Pintastic news: Οι 10 κορυφαίες interior τάσεις που θα δούμε το 2019 σύμφωνα με το Pinterest!

Αποχαιρετήσαμε και επισήμως το 2018 και αυτό μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει: λέμε αντίο σε μια παράξενη χρονιά και υποδεχόμαστε την καινούρια με την ελπίδα πως όλα θα είναι έστω και λιγάκι καλύτερα! Σημαίνει, όμως, και κάτι ακόμη: πως το Pinterest κυκλοφόρησε το διάσημο πλέον trend report του για το νέο έτος, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια! Ανάμεσα, λοιπόν, στις 100 μεγαλύτερες τάσεις που κερδίζουν συνεχώς έδαφος και αναμένεται να μεσουρανήσουν μέσα στο 2019, έχουμε και τις 10 κορυφαίες που αφορούν στο interior design! Πώς προκύπτουν αυτές οι τάσεις; Από τα κυριότερα, περισσότερα και μεγαλύτερα searches που έχουν κάνει οι χρήστες του Pinterest!

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι αναζητήσαμε περισσότερο στο Pinterest αυτό τον καιρό και ποια θα είναι τα trends που θα μας απασχολήσουν μέσα στην ερχόμενη χρονιά!

Το κίτρινο χρώμα

Όλοι μας ψάξαμε με μανία τα pins με τις λέξεις Gen Z Yellow σε μια προσπάθεια να βρούμε την ακριβή απόχρωση του αινιγματικού αυτού κίτρινου. Κάπως έτσι, η bold απόχρωση του μουσταρδί γνώρισε 45% αύξηση!

 

Το τζάκι

Άλλοι το θέλουν για να ζεσταίνονται, άλλοι για να κάνουν bbq στον κήπο! Όπως και να έχει, όμως, τα σύγχρονα, σχεδόν μεταμοντέρνα και αριστοκρατικά τζάκια αναζητήθηκαν σε τέτοιο βαθμό στο Pinterest, που τα ποσοστά ανέβηκαν κατά 763%! Φοβερό;

 

Οι πλεκτές ταπισερί

Τα wall hangings γνώρισαν άνθιση και το 2018, αλλά πλέον ο κόσμος ψάχνει περισσότερο “σώμα”, ανάγλυφες επιφάνειες και καλλιτεχνικό statement χαρακτήρα! Κάπως έτσι, οι πλεκτές ταπισερί έφτασαν στο… wait for it… +1718% των αναζητήσεων!

 

Οι γεωμετρικοί τοίχοι

Αγαπάμε την γεωμετρία σε κάθε μορφή και έκτασή της, αλλά η νέα τάση θέλει να την χρησιμοποιούμε και στον χρωματισμό των τοίχων μας! Πόσο πολύ το θέλει; 225% πολύ!

 

Το αλουμίνιο

Μπορεί ο χαλκός και ο μπρούτζος να σημάδεψαν τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια, αλλά το αλουμίνιο έρχεται να τους κλέψει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις μας! Όπως φαίνεται στο Pinterest, είτε είναι ταπετσαρία, είτε επένδυση τοίχου, πάντως το αλουμίνιο γνώρισε αύξηση 563%!

 

Οι κάκτοι

Ok, τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι τεράστια τάση, αλλά ανάμεσά τους ξεχωρίζουν πλέον οι κάκτοι! Ειδικά σε συνθέσεις με παχύφυτα, έχουν γίνει τεράστιο trending topic της τάξεως του 235%!

 

Οι κρεμαστοί κήποι

Το πράσινο συνεχίζει σταθερά την επέλασή του στις ζωές μας, και τα φυτά αρχίζουν πλέον να παίρνουν… την ανηφόρα! Συγκεκριμένα, οι χρήστες του Pinterest αναζήτησαν σε βαθμό του +287% τους κάθετους κήπους, είτε προορίζονται για εξωτερικούς ή για εσωτερικούς χώρους!

 

Τα βαμμένα πατώματα

Μπορεί να είναι λιγάκι… μπελαλίδικο, αλλά όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει να βάψει τα δάπεδα του σπιτιού του σε έντονες και στιβαρές αποχρώσεις ή ακόμη και δημιουργώντας διάφορα εντυπωσιακά patterns! Έτσι έχουμε αύξηση κατά 1276%!

 

Οι statement ταπετσαρίες

Ούτως ή άλλως έχουν μπει στις ζωές μας, αλλά πλέον βρίσκουν τα πιο εντυπωσιακά σχέδια και απεικονίσεις που μπορείς να φανταστείς! Ή μάλλον το φαντάζεσαι, αφού σίγουρα ανήκεις στο +401% των χρηστών που τις αναζήτησαν στο Pinterest!

 

Οι φυσικές πισίνες

Εκεί, στην luxurious πλευρά της ζωής, ο κόσμος ψάχνει την νέα μεγάλη τάση στις πισίνες, που είναι εκείνες με το καθαρό τρεχούμενο νερό και την βλάστηση, χωρίς καθόλου προσθήκη χημικών. Αυτός ο κόσμος, λοιπόν, που ψάχνει πώς να φτιάξει αυτές τις πισίνες στο σπίτι του αυξήθηκε κατά 262%!

Read More

And More