Ποια είναι η νέα τάση στο μπάνιο που θα σε ενθουσιάσει; Αρχίζει από φυ- και τελειώνει σε -τα!

Αν υπάρχει ένα “καθολικό” trend στο interior design που να μπορεί να συνδυάζει όλες τις επιμέρους τάσεις που έχουν μεσουρανήσει τον τελευταίο καιρό, όπως το easy-living spirit, την eco-friendly αισθητική, το bohemian chic style, το new minimal αέρα και τα jungle inspo στοιχεία και κατ’ επέκταση ξετρελαίνουν τους πανταχού design addicts εκεί έξω, τότε αυτό είναι μάλλον τα φυτά εσωτερικού χώρου. Ναι, έχουμε πει πολλά πάνω στη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά δεν θα βαρεθώ ποτέ να μιλάω για την επέλαση της… πράσινης βλάστησης στα σπίτια και κάτι μου λέει πως ούτε εσύ έχεις κουραστεί να μαθαίνεις νέα πράγματα για το αντικείμενο! Οι τελευταίες προβλέψεις, λοιπόν, στη διακόσμηση μιλούν για μία νέα τάση που αναδύεται μέσα από το πεδίο των φυτών εσωτερικού χώρου και δεν είναι άλλη από την top choice του να βάλεις φυτά στο μπάνιο σου!

Ω ναι, λίγο (ή και πολύ!) πράσινο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και γιατί να μην ενσωματώσουμε, λοιπόν, όση περισσότερη φύση μπορούμε στους χώρους και τη διακόσμησή μας; Έτσι, και το μπάνιο, που όπως θα έχεις προσέξει έχει γίνει το νέο αγαπημένο μας αντικείμενο ανάλυσης, μπορεί να χωρέσει όση ακριβώς ζωντανή φύση θέλεις. Μάλιστα, αν σκεφτείς το βασικό στοιχεία που χαρακτηρίζει το μπάνιο, που είναι η υγρασία, τότε θα αντιληφθείς πόσο μεγαλειώδης είναι η ιδέα να βάλεις φυτά εκεί, μιας και θα είσαι καλυμμένη τουλάχιστον στο 50% στον τομέα της φροντίδας! Με λίγα λόγια, αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που αγαπούν την καλλωπιστική αξία των φυτών, αλλά χωλαίνουν ελαφρώς στον τομέα της συντήρησής τους με τακτικό και επαρκές πότισμα, τότε το μπάνιο σου θα κάνει τη δουλειά για εσένα! Επιπλέον, όπως είναι γνωστό, πολλά φυτά έχουν την ικανότητα να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από ρύπους και χημικά στοιχεία που βρίσκονται στον αέρα του σπιτιού. Άλλος ένας λόγος, λοιπόν, για να εντάξεις όσα περισσότερα μπορείς σε όσους περισσότερους χώρους μπορείς!

Και για να μην χάνουμε χρόνο, ίσως μερικά φωτογραφικά στυλ “κατάφυτων” μπάνιων να σε πείσουν να κάνεις το βήμα και να βάλεις κι εσύ τα αγαπημένα σου φυτά πλάι στο λουτρό σου!

Αν το μπάνιο σου είναι λιλιπούτειο και δεν διαθέτει τον απαραίτητο χώρο για να “ξεδιπλώσεις” το… γεωπονικό ταλέντο σου, μερικά μικρά γλαστράκια σε ράφια ή επιφάνειες, όπως ο νιπτήρας, ο καθρέφτης, ένα ράφι ή ακόμη και πάνω στο… καζανάκι!

Από την άλλη, αν έχεις αρκετό χώρο ώστε να “αντέξει” το μπάνιο σου μια μεγάλη γλάστρα στο πάτωμα, τότε πλάι στην μπανιέρα ή την ντουζιέρα ή και δίπλα στο νιπτήρα είναι η ιδανική περίπτωση για εσένα.

Ακόμη και μερικά terrarium είναι πολύ καλή επιλογή για ένα περιορισμένο σε έκταση μπάνιο, τα οποία είναι μικρά και βολικά για κάθε πιθανή επιφάνεια.

Τα κρεμαστά φυτά είναι μία ακόμη μεγάλη τάση στο interior design και ίσως σου “λύσουν” τα χέρια στην περίπτωση του μπάνιου, μιας και δίνουν πιο έντονη αίσθηση του jungle inspo, ενώ ταυτόχρονα δεν σου “τρώνε” χώρο.

Αν έχεις επιλέξει να διαμορφώσεις το μπάνιο σου με minimal και moody ύφος, τότε η λάμψη και η ενέργεια των φυτών εσωτερικού χώρου θα φέρουν ζωντάνια στο αυστηρό interior.

Τέλος, αν είσαι μία από τις τυχερές που το μπάνιο τους πάει “πακέτο” και με ένα oversized παράθυρο που αφήνει το φυσικό φως να διαχέεται στο χώρο, τότε μπορείς κυριολεκτικά να κάνεις ό,τι θέλεις και -γιατί όχι;- να γεμίσεις το μπάνιο με φυτά.

Read More

And More