο πως τα έχεις λατρέψει!

⇒ Τα έπιπλα από rattan

Έλα, πες μου ότι το rattan δεν είναι η ένοχη απόλαυσή σου! Ok, μπορεί να έρχεται με τις… ευλογίες των πλουμιστών 70s, αλλά αυτό είναι και το νέο κύμα στη διακόσμηση, έτσι δεν είναι; Το μπαμπού είναι το υλικό που μεσουρανεί πλέον στο interior design και καταφέρνει να δώσει έναν chic bohemian αέρα στο σπίτι!

⇒ Οι σκαλιστοί καθρέφτες

Είναι στοιχείο της αναγεννησιακής Γαλλίας, που μας συστήθηκε πρώτη φορά στις αρχές των 00s. “Φορέθηκε” αρκετά σε εκείνη τη φάση, έχοντας όμως περισσότερο pop θεμέλια απ’ ό,τι μπορούσαμε να αντέξουμε. Πλέον, επανέρχονται στην αρχική μορφή τους και κουβαλώντας την αίγλη της μεταλλικής λάμψης τους! Αν είναι και oversized, τόσο το καλύτερο!

Read More

And More